Jelení guláš z kotlíku
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Špek nakrájejte na kostičky, cibuli nadrobno, maso na kostky a česnek oloupejte. Mrkev, celer a petržel oloupejte a pokrájejte na větší kostky.
2. V rozehřátém kotlíku osmahněte na sádle špek. Přisypte nakrájenou cibuli, papriku nakrájenou na proužky, veškeré koření krom kmínu a papriky, česnek a osmahněte. Přidejte maso a nechte zatáhnout. Vmíchejte zeleninu, zasypte paprikou a kmínem, dochuťte protlakem a asi minutu opékejte. Podlijte vínem a vařte 5 minut. Vlijte vývar a duste na mírném ohni 1,5 hodiny nebo do změknutí masa, občas promíchejte.
3. V hrnečku promíchejte mouku s 200 ml vody a za stálého míchání přidejte ke guláši. Provařte 5 minut a podávejte s bylinkami a čerstvým chlebem. Podle chuti zasypte chilli papričkou.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Jelení guláš z kotlíku
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Špek nakrájejte na kostičky, cibuli nadrobno, maso na kostky a česnek oloupejte. Mrkev, celer a petržel oloupejte a pokrájejte na větší kostky.
2. V rozehřátém kotlíku osmahněte na sádle špek. Přisypte nakrájenou cibuli, papriku nakrájenou na proužky, veškeré koření krom kmínu a papriky, česnek a osmahněte. Přidejte maso a nechte zatáhnout. Vmíchejte zeleninu, zasypte paprikou a kmínem, dochuťte protlakem a asi minutu opékejte. Podlijte vínem a vařte 5 minut. Vlijte vývar a duste na mírném ohni 1,5 hodiny nebo do změknutí masa, občas promíchejte.
3. V hrnečku promíchejte mouku s 200 ml vody a za stálého míchání přidejte ke guláši. Provařte 5 minut a podávejte s bylinkami a čerstvým chlebem. Podle chuti zasypte chilli papričkou.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio