
Řezy včelích medvídků

Snadné
Více než 60 minut
3/5
Česká
Oslava
Dezert
Ingredience
Složení 8 porcí
- Cukr třtinový BIO 100 g
- Kypřící prášek 1 ks
- Cukr vanilkový 1 ks
- Mouka polohrubá 240 g
- Meruňky kompotované 850 ml
- Cukr moučkový 50 g
- Olej slunečnicový 30 ml
- Mléko polotučné BIO 100 ml
- Žervé 500 g
- Vejce BIO 2 ks
- Olej kokosový BIO 10 g
- Mandle plátky 50 g
- Citron BIO 1 ks
- Čokoláda hořká 100 g
- Cukr třtinový BIO 100 g
- Kypřící prášek 1 ks
- Cukr vanilkový 1 ks
- Mouka polohrubá 240 g
- Meruňky kompotované 850 ml
- Cukr moučkový 50 g
- Olej slunečnicový 30 ml
- Mléko polotučné BIO 100 ml
- Žervé 500 g
- Vejce BIO 2 ks
- Olej kokosový BIO 10 g
- Mandle plátky 50 g
- Citron BIO 1 ks
- Čokoláda hořká 100 g
Příprava
- 1V míse metličkou utřete do pěny vejce s třtinovým cukrem. Pomalu přilijte olej, mléko a znovu prošlehejte. Přisypte mouku, kypřicí prášek, vanilkový cukr, nastrouhanou kůru z půlky dobře omytého citronu a promíchejte dohladka. Těsto vlijte do vyššího pekáčku o velikosti 34 × 24 cm vyloženého pečicím papírem a pečte 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
- 2Mezitím ručním mixérem vyšlehejte žervé a moučkový cukr. Ze směsi odeberte lžičku na vytvoření včelích oček a zbytkem potřete po celé ploše vychladlý korpus.
- 3Meruňky sceďte, důkladně osušte papírovou utěrkou, rozložte řeznou stranou dolů na pečicí papír a dejte stranou.
- 4Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s kokosovým olejem. Přendejte do cukrářského sáčku s tryskou průměru 1 mm. Cukrářským sáčkem nakreslete na každé meruňce čokoládové proužky. Špičkou nože prořízněte shora dva otvory a vložte do nich plátky mandlí jako křídla. Z odloženého krému a zbytku rozpuštěné čokolády ještě vytvarujte oči jako na obrázku. Čokoládu nechte zaschnout, poté meruňky opatrně přeneste na krémem potřený korpus. Nakrájejte na kostky a řezy včelích medvídků jsou připravené na cestu do bříška.
- 1V míse metličkou utřete do pěny vejce s třtinovým cukrem. Pomalu přilijte olej, mléko a znovu prošlehejte. Přisypte mouku, kypřicí prášek, vanilkový cukr, nastrouhanou kůru z půlky dobře omytého citronu a promíchejte dohladka. Těsto vlijte do vyššího pekáčku o velikosti 34 × 24 cm vyloženého pečicím papírem a pečte 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
- 2Mezitím ručním mixérem vyšlehejte žervé a moučkový cukr. Ze směsi odeberte lžičku na vytvoření včelích oček a zbytkem potřete po celé ploše vychladlý korpus.
- 3Meruňky sceďte, důkladně osušte papírovou utěrkou, rozložte řeznou stranou dolů na pečicí papír a dejte stranou.
- 4Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s kokosovým olejem. Přendejte do cukrářského sáčku s tryskou průměru 1 mm. Cukrářským sáčkem nakreslete na každé meruňce čokoládové proužky. Špičkou nože prořízněte shora dva otvory a vložte do nich plátky mandlí jako křídla. Z odloženého krému a zbytku rozpuštěné čokolády ještě vytvarujte oči jako na obrázku. Čokoládu nechte zaschnout, poté meruňky opatrně přeneste na krémem potřený korpus. Nakrájejte na kostky a řezy včelích medvídků jsou připravené na cestu do bříška.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.