Rolovaná panenka se špenátem a anglickou slaninou

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení 1 porcí
- Vepřová panenská svíčková 600 g
- Cibule 4 ks
- Špenát čerstvý 400 g
- Česnek 2 strouž.
- Sůl
- Pepř
- Anglická slanina 250 g
- Olej olivový 2 plž
- Brambory typu C 600 g
- Sádlo 1 plž
- Cibulka jarní 1 ks
- Máslo 2 plž
- Vepřová panenská svíčková 600 g
- Cibule 4 ks
- Špenát čerstvý 400 g
- Česnek 2 strouž.
- Sůl
- Pepř
- Anglická slanina 250 g
- Olej olivový 2 plž
- Brambory typu C 600 g
- Sádlo 1 plž
- Cibulka jarní 1 ks
- Máslo 2 plž
Příprava
- 1Maso rozkrájejte na plát, naklepejte, osolte a opepřete.
- 2Na másle orestujte cibuli, česnek, přidejte špenát a nechte zavadnout. Osolte a opepřete.
- 3Špenát položte na panenku, zaviňte a obalte v anglické slanině.
- 4Orestujte z každé strany dozlatova a pečte na 160 °C 25 minut.
- 5Uvařené brambory rozšťouchejte a smíchejte s cibulí osmahnutou na sádle a s jarní cibulkou.
- 1Maso rozkrájejte na plát, naklepejte, osolte a opepřete.
- 2Na másle orestujte cibuli, česnek, přidejte špenát a nechte zavadnout. Osolte a opepřete.
- 3Špenát položte na panenku, zaviňte a obalte v anglické slanině.
- 4Orestujte z každé strany dozlatova a pečte na 160 °C 25 minut.
- 5Uvařené brambory rozšťouchejte a smíchejte s cibulí osmahnutou na sádle a s jarní cibulkou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
| kus | ks | špetka | špet. | |
| lžíce | plž | svazek | svaz. | |
| lžička | člž | plátek | plát. | |
| hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
| stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
| snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.







