Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyJablečný koláč z listového těsta s pudinkem
Albert logoAlbert logo
  • Jablečný koláč z listového těsta s pudinkem

Jablečný koláč z listového těsta s pudinkem

Jablečný koláč z listového těsta s pudinkem
Náročné
46-60 minut
5/5
Česká
Dezert

Ingredience

Složení
12 porcí
  • Jablko 8 ks
  • Citronová šťáva 1 plž
  • Cukr krupicový 160 g
  • Skořice mletá 1,3 člž
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Škrob kukuřičný 2 plž
  • Listové těsto 2 ks
  • Vejce 1 ks
  • Pudink vanilkový 1 ks
  • Mléko 750 ml
  • Jablko 8 ks
  • Citronová šťáva 1 plž
  • Cukr krupicový 160 g
  • Skořice mletá 1,3 člž
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Škrob kukuřičný 2 plž
  • Listové těsto 2 ks
  • Vejce 1 ks
  • Pudink vanilkový 1 ks
  • Mléko 750 ml

Příprava

1
Troubu předehřejte na 200 °C.
2
Jablka nakrájená na kostičky, citronovou šťávu, 110 g cukru, lžičku skořice a vanilkový extrakt smíchejte v míse.
3
Vzniklou směs pak rozdělte do dvou pánviček o průměru 14 cm s kovovým držadlem (budete je dávat do trouby), zakryjte alobalem nebo pokličkou a na středním ohni přiveďte k varu, a pak nechte 6–8 minut probublávat, aby jablka změkla. Sejměte z ohně.
4
Škrob smíchejte se lžící vody a vzniklé těstíčko rozdělte do obou pánví a promíchejte.
5
Z plátů těsta vykrojte vždy 20cm kola, uprostřed je nařízněte, a pak je přetáhněte přes pánvičky a přitiskněte je k nim.
6
Poté je potřete rozšlehaným vejcem.
7
Smíchejte 20 g cukru se čtvrt lžičky skořice a směsí posypejte těsto.
8
Dejte péct na 25–30 minut.
9
Na přípravu pudinku si část mléka odlijte do hrnečku, v něm rozmíchejte pudinkový prášek a zbylý cukr.
10
Zbylé mléko přiveďte k varu, vlijte rozmíchaný pudink a 2–3 minuty povařte.
1
Troubu předehřejte na 200 °C.
2
Jablka nakrájená na kostičky, citronovou šťávu, 110 g cukru, lžičku skořice a vanilkový extrakt smíchejte v míse.
3
Vzniklou směs pak rozdělte do dvou pánviček o průměru 14 cm s kovovým držadlem (budete je dávat do trouby), zakryjte alobalem nebo pokličkou a na středním ohni přiveďte k varu, a pak nechte 6–8 minut probublávat, aby jablka změkla. Sejměte z ohně.
4
Škrob smíchejte se lžící vody a vzniklé těstíčko rozdělte do obou pánví a promíchejte.
5
Z plátů těsta vykrojte vždy 20cm kola, uprostřed je nařízněte, a pak je přetáhněte přes pánvičky a přitiskněte je k nim.
6
Poté je potřete rozšlehaným vejcem.
7
Smíchejte 20 g cukru se čtvrt lžičky skořice a směsí posypejte těsto.
8
Dejte péct na 25–30 minut.
9
Na přípravu pudinku si část mléka odlijte do hrnečku, v něm rozmíchejte pudinkový prášek a zbylý cukr.
10
Zbylé mléko přiveďte k varu, vlijte rozmíchaný pudink a 2–3 minuty povařte.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.