
Křehký jablečný BIO koláč

Snadné
Více než 60 minut
3/5
Bio
Dezert
Ingredience
Složení 12 porcí
- Mouka hladká BIO 170 g
- Mouka špaldová BIO 170 g
- Cukr třtinový BIO 155 g
- Sůl
- Voda 50 ml
- Vejce BIO 10 ks
- Máslo BIO 130 g
- Škrob kukuřičný 3 plž
- Mléko plnotučné BIO 750 ml
- Citron BIO 1 ks
- Jablko BIO 5 ks
- Skořice mletá BIO 1/2 člž
- Džem meruňkový 60 g
- Mouka hladká BIO 170 g
- Mouka špaldová BIO 170 g
- Cukr třtinový BIO 155 g
- Sůl
- Voda 50 ml
- Vejce BIO 10 ks
- Máslo BIO 130 g
- Škrob kukuřičný 3 plž
- Mléko plnotučné BIO 750 ml
- Citron BIO 1 ks
- Jablko BIO 5 ks
- Skořice mletá BIO 1/2 člž
- Džem meruňkový 60 g
Příprava
- 1Smíchejte obě mouky a odměřte 325 g směsi. Promíchejte se 2 lžícemi cukru, 1⁄2 lžičky soli, přidejte 125 g studeného másla a vypracujte drobenku. Přidejte žloutek, studenou vodu a vymíchejte hladké těsto. Zabalte do potravinářské fólie a dejte chladit na 2 hodiny.
- 2V míse smíchejte 9 žloutků, 12 lžic třtinového cukru, zbytek mouky a kukuřičný škrob. V menším hrnci přiveďte mléko k varu a zašlehejte do vaječné směsi. Vařte do zhoustnutí. Stáhněte z plotny, povrch přikryjte potravinářskou fólií a nechte vychladnout.
- 3Jablka zbavte jádřinců, nakrájejte na měsíčky, posypte zbylým cukrem, skořicí, zakápněte šťávou z poloviny citronu a promíchejte.
- 4Těsto rozválejte, vložte do formy o průměru 23 cm, vlijte krém, poklaďte jablky a malými kousky másla. Boky koláče zakryjte alobalem, aby se nepřipékaly.
- 5Vložte do trouby a pečte 40 minut na 180 °C. Odstraňte alobal a dopékejte 10 minut.
- 6Džem smíchejte se zbylou citronovou šťávou a za stálého míchání přiveďte k varu. Teplý koláč potřete glazurou, nechte vychladnout.
- 1Smíchejte obě mouky a odměřte 325 g směsi. Promíchejte se 2 lžícemi cukru, 1⁄2 lžičky soli, přidejte 125 g studeného másla a vypracujte drobenku. Přidejte žloutek, studenou vodu a vymíchejte hladké těsto. Zabalte do potravinářské fólie a dejte chladit na 2 hodiny.
- 2V míse smíchejte 9 žloutků, 12 lžic třtinového cukru, zbytek mouky a kukuřičný škrob. V menším hrnci přiveďte mléko k varu a zašlehejte do vaječné směsi. Vařte do zhoustnutí. Stáhněte z plotny, povrch přikryjte potravinářskou fólií a nechte vychladnout.
- 3Jablka zbavte jádřinců, nakrájejte na měsíčky, posypte zbylým cukrem, skořicí, zakápněte šťávou z poloviny citronu a promíchejte.
- 4Těsto rozválejte, vložte do formy o průměru 23 cm, vlijte krém, poklaďte jablky a malými kousky másla. Boky koláče zakryjte alobalem, aby se nepřipékaly.
- 5Vložte do trouby a pečte 40 minut na 180 °C. Odstraňte alobal a dopékejte 10 minut.
- 6Džem smíchejte se zbylou citronovou šťávou a za stálého míchání přiveďte k varu. Teplý koláč potřete glazurou, nechte vychladnout.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.