×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Koprová omáčka s masem

Další recepty a články

Zapečené brambory s klobásou a...
Zapečené brambory s...
Zapečené brambory s klobásou a...
Zapečené brambory s klobásou a...
Smetanová houbová omáčka
Smetanová houbová...
Smetanová houbová omáčka
Smetanová houbová omáčka
Rajská omáčka
Rajská omáčka
Rajská omáčka
Rajská omáčka
Rajská s vařeným hovězím...
Rajská s vařeným...
Rajská s vařeným hovězím...
Rajská s vařeným hovězím...

Koprová omáčka s masem

Co budete potřebovat

NA VÝVAR
600 g hovězího krku
1 cibule, oloupaná
1 mrkev celá, oloupaná
1 petržel celá, oloupaná
¼ celeru, oloupaného
stonky kopru, bez lístků
špetka bílého pepře
sůl
NA OMÁČKU
80 g másla
80 g hladké mouky
200 ml hovězího vývaru
200 ml mléka, teplého
stonky kopru
šťáva z citronu
1 lžička cukru
lístky kopru z 1 svazku, nakrájené najemno
200 ml zakysané smetany

Jak na to?

Začněte masem. Do hrnce s litrem vody vložte maso, zeleninu, stonky kopru, bílý pepř a sůl a vařte hodinu. Maso musí být stále potopené, podle potřeby tedy přilévejte vodu. Měkké maso vyjměte a uchovejte horké. Vývar přeceďte.
V kastrolu rozpusťte máslo, přidejte mouku a za stálého míchání opražte světlou jíšku. Ve sklenici smíchejte teplý vývar s mlékem a postupně přilévejte do jíšky. Vymíchejte do husté kaše a znovu přilejte vývar s mlékem, vymíchejte a opakujte, až dosáhnete konzistence omáčky. Oslaďte cukrem a okyselte citronovou šťávou, případně přisolte – podle chuti. Povařte a přidejte kysanou smetanu s lístky kopru a nechte chvíli odstát.
Maso nakrájejte na plátky a podávejte s knedlíkem nebo s vařenými brambory.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Koprová omáčka s masem

Hlavní chod Snadné Česká Omáčky Magazín 7-8/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (34)
Připravte koprovku podle našeho receptu a budou ji milovat i děti. Ukážeme vám, jak připravit základ z hovězího vývaru, samotnou koprovou omáčku i měkkoučké maso.

Co budete potřebovat

NA VÝVAR
600 g hovězího krku
1 cibule, oloupaná
1 mrkev celá, oloupaná
1 petržel celá, oloupaná
¼ celeru, oloupaného
stonky kopru, bez lístků
špetka bílého pepře
sůl
NA OMÁČKU
80 g másla
80 g hladké mouky
200 ml hovězího vývaru
200 ml mléka, teplého
stonky kopru
šťáva z citronu
1 lžička cukru
lístky kopru z 1 svazku, nakrájené najemno
200 ml zakysané smetany

Jak na to?

Začněte masem. Do hrnce s litrem vody vložte maso, zeleninu, stonky kopru, bílý pepř a sůl a vařte hodinu. Maso musí být stále potopené, podle potřeby tedy přilévejte vodu. Měkké maso vyjměte a uchovejte horké. Vývar přeceďte.
V kastrolu rozpusťte máslo, přidejte mouku a za stálého míchání opražte světlou jíšku. Ve sklenici smíchejte teplý vývar s mlékem a postupně přilévejte do jíšky. Vymíchejte do husté kaše a znovu přilejte vývar s mlékem, vymíchejte a opakujte, až dosáhnete konzistence omáčky. Oslaďte cukrem a okyselte citronovou šťávou, případně přisolte – podle chuti. Povařte a přidejte kysanou smetanu s lístky kopru a nechte chvíli odstát.
Maso nakrájejte na plátky a podávejte s knedlíkem nebo s vařenými brambory.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Zapečené brambory s klobásou a...
Zapečené brambory s klobásou a...
Zapečené brambory s klobásou a...
Zapečené brambory s klobásou a...
Smetanová houbová omáčka
Smetanová houbová omáčka
Smetanová houbová omáčka
Smetanová houbová omáčka
Rajská omáčka
Rajská omáčka
Rajská omáčka
Rajská omáčka
Rajská s vařeným hovězím...
Rajská s vařeným hovězím...
Rajská s vařeným hovězím...
Rajská s vařeným hovězím...

Inspirujte se podobnými recepty