Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyDušené bílé zelí
Albert logoAlbert logo
  • Dušené bílé zelí
Dušené bílé zelí

Dušené bílé zelí

K pečené kachničce nebo huse je dušené zelí to pravé. S receptem jako od maminky ho zvládnete hravě.
Velmi snadné
31-45 minut
3/5
Bez laktózy
Recepty na každý den
Příloha

Ingredience6 porcí

6 porcí
  • Zelí bílé sterilované 1 kg
  • Cibule 2 ks
  • Sádlo 2 plž
  • Mouka hladká 2 plž
  • Cukr krupicový 2 plž
  • Zelí bílé sterilované 1 kg
  • Cibule 2 ks
  • Sádlo 2 plž
  • Mouka hladká 2 plž
  • Cukr krupicový 2 plž

Příprava

1
Zelí propláchnu, odstraním případné zbytky košťálu. Přendám ho do hrnce, zaliju vodou tak, aby bylo akorát ponořené, a dusím ho doměkka, trvá to asi 15 minut.
2
Na sádle zpěním cibuli, přidám na kostky nakrájenou slaninu a opeču vše dozlatova. Pak cibuli se slaninou zapráším moukou a opékám do tmavší jíšky. Zaliju ji postupně a za stálého míchání vlažnou vodou, mírně provařím a vzniklou kašičku přidám do měkkého dušeného zelí, ze kterého jsem slila téměř všechnu vodu – pokud jí tam bylo po dušení příliš. Nechám na velmi mírném plameni asi 10–15 minut povařit, pak dochutím solí, cukrem a octem.
1
Zelí propláchnu, odstraním případné zbytky košťálu. Přendám ho do hrnce, zaliju vodou tak, aby bylo akorát ponořené, a dusím ho doměkka, trvá to asi 15 minut.
2
Na sádle zpěním cibuli, přidám na kostky nakrájenou slaninu a opeču vše dozlatova. Pak cibuli se slaninou zapráším moukou a opékám do tmavší jíšky. Zaliju ji postupně a za stálého míchání vlažnou vodou, mírně provařím a vzniklou kašičku přidám do měkkého dušeného zelí, ze kterého jsem slila téměř všechnu vodu – pokud jí tam bylo po dušení příliš. Nechám na velmi mírném plameni asi 10–15 minut povařit, pak dochutím solí, cukrem a octem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Jak udělat dušené bílé zelí zdravější
    Zelí můžete zahustit jemně nastrouhanou syrovou bramborou. Sádlo zaměňte za kvalitní rostlinný olej. Ideálně řepkový. Snižte množství cukru.
  • Co byste o dušeném bílém zelí měli vědět
    Kysané zelí je výborným zdrojem vitaminu C, který může pozitivně ovlivňovat imunitní systém. Prospěšné bakterie, které vznikají při kvasném procesu, jsou důležité pro střevní mikroflóru. V kysaném zelí najdeme i vitamin B12, který je významný pro správnou krvetvorbu.
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.