
Dýňová polévka s chilli a smetanou
Ingredience
1 kg | máslové nebo muškátové dýně, |
oloupané, bez semínek, nakrájené na kostky | |
2 | lžíce olivového oleje |
20 g | másla |
2 | cibule, na tenká kolečka |
1 | stroužek česneku, nasekaný |
2 | chilli papričky, nasekané, bez semínek |
850 ml | horkého zeleninového vývaru |
4 | lžíce zakysané smetany + 4 lžíce navíc |
sůl a pepř |
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 200 °C. Dýni na plechu zakápněte lžící oleje. Pečte ji 30 minut, v polovině obraťte. V kastrolu rozehřejte zbývající olej a máslo, přidejte cibuli, česnek a ¾ chilli papriček a pod pokličkou duste doměkka. Vsypte upečenou dýni, přilijte horký vývar a zakysanou smetanu. Rozmixujte dohladka, osolte, opepřete a posypte zbytkem papriček. Podávejte se lžící zakysané smetany.
Pomohl vám recept?
27hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod