Jelení guláš z kotlíku
Ingredience
200 g | špeku |
800 g | cibule |
2 | červené papriky |
1 kg | jeleního masa |
4 | stroužky česneku |
2 | mrkve |
1/2 | celeru |
2 | petržele |
350 g | sádla |
6 | kuliček jalovce |
10 | kuliček černého pepře |
3 | bobkové listy |
6 | snítek tymiánu |
1 | lžíce drceného kmínu |
1 | lžíce mleté sladké červené papriky |
170 g | rajčatového protlaku |
250 ml | suchého červeného vína |
2 l | zeleninového vývaru nebo vody |
3 | lžíce hladké mouky |
200 ml | studené vody |
Postup přípravy
1. Špek nakrájejte na kostičky, cibuli nadrobno, maso na kostky a česnek oloupejte. Mrkev, celer a petržel oloupejte a pokrájejte na větší kostky.
2. V rozehřátém kotlíku osmahněte na sádle špek. Přisypte nakrájenou cibuli, papriku nakrájenou na proužky, veškeré koření krom kmínu a papriky, česnek a osmahněte. Přidejte maso a nechte zatáhnout. Vmíchejte zeleninu, zasypte paprikou a kmínem, dochuťte protlakem a asi minutu opékejte. Podlijte vínem a vařte 5 minut. Vlijte vývar a duste na mírném ohni 1,5 hodiny nebo do změknutí masa, občas promíchejte.
3. V hrnečku promíchejte mouku s 200 ml vody a za stálého míchání přidejte ke guláši. Provařte 5 minut a podávejte s bylinkami a čerstvým chlebem. Podle chuti zasypte chilli papričkou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY