Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyRajská omáčka z kořenové zeleniny s hovězím masem
Albert logoAlbert logo
  • Rajská omáčka z kořenové zeleniny s hovězím masem

Rajská omáčka z kořenové zeleniny s hovězím masem

Rajská omáčka z kořenové zeleniny s hovězím masem
Snadné
46-60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 20 g
  • Hovězí plec 800 g
  • Špek 100 g
  • Pepř
  • Sůl
  • Cibule 100 g
  • Mrkev 250 g
  • Petržel 100 g
  • Celer 150 g
  • Olej slunečnicový 50 ml
  • Bobkový list 2 ks
  • Nové koření 3 ks
  • Rajský protlak 200 g
  • Cukr krupicový 100 g
  • Bujón zeleninový 1 ks
  • Voda 1,2 l
  • Citron 1 ks
  • Těstoviny 500 g
  • Perníkové koření 1 člž
  • Máslo 20 g
  • Hovězí plec 800 g
  • Špek 100 g
  • Pepř
  • Sůl
  • Cibule 100 g
  • Mrkev 250 g
  • Petržel 100 g
  • Celer 150 g
  • Olej slunečnicový 50 ml
  • Bobkový list 2 ks
  • Nové koření 3 ks
  • Rajský protlak 200 g
  • Cukr krupicový 100 g
  • Bujón zeleninový 1 ks

Příprava

1
Očištěné maso prošpikujte proužky slaniny, osolte a opepřete. V hrnci na 20 ml rozpáleného oleje maso ze všech stran orestujte. Vyjměte a odložte stranou.
2
K výpeku přidejte zbylý olej a orestujte na něm oloupanou, na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu do zlatohněda. Přidejte oloupanou, najemno nakrájenou cibuli a pokračujte v restování.
3
Přidejte bobkový list, nové koření, cukr a nechte lehce zkaramelizovat.
4
Přidejte rajčatový protlak, perníkové koření a restujte. Poté vlijte vodu, přidejte bujón, vložte maso, přiklopte pokličkou a duste doměkka cca 1 ½ hodiny.
5
Když je maso měkké, vyjměte jej z hrnce a omáčku propasírujte. Zjemněte máslem, dochuťte lžičkou citronové šťávy a případně podle chuti doslaďte.
6
Maso nakrájejte na plátky a podávejte s omáčkou a těstovinami uvařenými podle návodu na obalu.
1
Očištěné maso prošpikujte proužky slaniny, osolte a opepřete. V hrnci na 20 ml rozpáleného oleje maso ze všech stran orestujte. Vyjměte a odložte stranou.
2
K výpeku přidejte zbylý olej a orestujte na něm oloupanou, na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu do zlatohněda. Přidejte oloupanou, najemno nakrájenou cibuli a pokračujte v restování.
3
Přidejte bobkový list, nové koření, cukr a nechte lehce zkaramelizovat.
4
Přidejte rajčatový protlak, perníkové koření a restujte. Poté vlijte vodu, přidejte bujón, vložte maso, přiklopte pokličkou a duste doměkka cca 1 ½ hodiny.
5
Když je maso měkké, vyjměte jej z hrnce a omáčku propasírujte. Zjemněte máslem, dochuťte lžičkou citronové šťávy a případně podle chuti doslaďte.
6
Maso nakrájejte na plátky a podávejte s omáčkou a těstovinami uvařenými podle návodu na obalu.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 14 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.