ReceptyŠťavnatý grilovaný steak
Albert logoAlbert logo
  • Šťavnatý grilovaný steak

Šťavnatý grilovaný steak

Šťavnatý grilovaný steak
Velmi snadné
16-30 minut
0/5
Americká
Grilování
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 4 člž
  • Chřest zelený 150 g
  • Sůl
  • Chřest bílý 150 g
  • Rajčata cherry 200 g
  • Pepř
  • Olej olivový 20 ml
  • Hovězí steak Queensland 4 ks
  • Tymián čerstvý 5 snít.
  • Citron 1/2 ks
  • Česnek 1 strouž.
  • Máslo 4 člž
  • Chřest zelený 150 g
  • Sůl
  • Chřest bílý 150 g
  • Rajčata cherry 200 g
  • Pepř
  • Olej olivový 20 ml
  • Hovězí steak Queensland 4 ks
  • Tymián čerstvý 5 snít.
  • Citron 1/2 ks
  • Česnek 1 strouž.

Příprava

  1. 1
    Očistěte 150 g zeleného i bílého chřestu, odkrojte dřevnaté konce. Bílý chřest ještě oloupejte.
  2. 2
    Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a vložte do ní bílý chřest. Vařte 5 minut, poté přidejte zelený chřest a vařte ještě 2 minuty, sceďte a zelený chřest ochlaďte v míse s ledovou vodou. Vyjměte a osušte papírovou utěrkou. Pokapejte zelený a bílý chřest olejem a orestujte v rozehřáté grilovací pánvi. Po chvíli přidejte 200 g cherry rajčat, sůl, pepř a oloupaný česnek nasekaný na plátky. Ogrilovanou zeleninu pokapejte šťávou z poloviny citronu.
  3. 3
    Omyté a osušené steaky osolte, opepřete a nasucho orestujte v grilovací pánvi vhodné do trouby z každé strany 1 až 2 minuty. Na každý steak položte snítku tymiánu a lžičku másla. Pečte v troubě předehřáté na 160 °C 6–8 minut. Vyjměte z trouby a nechte přikryté alobalem 10 minut odpočinout. Tyto dokonalé steaky nakrájejte na plátky a podávejte s připravenou zeleninou. Ozdobte tymiánem a nechte si chutnat.
  1. 1
    Očistěte 150 g zeleného i bílého chřestu, odkrojte dřevnaté konce. Bílý chřest ještě oloupejte.
  2. 2
    Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a vložte do ní bílý chřest. Vařte 5 minut, poté přidejte zelený chřest a vařte ještě 2 minuty, sceďte a zelený chřest ochlaďte v míse s ledovou vodou. Vyjměte a osušte papírovou utěrkou. Pokapejte zelený a bílý chřest olejem a orestujte v rozehřáté grilovací pánvi. Po chvíli přidejte 200 g cherry rajčat, sůl, pepř a oloupaný česnek nasekaný na plátky. Ogrilovanou zeleninu pokapejte šťávou z poloviny citronu.
  3. 3
    Omyté a osušené steaky osolte, opepřete a nasucho orestujte v grilovací pánvi vhodné do trouby z každé strany 1 až 2 minuty. Na každý steak položte snítku tymiánu a lžičku másla. Pečte v troubě předehřáté na 160 °C 6–8 minut. Vyjměte z trouby a nechte přikryté alobalem 10 minut odpočinout. Tyto dokonalé steaky nakrájejte na plátky a podávejte s připravenou zeleninou. Ozdobte tymiánem a nechte si chutnat.

Hodnocení

Nehodnoceno

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Inspirace na gril
    Pokud hledáte inspiraci pro vaše grilování, určitě se podívejte na nejlepší recepty na barbecue a grilování. Najdete zde skvělé recepty na grilovaná masa, ryby, zeleninu a na domácí BBQ omáčky, které potěší vaše chuťové buňky a udělají z vašeho grilování nezapomenutelný zážitek!
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 3 dny

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 3 dny

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 3 dny

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.