Špenátové ravioly

Snadné
0-15 minut
4/5
Italská
Ingredience
Složení 1 porcí
- Mouka hladká 250 g
- Olej olivový 1 člž
- Vejce 2 ks
- Voda 1,5 plž
- Parmazán 2 hrs.
- Cibule 1 ks
- Česnek 2 strouž.
- Špenát mražený 300 g
- Feta 100 g
- Pepř
- Sůl
- Máslo 2 plž
- Mouka hladká 250 g
- Olej olivový 1 člž
- Vejce 2 ks
- Voda 1,5 plž
- Parmazán 2 hrs.
- Cibule 1 ks
- Česnek 2 strouž.
- Špenát mražený 300 g
- Feta 100 g
- Pepř
- Sůl
- Máslo 2 plž
Příprava
- 1V misce rozšlehám vejce, vodu, olej, osolím a polovinu vliju do důlku uprostřed hromádky mouky. Nožem míchám opatrně mouku s vejcem v kašičku tak, aby se mi nerozlilo po válu.
- 2Přidám zbývající polovinu rozšlehaného vajíčka a míchám tak dlouho, až se vše propojí.
- 3TIP
- 4Náplň do raviol může být nejrůznější. Z mletého masa, připraveného jako na čevabčiči, z několika sýrů nebo nasladko. Dobré jsou s povidly sypané strouhaným perníkem nebo s kostičkou čokolády, přelité malinami povařenými s cukrem.
- 5Těsto důkladně zpracuju. Pokud je moc řídké a lepí se na vál, přidám mouku. Hladké těsto dám vychladnout do led-nice a připravím si náplň. Na másle osmahnu cibulku, pak česnek, přidám čerstvý špenát, nechám chvíli dusit. Do pánve k tomu přidám sýr, opepřím, případně osolím. Dusím pár minut a nechám vychladnout.
- 6Těsto rozválím natenko, rozkrojím na dva díly, na jeden nasázím hromádky špenátu, hranou ruky a pak prsty zmáčknu těsta k sobě a projedu rádýlkem nebo nožem. Zbylé těsto znovu vyválím. Ravioly házím do osolené vroucí vody a vařím 4–8 minut. Na talíři je pokapu máslem a posypu parmazánem.
- 1V misce rozšlehám vejce, vodu, olej, osolím a polovinu vliju do důlku uprostřed hromádky mouky. Nožem míchám opatrně mouku s vejcem v kašičku tak, aby se mi nerozlilo po válu.
- 2Přidám zbývající polovinu rozšlehaného vajíčka a míchám tak dlouho, až se vše propojí.
- 3TIP
- 4Náplň do raviol může být nejrůznější. Z mletého masa, připraveného jako na čevabčiči, z několika sýrů nebo nasladko. Dobré jsou s povidly sypané strouhaným perníkem nebo s kostičkou čokolády, přelité malinami povařenými s cukrem.
- 5Těsto důkladně zpracuju. Pokud je moc řídké a lepí se na vál, přidám mouku. Hladké těsto dám vychladnout do led-nice a připravím si náplň. Na másle osmahnu cibulku, pak česnek, přidám čerstvý špenát, nechám chvíli dusit. Do pánve k tomu přidám sýr, opepřím, případně osolím. Dusím pár minut a nechám vychladnout.
- 6Těsto rozválím natenko, rozkrojím na dva díly, na jeden nasázím hromádky špenátu, hranou ruky a pak prsty zmáčknu těsta k sobě a projedu rádýlkem nebo nožem. Zbylé těsto znovu vyválím. Ravioly házím do osolené vroucí vody a vařím 4–8 minut. Na talíři je pokapu máslem a posypu parmazánem.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
| kus | ks | špetka | špet. | |
| lžíce | plž | svazek | svaz. | |
| lžička | člž | plátek | plát. | |
| hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
| stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
| snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.







