×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Dýňová polévka s chilli a smetanou

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Dýňová polévka s chilli a smetanou

Co budete potřebovat

1 kg máslové nebo muškátové dýně,
oloupané, bez semínek, nakrájené na kostky
2 lžíce olivového oleje
20 g másla
2 cibule, na tenká kolečka
1 stroužek česneku, nasekaný
2 chilli papričky, nasekané, bez semínek
850 ml horkého zeleninového vývaru
4 lžíce zakysané smetany + 4 lžíce navíc
sůl a pepř

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Dýni na plechu zakápněte lžící oleje. Pečte ji 30 minut, v polovině obraťte. V kastrolu rozehřejte zbývající olej a máslo, přidejte cibuli, česnek a ¾ chilli papriček a pod pokličkou duste doměkka. Vsypte upečenou dýni, přilijte horký vývar a zakysanou smetanu. Rozmixujte dohladka, osolte, opepřete a posypte zbytkem papriček. Podávejte se lžící zakysané smetany.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dýňová polévka s chilli a smetanou

Snadné Magazín 10/2015
Průměrné hodnocení 4 (13)

Co budete potřebovat

1 kg máslové nebo muškátové dýně,
oloupané, bez semínek, nakrájené na kostky
2 lžíce olivového oleje
20 g másla
2 cibule, na tenká kolečka
1 stroužek česneku, nasekaný
2 chilli papričky, nasekané, bez semínek
850 ml horkého zeleninového vývaru
4 lžíce zakysané smetany + 4 lžíce navíc
sůl a pepř

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Dýni na plechu zakápněte lžící oleje. Pečte ji 30 minut, v polovině obraťte. V kastrolu rozehřejte zbývající olej a máslo, přidejte cibuli, česnek a ¾ chilli papriček a pod pokličkou duste doměkka. Vsypte upečenou dýni, přilijte horký vývar a zakysanou smetanu. Rozmixujte dohladka, osolte, opepřete a posypte zbytkem papriček. Podávejte se lžící zakysané smetany.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty