×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Rychlá boloňská omáčka
45 minut , Hlavní chod , Velmi snadné , Italská , Těstoviny ,

Rychlá boloňská omáčka

Co budu potřebovat

2 mrkve
2 stonky řapíkatého celeru
1 cibule
2 lžíce olivového oleje
360 g mletého hovězího
1 plechovka sterilovaných rajčat
sůl a pepř
400 g tagliatellí
50 g parmazánu
čerstvá bazalka

Jak na to?

Mrkev a  řapíky celeru očistěte, nakrájejte na malé kostičky, cibuli pokrájejte nadrobno.
V hlubší pánvi rozehřejte olej, nejprve restujte mrkev a  celer, po pár minutách přidejte cibuli a  společně ještě pár minut opékejte. Přidejte mleté maso a  vařečkou ho rozmělněte, aby se rozpadlo na kousky.
Jakmile bude opečené ze všech stran, přidejte rozmixovaná rajčata, stáhněte oheň na minimum a  nechte omáčku probublávat asi 20 minut – tekutina se zredukuje a  omáčka zhoustne.
Před podáváním ji dochuťte solí a pepřem.
Tagliatelle uvařte podle návodu, podávejte je přelité omáčkou, posypané strouhaným parmazánem a  s lístky čerstvé bazalky.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Zeleninové těstoviny

    Těstoviny 30 minut
  • Italské lasagne

    Těstoviny 60 minut
  • Špagety carbonara

    Těstoviny 15 minut