
Rychlá boloňská omáčka
Postup přípravy
Mrkev a řapíky celeru očistěte, nakrájejte na malé kostičky, cibuli pokrájejte nadrobno.
V hlubší pánvi rozehřejte olej, nejprve restujte mrkev a celer, po pár minutách přidejte cibuli a společně ještě pár minut opékejte. Přidejte mleté maso a vařečkou ho rozmělněte, aby se rozpadlo na kousky.
Jakmile bude opečené ze všech stran, přidejte rozmixovaná rajčata, stáhněte oheň na minimum a nechte omáčku probublávat asi 20 minut – tekutina se zredukuje a omáčka zhoustne.
Před podáváním ji dochuťte solí a pepřem.
Tagliatelle uvařte podle návodu, podávejte je přelité omáčkou, posypané strouhaným parmazánem a s lístky čerstvé bazalky.
Pomohl vám recept?
97hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod