Rychlá boloňská omáčka
Ingredience
2 | mrkve |
2 | stonky řapíkatého celeru |
1 | cibule |
2 | lžíce olivového oleje |
360 g | mletého hovězího |
1 | plechovka sterilovaných rajčat |
sůl a pepř | |
400 g | tagliatellí |
50 g | parmazánu |
čerstvá bazalka |
Postup přípravy
Mrkev a řapíky celeru očistěte, nakrájejte na malé kostičky, cibuli pokrájejte nadrobno.
V hlubší pánvi rozehřejte olej, nejprve restujte mrkev a celer, po pár minutách přidejte cibuli a společně ještě pár minut opékejte. Přidejte mleté maso a vařečkou ho rozmělněte, aby se rozpadlo na kousky.
Jakmile bude opečené ze všech stran, přidejte rozmixovaná rajčata, stáhněte oheň na minimum a nechte omáčku probublávat asi 20 minut – tekutina se zredukuje a omáčka zhoustne.
Před podáváním ji dochuťte solí a pepřem.
Tagliatelle uvařte podle návodu, podávejte je přelité omáčkou, posypané strouhaným parmazánem a s lístky čerstvé bazalky.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY