Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyNektarinkový mřížkový koláč
Albert logoAlbert logo
  • Nektarinkový mřížkový koláč

Nektarinkový mřížkový koláč

Koláč plný šťavnatého letního ovoce nesmí v sezoně chybět. Tento mřížkový je dokonalá retro klasika, které jsme dodali nový šmrnc nektarinkami se špetkou voňavého koření.
Nektarinkový mřížkový koláč
Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Dezert

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Máslo 225 g
  • Mouka hladká BIO 340 g
  • Cukr moučkový 50 g
  • Sůl
  • Voda 80 ml
  • Nektarinka 600 g
  • Citronová šťáva 1 plž
  • Skořice mletá 1/2 člž
  • Muškátový oříšek
  • Cukr krupicový 3 plž
  • Škrob 2 plž
  • Mléko 2 plž
  • Máslo 225 g
  • Mouka hladká BIO 340 g
  • Cukr moučkový 50 g
  • Sůl
  • Voda 80 ml
  • Nektarinka 600 g
  • Citronová šťáva 1 plž
  • Skořice mletá 1/2 člž
  • Muškátový oříšek
  • Cukr krupicový 3 plž
  • Škrob 2 plž
  • Mléko 2 plž

Příprava

1
Máslo, mouku, cukr a špetku soli promněte mezi prsty jako drobenku. Pak začněte postupně přidávat studenou vodu a hned zapracujte. Hotové těsto je trochu drobivé, ale při stlačení drží pohromadě. Uhlaďte do bochánku, obalte igelitovou fólií a dejte alespoň na hodinu do ledničky.
2
Troubu předehřejte na 200 °C. Nektarinky oloupejte, nakrájejte na měsíčky a promíchejte s citronovou šťávou, skořicí, muškátovým oříškem, cukrem a škrobem.
3
Vyválejte dvě třetiny těsta, dejte do vymazané koláčové formy a naplňte nektarinkami. Zbylé těsto také rozválejte, nakrájejte na pruhy zhruba 2 cm široké a ozdobte jimi koláč. Vzniklou mřížku potřete mlékem. Pečte 20 minut na 200 °C, potom stáhněte teplotu na 180 °C a pečte ještě zhruba 30 minut do zezlátnutí.
4
Nechte úplně vychladnout a teprve potom koláč nakrájejte.
1
Máslo, mouku, cukr a špetku soli promněte mezi prsty jako drobenku. Pak začněte postupně přidávat studenou vodu a hned zapracujte. Hotové těsto je trochu drobivé, ale při stlačení drží pohromadě. Uhlaďte do bochánku, obalte igelitovou fólií a dejte alespoň na hodinu do ledničky.
2
Troubu předehřejte na 200 °C. Nektarinky oloupejte, nakrájejte na měsíčky a promíchejte s citronovou šťávou, skořicí, muškátovým oříškem, cukrem a škrobem.
3
Vyválejte dvě třetiny těsta, dejte do vymazané koláčové formy a naplňte nektarinkami. Zbylé těsto také rozválejte, nakrájejte na pruhy zhruba 2 cm široké a ozdobte jimi koláč. Vzniklou mřížku potřete mlékem. Pečte 20 minut na 200 °C, potom stáhněte teplotu na 180 °C a pečte ještě zhruba 30 minut do zezlátnutí.
4
Nechte úplně vychladnout a teprve potom koláč nakrájejte.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 04.12.2024 do 10.12.2024

Platný ještě 28 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 21 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 28 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 7 dní

Od 04.12.2024 do 10.12.2024

Platný ještě 28 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 21 dní

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 28 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.