Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Linecké cukroví babičky Libušky

Inspirujte se podobnými recepty

Sklenice s nápadem: ovesná...
Sklenice s nápadem:...
Sklenice s nápadem: ovesná...
Sklenice s nápadem: ovesná...
Kapr s citrónovo-bylinkovou...
Kapr s citrónovo-byl...
Kapr s citrónovo-bylinkovou...
Kapr s citrónovo-bylinkovou...
Pečený čaj z exotického ovoce
Pečený čaj z...
Pečený čaj z exotického ovoce
Pečený čaj z exotického ovoce
Kapr z kýty s bramborovými...
Kapr z kýty s...
Kapr z kýty s bramborovými...
Kapr z kýty s bramborovými...

Linecké cukroví babičky Libušky

Co budete potřebovat

210 g hladké mouky
70 g moučkového cukru
1/2 pytlíčku vanilkového cukru
1 žloutek
1 lžíce mléka
125 g másla
rybízová marmeláda

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160 °C.
Na vále smíchejte mouku s oběma cukry, uprostřed vytvořte důlek, vyklepněte do něho žloutek, přidejte lžíci mléka a nastrouhané máslo. Rukama důkladně hněťte, dokud nedocílíte hladkého pevného těsta, ze kterého pak vyválejte plát vysoký cca dva milimetry. Dle fantazie vykrajujte různé tvary, pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi pět minut. Po zchladnutí slepujte k sobě rybízovou marmeládou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Linecké cukroví babičky Libušky

Dezert Velmi snadné Cukroví Vánoce Vegetariánské Magazín 11/2017 (Vánoční speciál) Počet porcí: 4 plechy
Průměrné hodnocení 4 (52)
Linecké je klasika, která nesmí chybět v žádné české domácnosti. Pečte ho s předstihem, aby se krásně uleželo.

Co budete potřebovat

210 g hladké mouky
70 g moučkového cukru
1/2 pytlíčku vanilkového cukru
1 žloutek
1 lžíce mléka
125 g másla
rybízová marmeláda

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160 °C.
Na vále smíchejte mouku s oběma cukry, uprostřed vytvořte důlek, vyklepněte do něho žloutek, přidejte lžíci mléka a nastrouhané máslo. Rukama důkladně hněťte, dokud nedocílíte hladkého pevného těsta, ze kterého pak vyválejte plát vysoký cca dva milimetry. Dle fantazie vykrajujte různé tvary, pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi pět minut. Po zchladnutí slepujte k sobě rybízovou marmeládou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Sklenice s nápadem: ovesná...
Sklenice s nápadem:...
Sklenice s nápadem: ovesná...
Sklenice s nápadem: ovesná...
Kapr s citrónovo-bylinkovou...
Kapr s citrónovo-byl...
Kapr s citrónovo-bylinkovou...
Kapr s citrónovo-bylinkovou...
Pečený čaj z exotického ovoce
Pečený čaj z...
Pečený čaj z exotického ovoce
Pečený čaj z exotického ovoce
Kapr z kýty s bramborovými...
Kapr z kýty s...
Kapr z kýty s bramborovými...
Kapr z kýty s bramborovými...

Inspirujte se podobnými recepty