×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Rychlá boloňská omáčka

Další recepty a články

Zeleninové těstoviny
Zeleninové těstoviny
Zeleninové těstoviny
Zeleninové těstoviny
Italské lasagne
Italské lasagne
Italské lasagne
Italské lasagne
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Chřestové linguine carbonara
Chřestové linguine...
Chřestové linguine carbonara
Chřestové linguine carbonara

Rychlá boloňská omáčka

Co budete potřebovat

2 mrkve
2 stonky řapíkatého celeru
1 cibule
2 lžíce olivového oleje
360 g mletého hovězího
1 plechovka sterilovaných rajčat
sůl a pepř
400 g tagliatellí
50 g parmazánu
čerstvá bazalka

Jak na to?

Mrkev a  řapíky celeru očistěte, nakrájejte na malé kostičky, cibuli pokrájejte nadrobno.
V hlubší pánvi rozehřejte olej, nejprve restujte mrkev a  celer, po pár minutách přidejte cibuli a  společně ještě pár minut opékejte. Přidejte mleté maso a  vařečkou ho rozmělněte, aby se rozpadlo na kousky.
Jakmile bude opečené ze všech stran, přidejte rozmixovaná rajčata, stáhněte oheň na minimum a  nechte omáčku probublávat asi 20 minut – tekutina se zredukuje a  omáčka zhoustne.
Před podáváním ji dochuťte solí a pepřem.
Tagliatelle uvařte podle návodu, podávejte je přelité omáčkou, posypané strouhaným parmazánem a  s lístky čerstvé bazalky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rychlá boloňská omáčka

Hlavní chod Velmi snadné Italská Těstoviny Magazín 2/2017 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (19)

Co budete potřebovat

2 mrkve
2 stonky řapíkatého celeru
1 cibule
2 lžíce olivového oleje
360 g mletého hovězího
1 plechovka sterilovaných rajčat
sůl a pepř
400 g tagliatellí
50 g parmazánu
čerstvá bazalka

Jak na to?

Mrkev a  řapíky celeru očistěte, nakrájejte na malé kostičky, cibuli pokrájejte nadrobno.
V hlubší pánvi rozehřejte olej, nejprve restujte mrkev a  celer, po pár minutách přidejte cibuli a  společně ještě pár minut opékejte. Přidejte mleté maso a  vařečkou ho rozmělněte, aby se rozpadlo na kousky.
Jakmile bude opečené ze všech stran, přidejte rozmixovaná rajčata, stáhněte oheň na minimum a  nechte omáčku probublávat asi 20 minut – tekutina se zredukuje a  omáčka zhoustne.
Před podáváním ji dochuťte solí a pepřem.
Tagliatelle uvařte podle návodu, podávejte je přelité omáčkou, posypané strouhaným parmazánem a  s lístky čerstvé bazalky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Zeleninové těstoviny
Zeleninové těstoviny
Zeleninové těstoviny
Zeleninové těstoviny
Italské lasagne
Italské lasagne
Italské lasagne
Italské lasagne
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Chřestové linguine carbonara
Chřestové linguine carbonara
Chřestové linguine carbonara
Chřestové linguine carbonara

Inspirujte se podobnými recepty