Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyMakovky s citronovým krémem
Albert logoAlbert logo
  • Makovky s citronovým krémem

Makovky s citronovým krémem

Makovky s citronovým krémem
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Vánoce
Dezert

Ingredience

Složení
30 porcí
  • Máslo 380 g
  • Mouka hladká 430 g
  • Mák mletý 100 g
  • Cukr moučkový 160 g
  • Citronová kůra BIO 2 ks
  • Vejce 7 ks
  • Citronová šťáva 80 ml
  • Cukr třtinový 90 g
  • Máslo 380 g
  • Mouka hladká 430 g
  • Mák mletý 100 g
  • Cukr moučkový 160 g
  • Citronová kůra BIO 2 ks
  • Vejce 7 ks
  • Citronová šťáva 80 ml
  • Cukr třtinový 90 g

Příprava

1
V míse smíchejte 400 g mouky, mák, 320 g měkkého másla, moučkový cukr, 3 žloutky a lžičku citronové šťávy. Ručně nebo v robotu vypracujte do hladkého a pružného těsta. Zabalte do potravinové fólie a nechte alespoň 2 hodiny odležet.
2
Poté těsto vyválejte na moukou poprášené pracovní ploše na tloušťku 3 mm. Vykrajujte pomocí vykrajovátek tvary a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Vytvořte 30 horních a 30 dolních tvarů, v horních vykrojte také střed. Pečte 7–8 minut dozlatova v troubě vyhřáté na 180 °C.
3
Na krém smíchejte ve skleněné míse 4 žloutky, zbylou citronovou šťávu a kůru, třtinový cukr a zbylé máslo. Ve vodní lázni uvařte za stálého míchání krém do konzistence hustého pudinku. Po uvaření překryjte potravinářskou fólií a nechte vychladnout do pokojové teploty.
4
Krémem potírejte upečené makovky a nechte je asi hodinu zaschnout.
1
V míse smíchejte 400 g mouky, mák, 320 g měkkého másla, moučkový cukr, 3 žloutky a lžičku citronové šťávy. Ručně nebo v robotu vypracujte do hladkého a pružného těsta. Zabalte do potravinové fólie a nechte alespoň 2 hodiny odležet.
2
Poté těsto vyválejte na moukou poprášené pracovní ploše na tloušťku 3 mm. Vykrajujte pomocí vykrajovátek tvary a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Vytvořte 30 horních a 30 dolních tvarů, v horních vykrojte také střed. Pečte 7–8 minut dozlatova v troubě vyhřáté na 180 °C.
3
Na krém smíchejte ve skleněné míse 4 žloutky, zbylou citronovou šťávu a kůru, třtinový cukr a zbylé máslo. Ve vodní lázni uvařte za stálého míchání krém do konzistence hustého pudinku. Po uvaření překryjte potravinářskou fólií a nechte vychladnout do pokojové teploty.
4
Krémem potírejte upečené makovky a nechte je asi hodinu zaschnout.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 03.07.2024 do 09.07.2024

Platný ještě 9 dní

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 2 dny

Od 03.07.2024 do 09.07.2024

Platný ještě 9 dní

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.