Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySekaná s bramborovým pyré
Albert logoAlbert logo
  • Sekaná s bramborovým pyré

Sekaná s bramborovým pyré

Sekaná s bramborovým pyré
Velmi snadné
31-45 minut
5/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Mleté maso vepřové 500 g
  • Mleté maso hovězí 500 g
  • Pepř
  • Sůl
  • Škrob bramborový 1 člž
  • Brambory 600 g
  • Česnek 3 strouž.
  • Kmín mletý 1/2 člž
  • Rozmarýn čerstvý 1 snít.
  • Směs čerstvých bylinek 1 hrs.
  • Piniové oříšky 1 plž
  • Kyselé okurky 100 g
  • Hořčice hrubozrnná 1 plž
  • Cibule 3 ks
  • Olej slunečnicový 1 plž
  • Mouka hladká 100 g
  • Hořčice dijonská 1 plž
  • Smetana ke šlehání 150 ml
  • Máslo 1 plž
  • Mleté maso vepřové 500 g
  • Mleté maso hovězí 500 g
  • Pepř
  • Sůl
  • Škrob bramborový 1 člž
  • Brambory 600 g
  • Česnek 3 strouž.
  • Kmín mletý 1/2 člž
  • Rozmarýn čerstvý 1 snít.
  • Směs čerstvých bylinek 1 hrs.
  • Piniové oříšky 1 plž
  • Kyselé okurky 100 g
  • Hořčice hrubozrnná 1 plž
  • Cibule 3 ks
  • Olej slunečnicový 1 plž

Příprava

1
Nejprve si připravte sekanou. Troubu rozehřejte na 180 °C. Obě masa promíchejte ve velké míse, osolte, opepřete, přidejte solamyl, česnek, kmín a znovu důkladně promíchejte. Když se vše propojí, přendejte těsto na pracovní plochu a asi 10 minut hněťte. Pak vytvarujte váleček o průměru asi pět centimetrů, přendejte ho na plech, trochu podlijte vodou a pečte 45 minut.
2
Mezitím si připravte bramborové pyré. Brambory dejte do kastrolu, zalijte je studenou vodou tak, aby byly ponořené, osolte, přidejte větvičku rozmarýnu a vařte na mírném plameni doměkka. Pak je sceďte, propasírujte přes cedník do mísy, přidejte nasekané bylinky, piniové oříšky a máslo, důkladně promíchejte, případně osolte a udržujte zatím v teple.
3
Na okurkový relish opečte na oleji cibulku doměkka, přidejte okurky, hrubozrnnou hořčici, promíchejte, stáhněte z plotny a dejte zatím stranou.
4
Na vídeňskou cibulku obalte cibuli v mouce a v rozpáleném oleji ji osmažte dokřupava.
5
Nakonec si připravte dijonskou omáčku. V menším kastrolu smíchejte dijonskou hořčici se smetanou a krátce povařte.
6
Na talíř dejte několik plátků sekané, ozdobte je vídeňskou cibulkou, přidejte bramborové pyré, které přelijte lžící dijonské omáčky, do malé mističky naberte okurkový relish a podávejte.
1
Nejprve si připravte sekanou. Troubu rozehřejte na 180 °C. Obě masa promíchejte ve velké míse, osolte, opepřete, přidejte solamyl, česnek, kmín a znovu důkladně promíchejte. Když se vše propojí, přendejte těsto na pracovní plochu a asi 10 minut hněťte. Pak vytvarujte váleček o průměru asi pět centimetrů, přendejte ho na plech, trochu podlijte vodou a pečte 45 minut.
2
Mezitím si připravte bramborové pyré. Brambory dejte do kastrolu, zalijte je studenou vodou tak, aby byly ponořené, osolte, přidejte větvičku rozmarýnu a vařte na mírném plameni doměkka. Pak je sceďte, propasírujte přes cedník do mísy, přidejte nasekané bylinky, piniové oříšky a máslo, důkladně promíchejte, případně osolte a udržujte zatím v teple.
3
Na okurkový relish opečte na oleji cibulku doměkka, přidejte okurky, hrubozrnnou hořčici, promíchejte, stáhněte z plotny a dejte zatím stranou.
4
Na vídeňskou cibulku obalte cibuli v mouce a v rozpáleném oleji ji osmažte dokřupava.
5
Nakonec si připravte dijonskou omáčku. V menším kastrolu smíchejte dijonskou hořčici se smetanou a krátce povařte.
6
Na talíř dejte několik plátků sekané, ozdobte je vídeňskou cibulkou, přidejte bramborové pyré, které přelijte lžící dijonské omáčky, do malé mističky naberte okurkový relish a podávejte.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 14 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.