
Výborná staročeská zelňačka s klobásou
Tradiční česká vydatná polévka, která se hodí na jakoukoli příležitost. Můžete ji udělat jako hlavní chod nebo jen tak na ochutnání navečer i na spravení po ránu.

Snadné
31-45 minut
0/5
Česká
Polévka
Ingredience
Složení 4 porce
- Klobása moravská 400 g
- Máslo 100 g
- Zelí kysané 400 g
- Brambory 280 g
- Sůl
- Kmín celý
- Pepř
- Cibule 1 ks
- Mouka hladká 120 g
- Petržel hladkolistá
- Zakysaná smetana 100 g
- Mléko 250 ml
- Klobása moravská 400 g
- Máslo 100 g
- Zelí kysané 400 g
- Brambory 280 g
- Sůl
- Kmín celý
- Pepř
- Cibule 1 ks
- Mouka hladká 120 g
- Petržel hladkolistá
- Zakysaná smetana 100 g
- Mléko 250 ml


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.