Dušené bílé zelí
Ingredience
2 | sklenice sterilovaného bílého zelí |
2 | lžíce sádla |
2 | cibule, nakrájené nadrobno |
150 g | slaniny, nakrájené na kostky |
2 | lžíce hladké mouky |
sůl, cukr a ocet na dochucení |
Postup přípravy
Zelí propláchnu, odstraním případné zbytky košťálu. Přendám ho do hrnce, zaliju vodou tak, aby bylo akorát ponořené, a dusím ho doměkka, trvá to asi 15 minut.
Na sádle zpěním cibuli, přidám na kostky nakrájenou slaninu a opeču vše dozlatova. Pak cibuli se slaninou zapráším moukou a opékám do tmavší jíšky. Zaliju ji postupně a za stálého míchání vlažnou vodou, mírně provařím a vzniklou kašičku přidám do měkkého dušeného zelí, ze kterého jsem slila téměř všechnu vodu – pokud jí tam bylo po dušení příliš. Nechám na velmi mírném plameni asi 10–15 minut povařit, pak dochutím solí, cukrem a octem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY