Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Linecký koláč s jahodovou náplní

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Linecký koláč s jahodovou náplní

Co budete potřebovat

175 g hladké mouky
160 g cukru moučky
1 lžička mleté skořice
1⁄2 lžičky hřebíčku
sůl
150 g másla
100 g mandlí
1 citron NP Bio
4 vejce
500 g čerstvých jahod
100 g cukru krupice

Jak na to?

1. Do mísy prosejte mouku, 150 g moučkového cukru, skořici, rozdrcený hřebíček a špetku soli. Studené máslo nakrájejte na malé kostičky a přidejte do moučné směsi. Promíchejte, až vznikne drobenka.

2. Mandle rozmixované na moučku a kůru z dobře omytého citronu přisypte ke drobence. Oddělte 3 žloutky od bílků a vmíchejte žloutky do těsta. Propracujte už jen rychle, aby se těsto spojilo, a vytvarujte ho do koule. Dejte odležet do lednice na 30 minut.

3. Do hrnce vložte očištěné a rozpůlené jahody, přisypte cukr a přiveďte k varu. Pak teplotu stáhněte na mírný plamen a redukujte zhruba 15 minut, až budou mít jahody sirupovou konzistenci. Směs nechte vychladnout.

4. Z vychlazeného těsta odkrojte a ze zbytku vyválejte placku o šířce 5 mm. Pomocí válečku placku přeneste do formy o průměru 23 cm. Těsto vmačkejte do formy a vytvarujte okraje. Pokud nějaký okraj přečnívá, odřízněte ho. Praskliny můžete vyplnit odkrojky těsta. Dno těsta propíchejte vidličkou a dejte na 5 minut do lednice.

5. Ze zbylého těsta vyválejte stejně tlustou placku a nakrájejte na proužky silné 1 cm. Vyndejte koláč z lednice, na něj vlijte jahodovou náplň a stěrkou uhlaďte. Proužky zbývajícího těsta poklaďte navrch do tvaru mřížky. Na krajích lehce přitiskněte k těstu a potřete rozšlehaným vajíčkem. Přečnívající zbytky odkrojte.

6. Koláč vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 40 minut. Před vyndáním z formy nechte po upečení kompletně vychladnout. Podávejte posypané zbylým moučkovým cukrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Linecký koláč s jahodovou náplní

Dezert Snadné Moučníky a koláče Vegetariánské Magazín 5/2021 Počet porcí: 10
(0)
Klasika v lehce kořeněném kabátku, který tento recept pozvedne do výšin. Navíc s vlastní vařenou náplní, která váš koláč obohatí o slastnou vůni.

Co budete potřebovat

175 g hladké mouky
160 g cukru moučky
1 lžička mleté skořice
1⁄2 lžičky hřebíčku
sůl
150 g másla
100 g mandlí
1 citron NP Bio
4 vejce
500 g čerstvých jahod
100 g cukru krupice

Jak na to?

1. Do mísy prosejte mouku, 150 g moučkového cukru, skořici, rozdrcený hřebíček a špetku soli. Studené máslo nakrájejte na malé kostičky a přidejte do moučné směsi. Promíchejte, až vznikne drobenka.

2. Mandle rozmixované na moučku a kůru z dobře omytého citronu přisypte ke drobence. Oddělte 3 žloutky od bílků a vmíchejte žloutky do těsta. Propracujte už jen rychle, aby se těsto spojilo, a vytvarujte ho do koule. Dejte odležet do lednice na 30 minut.

3. Do hrnce vložte očištěné a rozpůlené jahody, přisypte cukr a přiveďte k varu. Pak teplotu stáhněte na mírný plamen a redukujte zhruba 15 minut, až budou mít jahody sirupovou konzistenci. Směs nechte vychladnout.

4. Z vychlazeného těsta odkrojte a ze zbytku vyválejte placku o šířce 5 mm. Pomocí válečku placku přeneste do formy o průměru 23 cm. Těsto vmačkejte do formy a vytvarujte okraje. Pokud nějaký okraj přečnívá, odřízněte ho. Praskliny můžete vyplnit odkrojky těsta. Dno těsta propíchejte vidličkou a dejte na 5 minut do lednice.

5. Ze zbylého těsta vyválejte stejně tlustou placku a nakrájejte na proužky silné 1 cm. Vyndejte koláč z lednice, na něj vlijte jahodovou náplň a stěrkou uhlaďte. Proužky zbývajícího těsta poklaďte navrch do tvaru mřížky. Na krajích lehce přitiskněte k těstu a potřete rozšlehaným vajíčkem. Přečnívající zbytky odkrojte.

6. Koláč vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 40 minut. Před vyndáním z formy nechte po upečení kompletně vychladnout. Podávejte posypané zbylým moučkovým cukrem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Inspirujte se podobnými recepty