
Šťavnatý grilovaný steak

Velmi snadné
16-30 minut
0/5
Americká
Grilování
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Máslo 4 člž
- Chřest zelený 150 g
- Sůl
- Chřest bílý 150 g
- Rajčata cherry 200 g
- Pepř
- Olej olivový 20 ml
- Hovězí steak Queensland 4 ks
- Tymián čerstvý 5 snít.
- Citron 1/2 ks
- Česnek 1 strouž.
- Máslo 4 člž
- Chřest zelený 150 g
- Sůl
- Chřest bílý 150 g
- Rajčata cherry 200 g
- Pepř
- Olej olivový 20 ml
- Hovězí steak Queensland 4 ks
- Tymián čerstvý 5 snít.
- Citron 1/2 ks
- Česnek 1 strouž.
Příprava
- 1Očistěte 150 g zeleného i bílého chřestu, odkrojte dřevnaté konce. Bílý chřest ještě oloupejte.
- 2Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a vložte do ní bílý chřest. Vařte 5 minut, poté přidejte zelený chřest a vařte ještě 2 minuty, sceďte a zelený chřest ochlaďte v míse s ledovou vodou. Vyjměte a osušte papírovou utěrkou. Pokapejte zelený a bílý chřest olejem a orestujte v rozehřáté grilovací pánvi. Po chvíli přidejte 200 g cherry rajčat, sůl, pepř a oloupaný česnek nasekaný na plátky. Ogrilovanou zeleninu pokapejte šťávou z poloviny citronu.
- 3Omyté a osušené steaky osolte, opepřete a nasucho orestujte v grilovací pánvi vhodné do trouby z každé strany 1 až 2 minuty. Na každý steak položte snítku tymiánu a lžičku másla. Pečte v troubě předehřáté na 160 °C 6–8 minut. Vyjměte z trouby a nechte přikryté alobalem 10 minut odpočinout. Tyto dokonalé steaky nakrájejte na plátky a podávejte s připravenou zeleninou. Ozdobte tymiánem a nechte si chutnat.
- 1Očistěte 150 g zeleného i bílého chřestu, odkrojte dřevnaté konce. Bílý chřest ještě oloupejte.
- 2Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a vložte do ní bílý chřest. Vařte 5 minut, poté přidejte zelený chřest a vařte ještě 2 minuty, sceďte a zelený chřest ochlaďte v míse s ledovou vodou. Vyjměte a osušte papírovou utěrkou. Pokapejte zelený a bílý chřest olejem a orestujte v rozehřáté grilovací pánvi. Po chvíli přidejte 200 g cherry rajčat, sůl, pepř a oloupaný česnek nasekaný na plátky. Ogrilovanou zeleninu pokapejte šťávou z poloviny citronu.
- 3Omyté a osušené steaky osolte, opepřete a nasucho orestujte v grilovací pánvi vhodné do trouby z každé strany 1 až 2 minuty. Na každý steak položte snítku tymiánu a lžičku másla. Pečte v troubě předehřáté na 160 °C 6–8 minut. Vyjměte z trouby a nechte přikryté alobalem 10 minut odpočinout. Tyto dokonalé steaky nakrájejte na plátky a podávejte s připravenou zeleninou. Ozdobte tymiánem a nechte si chutnat.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Inspirace na gril Pokud hledáte inspiraci pro vaše grilování, určitě se podívejte na nejlepší recepty na barbecue a grilování. Najdete zde skvělé recepty na grilovaná masa, ryby, zeleninu a na domácí BBQ omáčky, které potěší vaše chuťové buňky a udělají z vašeho grilování nezapomenutelný zážitek!


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.