×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Dušené bílé zelí

Další recepty a články

Anýzovoskořicové kroketky
Anýzovoskořicové...
Anýzovoskořicové kroketky
Anýzovoskořicové kroketky
Banánové lívance s ovesnými...
Banánové lívance s...
Banánové lívance s ovesnými...
Banánové lívance s ovesnými...
Batátové brownie plné energie
Batátové brownie...
Batátové brownie plné energie
Batátové brownie plné energie
Boršč na zahřátí
Boršč na zahřátí
Boršč na zahřátí
Boršč na zahřátí

Dušené bílé zelí

Co budete potřebovat

2 sklenice sterilovaného bílého zelí
2 lžíce sádla
2 cibule, nakrájené nadrobno
150 g slaniny, nakrájené na kostky
2 lžíce hladké mouky
sůl, cukr a ocet na dochucení

Jak na to?

Zelí propláchnu, odstraním případné zbytky košťálu. Přendám ho do hrnce, zaliju vodou tak, aby bylo akorát ponořené, a dusím ho doměkka, trvá to asi 15 minut.
Na sádle zpěním cibuli, přidám na kostky nakrájenou slaninu a opeču vše dozlatova. Pak cibuli se slaninou zapráším moukou a opékám do tmavší jíšky. Zaliju ji postupně a za stálého míchání vlažnou vodou, mírně provařím a vzniklou kašičku přidám do měkkého dušeného zelí, ze kterého jsem slila téměř všechnu vodu – pokud jí tam bylo po dušení příliš. Nechám na velmi mírném plameni asi 10–15 minut povařit, pak dochutím solí, cukrem a octem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dušené bílé zelí

Snadné Magazín 10/2015
Průměrné hodnocení 4 (17)

Co budete potřebovat

2 sklenice sterilovaného bílého zelí
2 lžíce sádla
2 cibule, nakrájené nadrobno
150 g slaniny, nakrájené na kostky
2 lžíce hladké mouky
sůl, cukr a ocet na dochucení

Jak na to?

Zelí propláchnu, odstraním případné zbytky košťálu. Přendám ho do hrnce, zaliju vodou tak, aby bylo akorát ponořené, a dusím ho doměkka, trvá to asi 15 minut.
Na sádle zpěním cibuli, přidám na kostky nakrájenou slaninu a opeču vše dozlatova. Pak cibuli se slaninou zapráším moukou a opékám do tmavší jíšky. Zaliju ji postupně a za stálého míchání vlažnou vodou, mírně provařím a vzniklou kašičku přidám do měkkého dušeného zelí, ze kterého jsem slila téměř všechnu vodu – pokud jí tam bylo po dušení příliš. Nechám na velmi mírném plameni asi 10–15 minut povařit, pak dochutím solí, cukrem a octem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Anýzovoskořicové kroketky
Anýzovoskořicové kroketky
Anýzovoskořicové kroketky
Anýzovoskořicové kroketky
Banánové lívance s ovesnými...
Banánové lívance s ovesnými...
Banánové lívance s ovesnými...
Banánové lívance s ovesnými...
Batátové brownie plné energie
Batátové brownie plné energie
Batátové brownie plné energie
Batátové brownie plné energie
Boršč na zahřátí
Boršč na zahřátí
Boršč na zahřátí
Boršč na zahřátí

Inspirujte se podobnými recepty