Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyŠpaldová jarní pizza s křepelčími vajíčky
Albert logoAlbert logo
  • Špaldová jarní pizza s křepelčími vajíčky

Špaldová jarní pizza s křepelčími vajíčky

Špaldová jarní pizza s křepelčími vajíčky
Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Vegetariánské
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Droždí sušené 7 g
  • Cukr krupicový 2 člž
  • Mouka špaldová BIO 450 g
  • Voda 150 ml
  • Sůl
  • Olej olivový 40 ml
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Bazalka sušená 1 plž
  • Kozí sýr přírodní 2 ks
  • Rajčatová passata 250 ml
  • Cibulka jarní 2 ks
  • Brokolice 1/2 ks
  • Česnek 1 strouž.
  • Vejce křepelčí 8 ks
  • Droždí sušené 7 g
  • Cukr krupicový 2 člž
  • Mouka špaldová BIO 450 g
  • Voda 150 ml
  • Sůl
  • Olej olivový 40 ml
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Bazalka sušená 1 plž
  • Kozí sýr přírodní 2 ks
  • Rajčatová passata 250 ml
  • Cibulka jarní 2 ks
  • Brokolice 1/2 ks
  • Česnek 1 strouž.
  • Vejce křepelčí 8 ks

Příprava

1
V misce promíchejte vlažnou vodu s droždím a nechte 10 minut odstát.
2
Mezitím do větší mísy prosejte 260 g mouky, přisypte cukr, ¼ lžičky soli, vlijte 35 ml oleje a nakonec vzešlé droždí. Rukama nebo v robotu vypracujte hladké těsto. Vytvarujte ho do bochánku, vložte do misky vytřené olejem a potřete i svrchu, aby neosychalo. Nechte 30 minut odležet.
3
Mezitím zpěňte na zbylém olivovém oleji najemno nakrájenou očištěnou šalotku s rozmělněným česnekem. Restujte 3 minuty, vlijte rajčatovou passatu, vsypte bazalku a na mírném ohni duste 15 minut. Poté propasírujte přes jemné síto.
4
Omytou brokolici natrhejte na malé růžičky a očištěné cibulky podélně rozpulte a překrojte napůl.
5
Na pomoučeném vále vytvarujte těsto pomocí válečku do kulatého tvaru a přeneste na pekáč vyložený pečicím papírem.
6
Potřete rajčatovou omáčkou, asi 1 cm od okraje nechte volný. Poté na rajčatovou vrstvu rozsypte rovnoměrně růžičky brokolice, jarní cibulky, zasypte rozdrobeným sýrem a pečte v troubě předehřáté na 250 °C 8 minut.
7
Vyjměte pizzu a rozklepněte na ni s rozestupy křepelčí vajíčka. Lehce osolte, vraťte ještě na 2–3 minuty do trouby a podávejte.
1
V misce promíchejte vlažnou vodu s droždím a nechte 10 minut odstát.
2
Mezitím do větší mísy prosejte 260 g mouky, přisypte cukr, ¼ lžičky soli, vlijte 35 ml oleje a nakonec vzešlé droždí. Rukama nebo v robotu vypracujte hladké těsto. Vytvarujte ho do bochánku, vložte do misky vytřené olejem a potřete i svrchu, aby neosychalo. Nechte 30 minut odležet.
3
Mezitím zpěňte na zbylém olivovém oleji najemno nakrájenou očištěnou šalotku s rozmělněným česnekem. Restujte 3 minuty, vlijte rajčatovou passatu, vsypte bazalku a na mírném ohni duste 15 minut. Poté propasírujte přes jemné síto.
4
Omytou brokolici natrhejte na malé růžičky a očištěné cibulky podélně rozpulte a překrojte napůl.
5
Na pomoučeném vále vytvarujte těsto pomocí válečku do kulatého tvaru a přeneste na pekáč vyložený pečicím papírem.
6
Potřete rajčatovou omáčkou, asi 1 cm od okraje nechte volný. Poté na rajčatovou vrstvu rozsypte rovnoměrně růžičky brokolice, jarní cibulky, zasypte rozdrobeným sýrem a pečte v troubě předehřáté na 250 °C 8 minut.
7
Vyjměte pizzu a rozklepněte na ni s rozestupy křepelčí vajíčka. Lehce osolte, vraťte ještě na 2–3 minuty do trouby a podávejte.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 11 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.