×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Rychlá boloňská omáčka

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Rychlá boloňská omáčka

Co budete potřebovat

2 mrkve
2 stonky řapíkatého celeru
1 cibule
2 lžíce olivového oleje
360 g mletého hovězího
1 plechovka sterilovaných rajčat
sůl a pepř
400 g tagliatellí
50 g parmazánu
čerstvá bazalka

Jak na to?

Mrkev a  řapíky celeru očistěte, nakrájejte na malé kostičky, cibuli pokrájejte nadrobno.
V hlubší pánvi rozehřejte olej, nejprve restujte mrkev a  celer, po pár minutách přidejte cibuli a  společně ještě pár minut opékejte. Přidejte mleté maso a  vařečkou ho rozmělněte, aby se rozpadlo na kousky.
Jakmile bude opečené ze všech stran, přidejte rozmixovaná rajčata, stáhněte oheň na minimum a  nechte omáčku probublávat asi 20 minut – tekutina se zredukuje a  omáčka zhoustne.
Před podáváním ji dochuťte solí a pepřem.
Tagliatelle uvařte podle návodu, podávejte je přelité omáčkou, posypané strouhaným parmazánem a  s lístky čerstvé bazalky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rychlá boloňská omáčka

Hlavní chod Velmi snadné Italská Těstoviny Bazalka , Rajče Magazín 2/2017 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (26)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

2 mrkve
2 stonky řapíkatého celeru
1 cibule
2 lžíce olivového oleje
360 g mletého hovězího
1 plechovka sterilovaných rajčat
sůl a pepř
400 g tagliatellí
50 g parmazánu
čerstvá bazalka

Jak na to?

Mrkev a  řapíky celeru očistěte, nakrájejte na malé kostičky, cibuli pokrájejte nadrobno.
V hlubší pánvi rozehřejte olej, nejprve restujte mrkev a  celer, po pár minutách přidejte cibuli a  společně ještě pár minut opékejte. Přidejte mleté maso a  vařečkou ho rozmělněte, aby se rozpadlo na kousky.
Jakmile bude opečené ze všech stran, přidejte rozmixovaná rajčata, stáhněte oheň na minimum a  nechte omáčku probublávat asi 20 minut – tekutina se zredukuje a  omáčka zhoustne.
Před podáváním ji dochuťte solí a pepřem.
Tagliatelle uvařte podle návodu, podávejte je přelité omáčkou, posypané strouhaným parmazánem a  s lístky čerstvé bazalky.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.