
Sladkokyselé krevety

Snadné
0-15 minut
3/5
Středomořská
Hlavní chod
Ingredience
Složení 1 porcí
- Krevety neloupané 25 ks
- Sůl
- Olej slunečnicový
- Zázvor
- Česnek 5 strouž.
- Chilli paprička 3 ks
- Kečup 150 ml
- Koriandr čerstvý
- Cukr krupicový 3 plž
- Sojová omáčka 1 plž
- Kvasný ocet 1/2 plž
- Krevety neloupané 25 ks
- Sůl
- Olej slunečnicový
- Zázvor
- Česnek 5 strouž.
- Chilli paprička 3 ks
- Kečup 150 ml
- Koriandr čerstvý
- Cukr krupicový 3 plž
- Sojová omáčka 1 plž
- Kvasný ocet 1/2 plž
Příprava
- 1Krevety osolte – sůl se do nich snažte mírně vetřít – a nechte deset minut odpočinout. Pak je na slunečnicovém oleji osmahněte do poloměkka, tedy asi minutu dvě z každé strany.
- 2V míse smíchejte suroviny na omáčku. Na pár kapkách oleje osmahněte česnek, zázvor i chilli papričky, aby vše bylo krásně křehké. Pak do pánve přilijte i omáčku a přiveďte k varu. Přidejte předsmažené krevety, promíchejte, aby se vše spojilo, a minutu až dvě zahřívejte. Podávejte horké.
- 1Krevety osolte – sůl se do nich snažte mírně vetřít – a nechte deset minut odpočinout. Pak je na slunečnicovém oleji osmahněte do poloměkka, tedy asi minutu dvě z každé strany.
- 2V míse smíchejte suroviny na omáčku. Na pár kapkách oleje osmahněte česnek, zázvor i chilli papričky, aby vše bylo krásně křehké. Pak do pánve přilijte i omáčku a přiveďte k varu. Přidejte předsmažené krevety, promíchejte, aby se vše spojilo, a minutu až dvě zahřívejte. Podávejte horké.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.