Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyČokoládové suflé s malinovým pyré
Albert logoAlbert logo
  • Čokoládové suflé  s malinovým pyré

Čokoládové suflé s malinovým pyré

Čokoláda a Valentýn prostě jdou k sobě. Vyzkoušejte náš recept na francouzské suflé.
Čokoládové suflé  s malinovým pyré
Velmi snadné
31-45 minut
0/5
Francouzská
Valentýn
Dezert

Ingredience

Složení
2 porce
  • Máslo 25 g
  • Cukr krupicový 60 g
  • Čokoláda hořká Delicata 50 g
  • Espresso 1 plž
  • Mouka hladká 10 g
  • Vejce 2 ks
  • Maliny 60 g
  • Zakysaná smetana 50 g
  • Cukr moučkový 20 g
  • Máslo 25 g
  • Cukr krupicový 60 g
  • Čokoláda hořká Delicata 50 g
  • Espresso 1 plž
  • Mouka hladká 10 g
  • Vejce 2 ks
  • Maliny 60 g
  • Zakysaná smetana 50 g
  • Cukr moučkový 20 g

Příprava

1
Zapékací formičky vhodné do trouby o průměru 7 cm vymažte 25 g másla a vysypte 20 g cukru krupice. V misce smíchejte 50 g nalámané hořké čokolády s 1 lžící čerstvě připraveného espressa. Pak dejte misku ještě zahřát do mikrovlnky, aby se čokoláda zcela rozpustila.
2
Do čokoládové směsi opatrně zamíchejte 10 g hladké mouky, 2 žloutky a 20 g cukru krupice.
3
Ve druhé míse vyšlehejte 2 bílky s 20 g cukru do lesklého sněhu. Sníh opatrně stěrkou smíchejte s čokoládovou směsí a připravené těsto rozdělte do zapékacích mističek. Pečte v troubě na 170 °C po dobu maximálně 15 minut, raději suflé sledujte přes sklo.
4
Mezitím rozvařte 60 g malin na pyré. Do čerstvě upečených báboviček hned po vytažení z trouby udělejte veprostřed lžící menší díru a vlijte dovnitř pyré, posypte moučkovým cukrem a hned podávejte. Valentýnský dezert zahřeje u srdce!
1
Zapékací formičky vhodné do trouby o průměru 7 cm vymažte 25 g másla a vysypte 20 g cukru krupice. V misce smíchejte 50 g nalámané hořké čokolády s 1 lžící čerstvě připraveného espressa. Pak dejte misku ještě zahřát do mikrovlnky, aby se čokoláda zcela rozpustila.
2
Do čokoládové směsi opatrně zamíchejte 10 g hladké mouky, 2 žloutky a 20 g cukru krupice.
3
Ve druhé míse vyšlehejte 2 bílky s 20 g cukru do lesklého sněhu. Sníh opatrně stěrkou smíchejte s čokoládovou směsí a připravené těsto rozdělte do zapékacích mističek. Pečte v troubě na 170 °C po dobu maximálně 15 minut, raději suflé sledujte přes sklo.
4
Mezitím rozvařte 60 g malin na pyré. Do čerstvě upečených báboviček hned po vytažení z trouby udělejte veprostřed lžící menší díru a vlijte dovnitř pyré, posypte moučkovým cukrem a hned podávejte. Valentýnský dezert zahřeje u srdce!

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 09.10.2024 do 15.10.2024

Platný ještě 11 dní

Od 09.10.2024 do 22.10.2024

Platný ještě 4 dny

Od 09.10.2024 do 15.10.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.