×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Dušené bílé zelí

Další recepty a články

Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky

Dušené bílé zelí

Co budete potřebovat

2 sklenice sterilovaného bílého zelí
2 lžíce sádla
2 cibule, nakrájené nadrobno
150 g slaniny, nakrájené na kostky
2 lžíce hladké mouky
sůl, cukr a ocet na dochucení

Jak na to?

Zelí propláchnu, odstraním případné zbytky košťálu. Přendám ho do hrnce, zaliju vodou tak, aby bylo akorát ponořené, a dusím ho doměkka, trvá to asi 15 minut.
Na sádle zpěním cibuli, přidám na kostky nakrájenou slaninu a opeču vše dozlatova. Pak cibuli se slaninou zapráším moukou a opékám do tmavší jíšky. Zaliju ji postupně a za stálého míchání vlažnou vodou, mírně provařím a vzniklou kašičku přidám do měkkého dušeného zelí, ze kterého jsem slila téměř všechnu vodu – pokud jí tam bylo po dušení příliš. Nechám na velmi mírném plameni asi 10–15 minut povařit, pak dochutím solí, cukrem a octem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dušené bílé zelí

Snadné Magazín 10/2015
Průměrné hodnocení 4 (7)

Co budete potřebovat

2 sklenice sterilovaného bílého zelí
2 lžíce sádla
2 cibule, nakrájené nadrobno
150 g slaniny, nakrájené na kostky
2 lžíce hladké mouky
sůl, cukr a ocet na dochucení

Jak na to?

Zelí propláchnu, odstraním případné zbytky košťálu. Přendám ho do hrnce, zaliju vodou tak, aby bylo akorát ponořené, a dusím ho doměkka, trvá to asi 15 minut.
Na sádle zpěním cibuli, přidám na kostky nakrájenou slaninu a opeču vše dozlatova. Pak cibuli se slaninou zapráším moukou a opékám do tmavší jíšky. Zaliju ji postupně a za stálého míchání vlažnou vodou, mírně provařím a vzniklou kašičku přidám do měkkého dušeného zelí, ze kterého jsem slila téměř všechnu vodu – pokud jí tam bylo po dušení příliš. Nechám na velmi mírném plameni asi 10–15 minut povařit, pak dochutím solí, cukrem a octem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky

Inspirujte se podobnými recepty