Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 kg máslové nebo muškátové dýně,
oloupané, bez semínek, nakrájené na kostky
2 lžíce olivového oleje
20 g másla
2 cibule, na tenká kolečka
1 stroužek česneku, nasekaný
2 chilli papričky, nasekané, bez semínek
850 ml horkého zeleninového vývaru
4 lžíce zakysané smetany + 4 lžíce navíc
sůl a pepř

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 200 °C. Dýni na plechu zakápněte lžící oleje. Pečte ji 30 minut, v polovině obraťte. V kastrolu rozehřejte zbývající olej a máslo, přidejte cibuli, česnek a ¾ chilli papriček a pod pokličkou duste doměkka. Vsypte upečenou dýni, přilijte horký vývar a zakysanou smetanu. Rozmixujte dohladka, osolte, opepřete a posypte zbytkem papriček. Podávejte se lžící zakysané smetany.

Pomohl vám recept?
27hodnocení4

Další videorecepty