Od 25. 2. je vstup do prodejen možný pouze s ústy a nosem zakrytými respirátorem FFP2,
nanorouškou nebo dvěmi chirurgickými rouškami.
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Dušené bílé zelí

Další recepty a články

Asijská polévka s hlívou a...
Asijská polévka s...
Asijská polévka s hlívou a...
Asijská polévka s hlívou a...
Asijský salát s kuřecím masem
Asijský salát s...
Asijský salát s kuřecím masem
Asijský salát s kuřecím masem
Brokolicové placičky s dipem...
Brokolicové placičky...
Brokolicové placičky s dipem...
Brokolicové placičky s dipem...
Bylinková čočka s růžičkovou...
Bylinková čočka s...
Bylinková čočka s růžičkovou...
Bylinková čočka s růžičkovou...

Dušené bílé zelí

Co budete potřebovat

2 sklenice sterilovaného bílého zelí
2 lžíce sádla
2 cibule, nakrájené nadrobno
150 g slaniny, nakrájené na kostky
2 lžíce hladké mouky
sůl, cukr a ocet na dochucení

Jak na to?

Zelí propláchnu, odstraním případné zbytky košťálu. Přendám ho do hrnce, zaliju vodou tak, aby bylo akorát ponořené, a dusím ho doměkka, trvá to asi 15 minut.
Na sádle zpěním cibuli, přidám na kostky nakrájenou slaninu a opeču vše dozlatova. Pak cibuli se slaninou zapráším moukou a opékám do tmavší jíšky. Zaliju ji postupně a za stálého míchání vlažnou vodou, mírně provařím a vzniklou kašičku přidám do měkkého dušeného zelí, ze kterého jsem slila téměř všechnu vodu – pokud jí tam bylo po dušení příliš. Nechám na velmi mírném plameni asi 10–15 minut povařit, pak dochutím solí, cukrem a octem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dušené bílé zelí

Snadné Magazín 10/2015
Průměrné hodnocení 3 (28)

Co budete potřebovat

2 sklenice sterilovaného bílého zelí
2 lžíce sádla
2 cibule, nakrájené nadrobno
150 g slaniny, nakrájené na kostky
2 lžíce hladké mouky
sůl, cukr a ocet na dochucení

Jak na to?

Zelí propláchnu, odstraním případné zbytky košťálu. Přendám ho do hrnce, zaliju vodou tak, aby bylo akorát ponořené, a dusím ho doměkka, trvá to asi 15 minut.
Na sádle zpěním cibuli, přidám na kostky nakrájenou slaninu a opeču vše dozlatova. Pak cibuli se slaninou zapráším moukou a opékám do tmavší jíšky. Zaliju ji postupně a za stálého míchání vlažnou vodou, mírně provařím a vzniklou kašičku přidám do měkkého dušeného zelí, ze kterého jsem slila téměř všechnu vodu – pokud jí tam bylo po dušení příliš. Nechám na velmi mírném plameni asi 10–15 minut povařit, pak dochutím solí, cukrem a octem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Asijská polévka s hlívou a...
Asijská polévka s hlívou a...
Asijská polévka s hlívou a...
Asijská polévka s hlívou a...
Asijský salát s kuřecím masem
Asijský salát s kuřecím masem
Asijský salát s kuřecím masem
Asijský salát s kuřecím masem
Brokolicové placičky s dipem...
Brokolicové placičky s dipem...
Brokolicové placičky s dipem...
Brokolicové placičky s dipem...
Bylinková čočka s růžičkovou...
Bylinková čočka s růžičkovou...
Bylinková čočka s růžičkovou...
Bylinková čočka s růžičkovou...

Inspirujte se podobnými recepty