
Pistáciový chlebíček s třešněmi

Snadné
16-30 minut
0/5
Ostatní
Vegetariánské
Oslava
Dezert
Ingredience
Složení 1 porcí
- Máslo 140 g
- Cukr krupicový 250 g
- Olej slunečnicový 100 ml
- Vejce 2 ks
- Pistácie 200 g
- Mouka hladká 270 g
- Kypřící prášek 2 člž
- Sůl
- Třešně 150 g
- Mléko plnotučné 220 ml
- Cukr moučkový 200 g
- Máslo 140 g
- Cukr krupicový 250 g
- Olej slunečnicový 100 ml
- Vejce 2 ks
- Pistácie 200 g
- Mouka hladká 270 g
- Kypřící prášek 2 člž
- Sůl
- Třešně 150 g
- Mléko plnotučné 220 ml
- Cukr moučkový 200 g
Příprava
- 1V misce prošlehejte 140 g změklého másla a 250 g cukru. Pak přilijte 100 ml oleje a prošlehejte pár minut do pěny. Postupně zašlehejte 2 vejce.
- 2Do mísy prosejte 270 g mouky. Rozmixujte na mouku 200 g vyloupaných pistácií a přidejte je k mouce. Pak vsypte 2 lžičky kypřicího prášku a špetku soli. Postupně do vaječné směsi přidejte ⅓ moučné směsi a ⅓ z 220 ml mléka. Postup opakujte, až promísíte všechny suroviny na hladké těsto. Formu na chlebíček o rozměru 10 × 21 cm vyložte pečicím papírem a vlijte do ní těsto. Chlebíček pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 55 minut. Po upečení nechte zcela vychladnout.
- 3Vypeckujte 50 g omytých třešní a rozmixujte je sekáčkem spolu s 200 g cukru moučky na hladkou polevu. Polevou polijte vyklopený upečený chlebíček na chladicí mřížce.
- 4Poté chlebíček přendejte na servírovací talíř a dozdobte zbylými 100 g čerstvých třešní a květy sedmikrásek. Letní pohoda je na stole!
- 1V misce prošlehejte 140 g změklého másla a 250 g cukru. Pak přilijte 100 ml oleje a prošlehejte pár minut do pěny. Postupně zašlehejte 2 vejce.
- 2Do mísy prosejte 270 g mouky. Rozmixujte na mouku 200 g vyloupaných pistácií a přidejte je k mouce. Pak vsypte 2 lžičky kypřicího prášku a špetku soli. Postupně do vaječné směsi přidejte ⅓ moučné směsi a ⅓ z 220 ml mléka. Postup opakujte, až promísíte všechny suroviny na hladké těsto. Formu na chlebíček o rozměru 10 × 21 cm vyložte pečicím papírem a vlijte do ní těsto. Chlebíček pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 55 minut. Po upečení nechte zcela vychladnout.
- 3Vypeckujte 50 g omytých třešní a rozmixujte je sekáčkem spolu s 200 g cukru moučky na hladkou polevu. Polevou polijte vyklopený upečený chlebíček na chladicí mřížce.
- 4Poté chlebíček přendejte na servírovací talíř a dozdobte zbylými 100 g čerstvých třešní a květy sedmikrásek. Letní pohoda je na stole!
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.