Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyDomácí těstoviny tagliatelle
Albert logoAlbert logo

Domácí těstoviny tagliatelle

Připravte si vlastní bezlepkové tagliatelle s tímto jednoduchým receptem. Stačí hladká bezlepková mouka, vejce, sůl a olivový olej. Výsledkem jsou čerstvé těstoviny bez lepku, které můžete podávat s vámi oblíbenou omáčkou nebo zapéct na váš oblíbený způsob.
Domácí těstoviny tagliatelle
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Italská
Bezlepkové
Recepty na každý den
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Vejce 5 ks
  • Sůl
  • Olej olivový 1 plž
  • Mouka bezlepková 700 g
  • Vejce 5 ks
  • Sůl
  • Olej olivový 1 plž
  • Mouka bezlepková 700 g

Příprava

1
Půl kila mouky vsypte na vál a uprostřed udělejte důlek. Vejce vyklepněte do středně velké nádoby a vlijte do připraveného důlku.
2
Přidejte špetku soli a vlijte olej.
3
Rukama pomalu zpracovávejte hladké pružné těsto. Zabalte do fólie a vložte na 30 minut do lednice.
4
Na pomoučeném vále vyválejte z těsta co nejtenčí plát. Pokud vlastníte strojek na těstoviny, použijte jej.
5
Těsto neustále zasypávejte moukou, aby se nelepilo. Když je vyválené, 10 cm od okraje je přehněte směrem do středu, opět přehněte a takto pokračujte, až je celé poskládáte. Těsto rozkrájejte na přibližně 7 mm široké proužky.
6
Po nakrájení je ihned rozbalte, opět zasypte moukou a po 6 až 10 kusech smotejte do kruhu. Nechte 24 hodin proschnout. Uchovávejte ve skleněné nádobě.
1
Půl kila mouky vsypte na vál a uprostřed udělejte důlek. Vejce vyklepněte do středně velké nádoby a vlijte do připraveného důlku.
2
Přidejte špetku soli a vlijte olej.
3
Rukama pomalu zpracovávejte hladké pružné těsto. Zabalte do fólie a vložte na 30 minut do lednice.
4
Na pomoučeném vále vyválejte z těsta co nejtenčí plát. Pokud vlastníte strojek na těstoviny, použijte jej.
5
Těsto neustále zasypávejte moukou, aby se nelepilo. Když je vyválené, 10 cm od okraje je přehněte směrem do středu, opět přehněte a takto pokračujte, až je celé poskládáte. Těsto rozkrájejte na přibližně 7 mm široké proužky.
6
Po nakrájení je ihned rozbalte, opět zasypte moukou a po 6 až 10 kusech smotejte do kruhu. Nechte 24 hodin proschnout. Uchovávejte ve skleněné nádobě.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 19.03.2025 do 25.03.2025

Platný ještě 6 dní

Od 19.03.2025 do 25.03.2025

Platný ještě 6 dní

Od 12.03.2025 do 25.03.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.