1
Mouku se špetkou soli prosejte do mísy, přidejte cukr, uprostřed udělejte důlek a vlijte do něj 250 ml vlažného mléka. Do tekutiny nasypte droždí, přidejte 3 žloutky a nastrouhanou citronovou kůru. Nakonec vlijte rozpuštěné vlažné máslo a vypracujte vláčné těsto.
2
Těsto poprašte moukou, zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě vykynout, zhruba po hodině a půl by mělo zdvojnásobit objem.
3
Z těsta oddělujte kousky asi po 50 g a na lehce pomoučněné ploše vyválejte prameny asi centimetr silné a 25 cm dlouhé. Ty pak stáčejte jako spirály nebo esíčka. Skládejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě 30 minut kynout. Poté je potřete 1 žloutkem rozmíchaným s 15 ml mléka a pečte 15 až 20 minut v troubě vyhřáté na 160 °C. Podávejte potřené medem, který můžete promíchat s trochou rumu.
1
Mouku se špetkou soli prosejte do mísy, přidejte cukr, uprostřed udělejte důlek a vlijte do něj 250 ml vlažného mléka. Do tekutiny nasypte droždí, přidejte 3 žloutky a nastrouhanou citronovou kůru. Nakonec vlijte rozpuštěné vlažné máslo a vypracujte vláčné těsto.
2
Těsto poprašte moukou, zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě vykynout, zhruba po hodině a půl by mělo zdvojnásobit objem.
3
Z těsta oddělujte kousky asi po 50 g a na lehce pomoučněné ploše vyválejte prameny asi centimetr silné a 25 cm dlouhé. Ty pak stáčejte jako spirály nebo esíčka. Skládejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě 30 minut kynout. Poté je potřete 1 žloutkem rozmíchaným s 15 ml mléka a pečte 15 až 20 minut v troubě vyhřáté na 160 °C. Podávejte potřené medem, který můžete promíchat s trochou rumu.