×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Dýňová polévka s chilli a smetanou

Další recepty a články

Burger z červené čočky
Burger z červené...
Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaný...
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki

Dýňová polévka s chilli a smetanou

Co budete potřebovat

1 kg máslové nebo muškátové dýně,
oloupané, bez semínek, nakrájené na kostky
2 lžíce olivového oleje
20 g másla
2 cibule, na tenká kolečka
1 stroužek česneku, nasekaný
2 chilli papričky, nasekané, bez semínek
850 ml horkého zeleninového vývaru
4 lžíce zakysané smetany + 4 lžíce navíc
sůl a pepř

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Dýni na plechu zakápněte lžící oleje. Pečte ji 30 minut, v polovině obraťte. V kastrolu rozehřejte zbývající olej a máslo, přidejte cibuli, česnek a ¾ chilli papriček a pod pokličkou duste doměkka. Vsypte upečenou dýni, přilijte horký vývar a zakysanou smetanu. Rozmixujte dohladka, osolte, opepřete a posypte zbytkem papriček. Podávejte se lžící zakysané smetany.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dýňová polévka s chilli a smetanou

Snadné Magazín 10/2015
Průměrné hodnocení 4 (12)

Co budete potřebovat

1 kg máslové nebo muškátové dýně,
oloupané, bez semínek, nakrájené na kostky
2 lžíce olivového oleje
20 g másla
2 cibule, na tenká kolečka
1 stroužek česneku, nasekaný
2 chilli papričky, nasekané, bez semínek
850 ml horkého zeleninového vývaru
4 lžíce zakysané smetany + 4 lžíce navíc
sůl a pepř

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Dýni na plechu zakápněte lžící oleje. Pečte ji 30 minut, v polovině obraťte. V kastrolu rozehřejte zbývající olej a máslo, přidejte cibuli, česnek a ¾ chilli papriček a pod pokličkou duste doměkka. Vsypte upečenou dýni, přilijte horký vývar a zakysanou smetanu. Rozmixujte dohladka, osolte, opepřete a posypte zbytkem papriček. Podávejte se lžící zakysané smetany.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki

Inspirujte se podobnými recepty