Dýňové rizoto s kozím sýrem
Objevujte krásy italské kuchyně s naším receptem na dýňové rizoto s kozím sýrem. Už jste vyzkoušeli?

Snadné
46-60 minut
4/5
Italská
Vegetariánské
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Dýně Hokkaidó 1 kg
- Česnek 4 strouž.
- Sůl
- Pepř
- Olej olivový
- Bílé víno suché 250 ml
- Vývar kuřecí 1/2 l
- Rýže arborio 350 g
- Petržel hladkolistá
- Kozí sýr bloček
- Cibule 1 ks
- Dýně Hokkaidó 1 kg
- Česnek 4 strouž.
- Sůl
- Pepř
- Olej olivový
- Bílé víno suché 250 ml
- Vývar kuřecí 1/2 l
- Rýže arborio 350 g
- Petržel hladkolistá
- Kozí sýr bloček
- Cibule 1 ks
Příprava
- 1Troubu předehřejte na 180 °C.
- 2Dýni nakrájejte na měsíčky, semínka vydlabejte a spolu s neoloupanými stroužky česneku je vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Osolte a opepřete a zastříkněte olejem.
- 3Dejte péct na 30 minut, aby dýně změkla a česnek zkaramelizoval.
- 4Vyndejte z trouby, nechte zchladnout a dýni nakrájejte na kostičky.
- 5Polovinu z nich dejte do mixéru, vymáčkněte do něj i stroužky česneku a rozmixujte dohladka.
- 6Ve větším silnostěnném hrnci rozpalte 2 lžičky oleje, vsypte cibuli a nechte ji zesklovatět.
- 7Pak přidejte rýži, promíchejte a za stálého míchání 3 minuty opékejte.
- 8Vlijte víno, vařte asi 5 minut nebo dokud se tekutina nevsákne.
- 9Pak po částech přilévejte vývar – každou další část přidejte, až když se předchozí vstřebá.
- 10Zároveň dbejte, aby rýže byla tak akorát potopená a nikdy se vám nepřipálila ke dnu.
- 11Nakonec do měkké rýže vmíchejte dýňovočesnekové pyré a opatrně i kostičky dýně. Podle chuti osolte a opepřete.
- 12Podávejte s kousky kozího sýru, ozdobené petrželkou.
- 1Troubu předehřejte na 180 °C.
- 2Dýni nakrájejte na měsíčky, semínka vydlabejte a spolu s neoloupanými stroužky česneku je vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Osolte a opepřete a zastříkněte olejem.
- 3Dejte péct na 30 minut, aby dýně změkla a česnek zkaramelizoval.
- 4Vyndejte z trouby, nechte zchladnout a dýni nakrájejte na kostičky.
- 5Polovinu z nich dejte do mixéru, vymáčkněte do něj i stroužky česneku a rozmixujte dohladka.
- 6Ve větším silnostěnném hrnci rozpalte 2 lžičky oleje, vsypte cibuli a nechte ji zesklovatět.
- 7Pak přidejte rýži, promíchejte a za stálého míchání 3 minuty opékejte.
- 8Vlijte víno, vařte asi 5 minut nebo dokud se tekutina nevsákne.
- 9Pak po částech přilévejte vývar – každou další část přidejte, až když se předchozí vstřebá.
- 10Zároveň dbejte, aby rýže byla tak akorát potopená a nikdy se vám nepřipálila ke dnu.
- 11Nakonec do měkké rýže vmíchejte dýňovočesnekové pyré a opatrně i kostičky dýně. Podle chuti osolte a opepřete.
- 12Podávejte s kousky kozího sýru, ozdobené petrželkou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
| kus | ks | špetka | špet. | |
| lžíce | plž | svazek | svaz. | |
| lžička | člž | plátek | plát. | |
| hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
| stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
| snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.











