Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyCannelloni plněné jarní zeleninkou
Albert logoAlbert logo
  • Cannelloni plněné jarní zeleninkou
Cannelloni plněné jarní zeleninkou

Cannelloni plněné jarní zeleninkou

Snadné
Více než 60 minut
3/5
Italská
Vegetariánské
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Máslo 5 g
  • Ricotta 250 g
  • Mouka hladká 100 g
  • Vejce 2 ks
  • Olej olivový 3 plž
  • Cibulka jarní 1 ks
  • Mrkev 1 ks
  • Sůl
  • Baby špenát 15 g
  • Parmazán 30 g
  • Rajčatová passata 150 ml
  • Tymián čerstvý 1 snít.
  • Máslo 5 g
  • Ricotta 250 g
  • Mouka hladká 100 g
  • Vejce 2 ks
  • Olej olivový 3 plž
  • Cibulka jarní 1 ks
  • Mrkev 1 ks
  • Sůl
  • Baby špenát 15 g
  • Parmazán 30 g
  • Rajčatová passata 150 ml
  • Tymián čerstvý 1 snít.

Příprava

1
Ricottu vložte do cedníku nad misku vhodné velikosti a nechte při pokojové teplotě 2 hodiny vykapat.
2
Mouku smíchejte s 1 vejcem, špetkou soli a 1 lžičkou oleje. Vypracujte v hladké těsto, zabalte do fólie a vložte do lednice.
3
Jarní cibulku nakrájejte najemno, oloupanou mrkev nastrouhejte a špenát nasekejte nahrubo. V pánvi na másle zpěňte cibulku s mrkví, osolte a promíchejte se špenátem. Ve středním hrnci přiveďte k varu osolenou vodu.
4
Z druhého vejce oddělte žloutek od bílku. Ve větší míse promíchejte ricottu se zeleninou, lžící nastrouhaného parmazánu a žloutkem. Odložte do lednice.
5
Těsto vyválejte na tenký plát a vykrojte z něj 7 cm široký a 40 cm dlouhý obdélníkový pruh, který vložte na 20 vteřin do vroucí vody. Vyjměte a nechte vychladnout.
6
Do zapékací misky vlijte olivový olej, rajčatovou passatu a nechte stranou.
7
Spařené těsto nakrájejte na 4 díly. Na každý naneste k jednomu kraji podélně 3 lžíce ricottovozeleninové směsi a zarolujte do válečku. Spojem dolů vložte do zapékací misky s omáčkou, posypte parmazánem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C 15 minut dozlatova.
8
Podávejte ozdobené čerstvým tymiánem.
1
Ricottu vložte do cedníku nad misku vhodné velikosti a nechte při pokojové teplotě 2 hodiny vykapat.
2
Mouku smíchejte s 1 vejcem, špetkou soli a 1 lžičkou oleje. Vypracujte v hladké těsto, zabalte do fólie a vložte do lednice.
3
Jarní cibulku nakrájejte najemno, oloupanou mrkev nastrouhejte a špenát nasekejte nahrubo. V pánvi na másle zpěňte cibulku s mrkví, osolte a promíchejte se špenátem. Ve středním hrnci přiveďte k varu osolenou vodu.
4
Z druhého vejce oddělte žloutek od bílku. Ve větší míse promíchejte ricottu se zeleninou, lžící nastrouhaného parmazánu a žloutkem. Odložte do lednice.
5
Těsto vyválejte na tenký plát a vykrojte z něj 7 cm široký a 40 cm dlouhý obdélníkový pruh, který vložte na 20 vteřin do vroucí vody. Vyjměte a nechte vychladnout.
6
Do zapékací misky vlijte olivový olej, rajčatovou passatu a nechte stranou.
7
Spařené těsto nakrájejte na 4 díly. Na každý naneste k jednomu kraji podélně 3 lžíce ricottovozeleninové směsi a zarolujte do válečku. Spojem dolů vložte do zapékací misky s omáčkou, posypte parmazánem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C 15 minut dozlatova.
8
Podávejte ozdobené čerstvým tymiánem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 12 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 12 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.