Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Mandlové sušenky se sklíčky

Mandlové sušenky se sklíčky

Ingredience

90 g tvrdých červených bonbonů typu Bon Pari
200 g mandlí, plátky
80 g kokosové mouky
40 g kokosového oleje
50 g kokosového cukru
1 vejce
1 lžíce vody
sůl

Postup přípravy

1. Bonbony rozdrťte v hmoždíři na prášek. Mandlové plátky rozmixujte tyčovým mixérem.
2. Rozmixované mandle, 30 g kokosové mouky, rozehřátý olej, cukr, žloutek, studenou vodu a špetku soli zpracujte do hladkého těsta. Zabalte do fólie a nechte 2 hodiny odležet v lednici.
3. Těsto rozválejte na válu posypaném zbylou kokosovou moukou na 4 mm silný plát a tvořítkem vykrajujte srdce i s otvory uvnitř. Ukládejte na plech vyložený pečicím papírem.
4. Sušenky pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 10–12 minut. Tři minuty před dopečením naplňte vykrojené středy vrstvičkou bonbonového prachu, který po upečení vytvoří hladká sklíčka. Sušenky sundávejte z plechu až po vychladnutí.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty