
Zelné hnětánky

Snadné
31-45 minut
3/5
Ingredience
Složení 1 porcí
- Zelí kysané 300 g
- Mouka hladká 500 g
- Vejce 1 ks
- Sůl
- Smetana ke šlehání 5 plž
- Kmín celý
- Sádlo
- Zelí kysané 300 g
- Mouka hladká 500 g
- Vejce 1 ks
- Sůl
- Smetana ke šlehání 5 plž
- Kmín celý
- Sádlo
Příprava
- 1Zelí slijte a nakrájejte na menší kousky. V míse zpracujte hladké těsto ze všech přísad až po sůl. Tvarujte hnětánky, velké jako dlaň, asi 1 cm silné. Rozehřejte troubu na 200 °C. Placky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Než je dáte do trouby, každou propíchejte vidličkou, aby se nenafoukly, a posypte kmínem. Pečte asi 30 minut, až zezlátnou. Hnětánky se můžou i smažit v pánvi. Chutnají s kyselým mlékem.
- 1Zelí slijte a nakrájejte na menší kousky. V míse zpracujte hladké těsto ze všech přísad až po sůl. Tvarujte hnětánky, velké jako dlaň, asi 1 cm silné. Rozehřejte troubu na 200 °C. Placky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Než je dáte do trouby, každou propíchejte vidličkou, aby se nenafoukly, a posypte kmínem. Pečte asi 30 minut, až zezlátnou. Hnětánky se můžou i smažit v pánvi. Chutnají s kyselým mlékem.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.