Dýňová polévka s chilli a smetanou
Ingredience
1 kg | máslové nebo muškátové dýně, |
oloupané, bez semínek, nakrájené na kostky | |
2 | lžíce olivového oleje |
20 g | másla |
2 | cibule, na tenká kolečka |
1 | stroužek česneku, nasekaný |
2 | chilli papričky, nasekané, bez semínek |
850 ml | horkého zeleninového vývaru |
4 | lžíce zakysané smetany + 4 lžíce navíc |
sůl a pepř |
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 200 °C. Dýni na plechu zakápněte lžící oleje. Pečte ji 30 minut, v polovině obraťte. V kastrolu rozehřejte zbývající olej a máslo, přidejte cibuli, česnek a ¾ chilli papriček a pod pokličkou duste doměkka. Vsypte upečenou dýni, přilijte horký vývar a zakysanou smetanu. Rozmixujte dohladka, osolte, opepřete a posypte zbytkem papriček. Podávejte se lžící zakysané smetany.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY