×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Rychlá boloňská omáčka

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Rychlá boloňská omáčka

Co budete potřebovat

2 mrkve
2 stonky řapíkatého celeru
1 cibule
2 lžíce olivového oleje
360 g mletého hovězího
1 plechovka sterilovaných rajčat
sůl a pepř
400 g tagliatellí
50 g parmazánu
čerstvá bazalka

Jak na to?

Mrkev a  řapíky celeru očistěte, nakrájejte na malé kostičky, cibuli pokrájejte nadrobno.
V hlubší pánvi rozehřejte olej, nejprve restujte mrkev a  celer, po pár minutách přidejte cibuli a  společně ještě pár minut opékejte. Přidejte mleté maso a  vařečkou ho rozmělněte, aby se rozpadlo na kousky.
Jakmile bude opečené ze všech stran, přidejte rozmixovaná rajčata, stáhněte oheň na minimum a  nechte omáčku probublávat asi 20 minut – tekutina se zredukuje a  omáčka zhoustne.
Před podáváním ji dochuťte solí a pepřem.
Tagliatelle uvařte podle návodu, podávejte je přelité omáčkou, posypané strouhaným parmazánem a  s lístky čerstvé bazalky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rychlá boloňská omáčka

Hlavní chod Velmi snadné Italská Těstoviny Bazalka , Rajče Magazín 2/2017 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (32)

Co budete potřebovat

2 mrkve
2 stonky řapíkatého celeru
1 cibule
2 lžíce olivového oleje
360 g mletého hovězího
1 plechovka sterilovaných rajčat
sůl a pepř
400 g tagliatellí
50 g parmazánu
čerstvá bazalka

Jak na to?

Mrkev a  řapíky celeru očistěte, nakrájejte na malé kostičky, cibuli pokrájejte nadrobno.
V hlubší pánvi rozehřejte olej, nejprve restujte mrkev a  celer, po pár minutách přidejte cibuli a  společně ještě pár minut opékejte. Přidejte mleté maso a  vařečkou ho rozmělněte, aby se rozpadlo na kousky.
Jakmile bude opečené ze všech stran, přidejte rozmixovaná rajčata, stáhněte oheň na minimum a  nechte omáčku probublávat asi 20 minut – tekutina se zredukuje a  omáčka zhoustne.
Před podáváním ji dochuťte solí a pepřem.
Tagliatelle uvařte podle návodu, podávejte je přelité omáčkou, posypané strouhaným parmazánem a  s lístky čerstvé bazalky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty