Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

2 mrkve
2 stonky řapíkatého celeru
1 cibule
2 lžíce olivového oleje
360 g mletého hovězího
1 plechovka sterilovaných rajčat
sůl a pepř
400 g tagliatellí
50 g parmazánu
čerstvá bazalka

Postup přípravy

Mrkev a  řapíky celeru očistěte, nakrájejte na malé kostičky, cibuli pokrájejte nadrobno.
V hlubší pánvi rozehřejte olej, nejprve restujte mrkev a  celer, po pár minutách přidejte cibuli a  společně ještě pár minut opékejte. Přidejte mleté maso a  vařečkou ho rozmělněte, aby se rozpadlo na kousky.
Jakmile bude opečené ze všech stran, přidejte rozmixovaná rajčata, stáhněte oheň na minimum a  nechte omáčku probublávat asi 20 minut – tekutina se zredukuje a  omáčka zhoustne.
Před podáváním ji dochuťte solí a pepřem.
Tagliatelle uvařte podle návodu, podávejte je přelité omáčkou, posypané strouhaným parmazánem a  s lístky čerstvé bazalky.

Pomohl vám recept?
97hodnocení4

Další videorecepty