×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Bramborová polévka s houbami

Další recepty a články

Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Ramen
Ramen
Ramen
Ramen
Cibulačka
Cibulačka
Cibulačka
Cibulačka

Bramborová polévka s houbami

Co budete potřebovat

hrst sušených nebo 5 hrstí
čerstvých hub
3 lžíce másla nebo 2 lžíce
oleje
1 menší cibule, nakrájená
najemno
2 lžíce hladké mouky,
můžete použít i špaldovou
4 větší brambory,
nakrájené na kostičky
sůl a čerstvě mletý pepř
2 větší mrkve
1 celer
2 petržele
3 stroužky česneku,
prolisované
1 lžíce sušené majoránky
hrst nasekané čerstvé
petrželky

Jak na to?

Sušené houby dejte do menšího kastrůlku a zalijte je vodou tak, aby byly ponořené. Jakmile začnou bublat, slijte z nich vodu, nalijte čistou a znovu přiveďte k varu. Čerstvé houby nakrájejte a poduste doměkka. V hrnci rozehřejte tuk a osmahněte na něm doměkka cibuli. Pak přidejte máslo, přisypte mouku a umíchejte tmavě zlatou jíšku. Zalijte ji za stálého míchání 1,25 l vody.

Do polévky přidejte brambory, vlijte povařené sušené houby i s vodou nebo podušené čerstvé, osolte a vařte 10–15 minut. Pak přidejte 1 celou mrkev, ½ celeru a 1 celou petržel. Zbývající zeleninu nakrájejte na kostičky a dejte vařit do polévky. Vařte 10 minut, pak zeleninu vařenou v celku vyndejte, přidejte česnek a přisypte majoránku. Vařte dalších 5 minut. Nakonec dosolte, opepřete, vsypte nasekanou petrželku a podávejte nejlépe s čerstvým chlebem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bramborová polévka s houbami

Polévka Snadné Vaření Magazín 7-8/2015
Průměrné hodnocení 4 (21)

Co budete potřebovat

hrst sušených nebo 5 hrstí
čerstvých hub
3 lžíce másla nebo 2 lžíce
oleje
1 menší cibule, nakrájená
najemno
2 lžíce hladké mouky,
můžete použít i špaldovou
4 větší brambory,
nakrájené na kostičky
sůl a čerstvě mletý pepř
2 větší mrkve
1 celer
2 petržele
3 stroužky česneku,
prolisované
1 lžíce sušené majoránky
hrst nasekané čerstvé
petrželky

Jak na to?

Sušené houby dejte do menšího kastrůlku a zalijte je vodou tak, aby byly ponořené. Jakmile začnou bublat, slijte z nich vodu, nalijte čistou a znovu přiveďte k varu. Čerstvé houby nakrájejte a poduste doměkka. V hrnci rozehřejte tuk a osmahněte na něm doměkka cibuli. Pak přidejte máslo, přisypte mouku a umíchejte tmavě zlatou jíšku. Zalijte ji za stálého míchání 1,25 l vody.

Do polévky přidejte brambory, vlijte povařené sušené houby i s vodou nebo podušené čerstvé, osolte a vařte 10–15 minut. Pak přidejte 1 celou mrkev, ½ celeru a 1 celou petržel. Zbývající zeleninu nakrájejte na kostičky a dejte vařit do polévky. Vařte 10 minut, pak zeleninu vařenou v celku vyndejte, přidejte česnek a přisypte majoránku. Vařte dalších 5 minut. Nakonec dosolte, opepřete, vsypte nasekanou petrželku a podávejte nejlépe s čerstvým chlebem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Ramen
Ramen
Ramen
Ramen
Cibulačka
Cibulačka
Cibulačka
Cibulačka

Inspirujte se podobnými recepty