×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Linecké cukroví babičky Libušky

Inspirujte se podobnými recepty

Ořechové hrudky
Ořechové hrudky
Ořechové hrudky
Ořechové hrudky
Košíčky se švestkovou náplní a...
Košíčky se...
Košíčky se švestkovou náplní a...
Košíčky se švestkovou náplní a...
Smetanová hrachová polévka
Smetanová hrachová...
Smetanová hrachová polévka
Smetanová hrachová polévka
Podkrkonošský hubník
Podkrkonošský hubník
Podkrkonošský hubník
Podkrkonošský hubník

Linecké cukroví babičky Libušky

Co budete potřebovat

210 g hladké mouky
70 g moučkového cukru
1/2 pytlíčku vanilkového cukru
1 žloutek
1 lžíce mléka
125 g másla
rybízová marmeláda

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160 °C.
Na vále smíchejte mouku s oběma cukry, uprostřed vytvořte důlek, vyklepněte do něho žloutek, přidejte lžíci mléka a nastrouhané máslo. Rukama důkladně hněťte, dokud nedocílíte hladkého pevného těsta, ze kterého pak vyválejte plát vysoký cca dva milimetry. Dle fantazie vykrajujte různé tvary, pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi pět minut. Po zchladnutí slepujte k sobě rybízovou marmeládou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Linecké cukroví babičky Libušky

Dezert Velmi snadné Cukroví Vánoce Vegetariánské Magazín 11/2017 (Vánoční speciál) Počet porcí: 4 plechy
Průměrné hodnocení 4 (26)
Linecké je klasika, která nesmí chybět v žádné české domácnosti. Pečte ho s předstihem, aby se krásně uleželo.

Co budete potřebovat

210 g hladké mouky
70 g moučkového cukru
1/2 pytlíčku vanilkového cukru
1 žloutek
1 lžíce mléka
125 g másla
rybízová marmeláda

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160 °C.
Na vále smíchejte mouku s oběma cukry, uprostřed vytvořte důlek, vyklepněte do něho žloutek, přidejte lžíci mléka a nastrouhané máslo. Rukama důkladně hněťte, dokud nedocílíte hladkého pevného těsta, ze kterého pak vyválejte plát vysoký cca dva milimetry. Dle fantazie vykrajujte různé tvary, pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi pět minut. Po zchladnutí slepujte k sobě rybízovou marmeládou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Ořechové hrudky
Ořechové hrudky
Ořechové hrudky
Ořechové hrudky
Košíčky se švestkovou náplní a...
Košíčky se...
Košíčky se švestkovou náplní a...
Košíčky se švestkovou náplní a...
Smetanová hrachová polévka
Smetanová hrachová...
Smetanová hrachová polévka
Smetanová hrachová polévka
Podkrkonošský hubník
Podkrkonošský hubník
Podkrkonošský hubník
Podkrkonošský hubník

Inspirujte se podobnými recepty