Koprová omáčka s masem
Ingredience
NA VÝVAR | |
600 g | hovězího krku |
1 | cibule, oloupaná |
1 | mrkev celá, oloupaná |
1 | petržel celá, oloupaná |
¼ | celeru, oloupaného |
stonky kopru, bez lístků | |
špetka bílého pepře | |
sůl | |
NA OMÁČKU | |
80 g | másla |
80 g | hladké mouky |
200 ml | hovězího vývaru |
200 ml | mléka, teplého |
stonky kopru | |
šťáva z citronu | |
1 | lžička cukru |
lístky kopru z 1 svazku, nakrájené najemno | |
200 ml | zakysané smetany |
Postup přípravy
Začněte masem. Do hrnce s litrem vody vložte maso, zeleninu, stonky kopru, bílý pepř a sůl a vařte hodinu. Maso musí být stále potopené, podle potřeby tedy přilévejte vodu. Měkké maso vyjměte a uchovejte horké. Vývar přeceďte.
V kastrolu rozpusťte máslo, přidejte mouku a za stálého míchání opražte světlou jíšku. Ve sklenici smíchejte teplý vývar s mlékem a postupně přilévejte do jíšky. Vymíchejte do husté kaše a znovu přilejte vývar s mlékem, vymíchejte a opakujte, až dosáhnete konzistence omáčky. Oslaďte cukrem a okyselte citronovou šťávou, případně přisolte – podle chuti. Povařte a přidejte kysanou smetanu s lístky kopru a nechte chvíli odstát.
Maso nakrájejte na plátky a podávejte s knedlíkem nebo s vařenými brambory.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY