×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Rajská omáčka

Další recepty a články

Zapečené brambory s klobásou a...
Zapečené brambory s...
Zapečené brambory s klobásou a...
Zapečené brambory s klobásou a...
Houbová omáčka
Houbová omáčka
Houbová omáčka
Houbová omáčka
Koprová omáčka s masem
Koprová omáčka s...
Koprová omáčka s masem
Koprová omáčka s masem
Rajská s vařeným hovězím...
Rajská s vařeným...
Rajská s vařeným hovězím...
Rajská s vařeným hovězím...

Rajská omáčka

Co budete potřebovat

NA VÝVAR
1 kg hovězího zadního
1 cibule, oloupaná, přepůlená
sůl
NA OMÁČKU
3 lžíce másla
2 mrkve, nakrájené na kostky
1 petržel, na kostky
¼ celeru, na kostky
1 cibule, nakrájená nadrobno
1 lžička celého pepře
5 kuliček nového koření
3 bobkové listy
1 lžíce cukru
1 rajský protlak
200 g (polovina konzervy) krájených rajčat
1–2 lžíce octa
1 lžička kůry z citronu, nastrouhaná
čerstvý tymián
špetka mleté skořice
1 litr domácího hovězího vývaru
1 a ½ lžíce švestkových povidel
sůl
strouhaný perník

Jak na to?

Maso očistěte, opláchněte a svažte do válečku. V hrnci ho zalijte vodou, přidejte cibuli, sůl a vařte 1 až 1 a ½ hodiny. Měkké maso vyndejte, nechte vychladnout, teprve pak nakrájejte na plátky. Vývar přeceďte.
Mezitím se dejte do omáčky. Do másla, rozpuštěného v hrnci, vsypte nakrájenou zeleninu a nechte 5 minut měknout. Přidejte cibuli, opražte, pak vsypte koření: pepř, nové koření a bobkové listy. Zasypte lžící cukru, chvilku opékejte, pak přidejte rajský protlak, rajčata a nechte probublávat. Ochuťte octem a citronovou kůrou, tymiánem a skořicí. Zalijte hovězím vývarem, přidejte povidla, sůl, vařte 45 minut. Omáčku slijte přes cedník do jiného hrnce a propasírujte do ní vařenou zeleninu. Pokud je řídká, zahustěte ji strouhaným perníkem nebo jíškou a chvilku povařte. V omáčce ohřejte maso. K rajské omáčce chutnají knedlíky, těstoviny i rýže.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rajská omáčka

Hlavní chod Snadné Česká Omáčky Magazín 7-8/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (17)

Co budete potřebovat

NA VÝVAR
1 kg hovězího zadního
1 cibule, oloupaná, přepůlená
sůl
NA OMÁČKU
3 lžíce másla
2 mrkve, nakrájené na kostky
1 petržel, na kostky
¼ celeru, na kostky
1 cibule, nakrájená nadrobno
1 lžička celého pepře
5 kuliček nového koření
3 bobkové listy
1 lžíce cukru
1 rajský protlak
200 g (polovina konzervy) krájených rajčat
1–2 lžíce octa
1 lžička kůry z citronu, nastrouhaná
čerstvý tymián
špetka mleté skořice
1 litr domácího hovězího vývaru
1 a ½ lžíce švestkových povidel
sůl
strouhaný perník

Jak na to?

Maso očistěte, opláchněte a svažte do válečku. V hrnci ho zalijte vodou, přidejte cibuli, sůl a vařte 1 až 1 a ½ hodiny. Měkké maso vyndejte, nechte vychladnout, teprve pak nakrájejte na plátky. Vývar přeceďte.
Mezitím se dejte do omáčky. Do másla, rozpuštěného v hrnci, vsypte nakrájenou zeleninu a nechte 5 minut měknout. Přidejte cibuli, opražte, pak vsypte koření: pepř, nové koření a bobkové listy. Zasypte lžící cukru, chvilku opékejte, pak přidejte rajský protlak, rajčata a nechte probublávat. Ochuťte octem a citronovou kůrou, tymiánem a skořicí. Zalijte hovězím vývarem, přidejte povidla, sůl, vařte 45 minut. Omáčku slijte přes cedník do jiného hrnce a propasírujte do ní vařenou zeleninu. Pokud je řídká, zahustěte ji strouhaným perníkem nebo jíškou a chvilku povařte. V omáčce ohřejte maso. K rajské omáčce chutnají knedlíky, těstoviny i rýže.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Zapečené brambory s klobásou a...
Zapečené brambory s klobásou a...
Zapečené brambory s klobásou a...
Zapečené brambory s klobásou a...
Houbová omáčka
Houbová omáčka
Houbová omáčka
Houbová omáčka
Koprová omáčka s masem
Koprová omáčka s masem
Koprová omáčka s masem
Koprová omáčka s masem
Rajská s vařeným hovězím...
Rajská s vařeným hovězím...
Rajská s vařeným hovězím...
Rajská s vařeným hovězím...

Inspirujte se podobnými recepty