×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Koprová omáčka s masem

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Koprová omáčka s masem

Co budete potřebovat

NA VÝVAR
600 g hovězího krku
1 cibule, oloupaná
1 mrkev celá, oloupaná
1 petržel celá, oloupaná
¼ celeru, oloupaného
stonky kopru, bez lístků
špetka bílého pepře
sůl
NA OMÁČKU
80 g másla
80 g hladké mouky
200 ml hovězího vývaru
200 ml mléka, teplého
stonky kopru
šťáva z citronu
1 lžička cukru
lístky kopru z 1 svazku, nakrájené najemno
200 ml zakysané smetany

Jak na to?

Začněte masem. Do hrnce s litrem vody vložte maso, zeleninu, stonky kopru, bílý pepř a sůl a vařte hodinu. Maso musí být stále potopené, podle potřeby tedy přilévejte vodu. Měkké maso vyjměte a uchovejte horké. Vývar přeceďte.
V kastrolu rozpusťte máslo, přidejte mouku a za stálého míchání opražte světlou jíšku. Ve sklenici smíchejte teplý vývar s mlékem a postupně přilévejte do jíšky. Vymíchejte do husté kaše a znovu přilejte vývar s mlékem, vymíchejte a opakujte, až dosáhnete konzistence omáčky. Oslaďte cukrem a okyselte citronovou šťávou, případně přisolte – podle chuti. Povařte a přidejte kysanou smetanu s lístky kopru a nechte chvíli odstát.
Maso nakrájejte na plátky a podávejte s knedlíkem nebo s vařenými brambory.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Koprová omáčka s masem

Hlavní chod Snadné Česká Omáčky Petržel kadeřavá Magazín 7-8/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (42)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma
Připravte koprovku podle našeho receptu a budou ji milovat i děti. Ukážeme vám, jak připravit základ z hovězího vývaru, samotnou koprovou omáčku i měkkoučké maso.

Co budete potřebovat

NA VÝVAR
600 g hovězího krku
1 cibule, oloupaná
1 mrkev celá, oloupaná
1 petržel celá, oloupaná
¼ celeru, oloupaného
stonky kopru, bez lístků
špetka bílého pepře
sůl
NA OMÁČKU
80 g másla
80 g hladké mouky
200 ml hovězího vývaru
200 ml mléka, teplého
stonky kopru
šťáva z citronu
1 lžička cukru
lístky kopru z 1 svazku, nakrájené najemno
200 ml zakysané smetany

Jak na to?

Začněte masem. Do hrnce s litrem vody vložte maso, zeleninu, stonky kopru, bílý pepř a sůl a vařte hodinu. Maso musí být stále potopené, podle potřeby tedy přilévejte vodu. Měkké maso vyjměte a uchovejte horké. Vývar přeceďte.
V kastrolu rozpusťte máslo, přidejte mouku a za stálého míchání opražte světlou jíšku. Ve sklenici smíchejte teplý vývar s mlékem a postupně přilévejte do jíšky. Vymíchejte do husté kaše a znovu přilejte vývar s mlékem, vymíchejte a opakujte, až dosáhnete konzistence omáčky. Oslaďte cukrem a okyselte citronovou šťávou, případně přisolte – podle chuti. Povařte a přidejte kysanou smetanu s lístky kopru a nechte chvíli odstát.
Maso nakrájejte na plátky a podávejte s knedlíkem nebo s vařenými brambory.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Miniskleník
s ventilací
sleva 45 %
15 bodů + 11990 bez bodů 219

vytváří optimální prostředí pro vyseté a vzrůstající rostlinky.

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019