×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Jelení guláš z kotlíku

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a ...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Jelení guláš z kotlíku

Co budete potřebovat

200 g špeku
800 g cibule
2 červené papriky
1 kg jeleního masa
4 stroužky česneku
2 mrkve
1/2 celeru
2 petržele
350 g sádla
6 kuliček jalovce
10 kuliček černého pepře
3 bobkové listy
6 snítek tymiánu
1 lžíce drceného kmínu
1 lžíce mleté sladké červené papriky
170 g rajčatového protlaku
250 ml suchého červeného vína
2 l zeleninového vývaru nebo vody
3 lžíce hladké mouky
200 ml studené vody

Jak na to?

1. Špek nakrájejte na kostičky, cibuli nadrobno, maso na kostky a česnek oloupejte. Mrkev, celer a petržel oloupejte a pokrájejte na větší kostky.
2. V rozehřátém kotlíku osmahněte na sádle špek. Přisypte nakrájenou cibuli, papriku nakrájenou na proužky, veškeré koření krom kmínu a papriky, česnek a osmahněte. Přidejte maso a nechte zatáhnout. Vmíchejte zeleninu, zasypte paprikou a kmínem, dochuťte protlakem a asi minutu opékejte. Podlijte vínem a vařte 5 minut. Vlijte vývar a duste na mírném ohni 1,5 hodiny nebo do změknutí masa, občas promíchejte.
3. V hrnečku promíchejte mouku s 200 ml vody a za stálého míchání přidejte ke guláši. Provařte 5 minut a podávejte s bylinkami a čerstvým chlebem. Podle chuti zasypte chilli papričkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jelení guláš z kotlíku

Hlavní chod Velmi snadné Maso Něco lehkého Bez laktózy Magazín 10/2019 Počet porcí: 6
(0)

Co budete potřebovat

200 g špeku
800 g cibule
2 červené papriky
1 kg jeleního masa
4 stroužky česneku
2 mrkve
1/2 celeru
2 petržele
350 g sádla
6 kuliček jalovce
10 kuliček černého pepře
3 bobkové listy
6 snítek tymiánu
1 lžíce drceného kmínu
1 lžíce mleté sladké červené papriky
170 g rajčatového protlaku
250 ml suchého červeného vína
2 l zeleninového vývaru nebo vody
3 lžíce hladké mouky
200 ml studené vody

Jak na to?

1. Špek nakrájejte na kostičky, cibuli nadrobno, maso na kostky a česnek oloupejte. Mrkev, celer a petržel oloupejte a pokrájejte na větší kostky.
2. V rozehřátém kotlíku osmahněte na sádle špek. Přisypte nakrájenou cibuli, papriku nakrájenou na proužky, veškeré koření krom kmínu a papriky, česnek a osmahněte. Přidejte maso a nechte zatáhnout. Vmíchejte zeleninu, zasypte paprikou a kmínem, dochuťte protlakem a asi minutu opékejte. Podlijte vínem a vařte 5 minut. Vlijte vývar a duste na mírném ohni 1,5 hodiny nebo do změknutí masa, občas promíchejte.
3. V hrnečku promíchejte mouku s 200 ml vody a za stálého míchání přidejte ke guláši. Provařte 5 minut a podávejte s bylinkami a čerstvým chlebem. Podle chuti zasypte chilli papričkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Inspirujte se podobnými recepty

Mohlo by Vám také chutnat