ReceptyPistáciový chlebíček s třešněmi
Albert logo
  • Pistáciový chlebíček s třešněmi

Pistáciový chlebíček s třešněmi

Pistáciový chlebíček s třešněmi
Snadné
16-30 minut
0/5
Ostatní
Vegetariánské
Oslava
Dezert

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Máslo 140 g
  • Cukr krupicový 250 g
  • Olej slunečnicový 100 ml
  • Vejce 2 ks
  • Pistácie 200 g
  • Mouka hladká 270 g
  • Kypřící prášek 2 člž
  • Sůl
  • Třešně 150 g
  • Mléko plnotučné 220 ml
  • Cukr moučkový 200 g
  • Máslo 140 g
  • Cukr krupicový 250 g
  • Olej slunečnicový 100 ml
  • Vejce 2 ks
  • Pistácie 200 g
  • Mouka hladká 270 g
  • Kypřící prášek 2 člž
  • Sůl
  • Třešně 150 g
  • Mléko plnotučné 220 ml
  • Cukr moučkový 200 g

Příprava

  1. 1
    V misce prošlehejte 140 g změklého másla a 250 g cukru. Pak přilijte 100 ml oleje a prošlehejte pár minut do pěny. Postupně zašlehejte 2 vejce.
  2. 2
    Do mísy prosejte 270 g mouky. Rozmixujte na mouku 200 g vyloupaných pistácií a přidejte je k mouce. Pak vsypte 2 lžičky kypřicího prášku a špetku soli. Postupně do vaječné směsi přidejte ⅓ moučné směsi a ⅓ z 220 ml mléka. Postup opakujte, až promísíte všechny suroviny na hladké těsto. Formu na chlebíček o rozměru 10 × 21 cm vyložte pečicím papírem a vlijte do ní těsto. Chlebíček pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 55 minut. Po upečení nechte zcela vychladnout.
  3. 3
    Vypeckujte 50 g omytých třešní a rozmixujte je sekáčkem spolu s 200 g cukru moučky na hladkou polevu. Polevou polijte vyklopený upečený chlebíček na chladicí mřížce.
  4. 4
    Poté chlebíček přendejte na servírovací talíř a dozdobte zbylými 100 g čerstvých třešní a květy sedmikrásek. Letní pohoda je na stole!
  1. 1
    V misce prošlehejte 140 g změklého másla a 250 g cukru. Pak přilijte 100 ml oleje a prošlehejte pár minut do pěny. Postupně zašlehejte 2 vejce.
  2. 2
    Do mísy prosejte 270 g mouky. Rozmixujte na mouku 200 g vyloupaných pistácií a přidejte je k mouce. Pak vsypte 2 lžičky kypřicího prášku a špetku soli. Postupně do vaječné směsi přidejte ⅓ moučné směsi a ⅓ z 220 ml mléka. Postup opakujte, až promísíte všechny suroviny na hladké těsto. Formu na chlebíček o rozměru 10 × 21 cm vyložte pečicím papírem a vlijte do ní těsto. Chlebíček pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 55 minut. Po upečení nechte zcela vychladnout.
  3. 3
    Vypeckujte 50 g omytých třešní a rozmixujte je sekáčkem spolu s 200 g cukru moučky na hladkou polevu. Polevou polijte vyklopený upečený chlebíček na chladicí mřížce.
  4. 4
    Poté chlebíček přendejte na servírovací talíř a dozdobte zbylými 100 g čerstvých třešní a květy sedmikrásek. Letní pohoda je na stole!

Hodnocení

Nehodnoceno

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 2 dny

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 2 dny

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 2 dny

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.