
Zapečené noky se špenátem
Ingredience
2 | balení po 500 g hotových bramborových noku + sůl |
pár kapek ochuceného oleje | |
Chilli AQ | |
1 | lžíce olivového oleje |
4 | šalotky, nasekané najemno |
3 | stroužky česneku, utřené nožem |
120 g | baby špenátu AQ |
250 ml | rajčatového pyré |
2x | 400g plechovka sekaných rajčat |
hrst nasekané bazalky AQ | |
1 | lžička soli s dvanácti bylinkami ABio |
250 g | mascarpone |
50 g | parmazánu |
Postup přípravy
Noky uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, pak je sceďte a prokapejte chilli olejem. Mezitím, co se vaří noky, rozpalte olivový olej v pánvi s vyšším okrajem, přidejte šalotky a po pár minutách i česnek a špenát. Ten nechte jen lehce zavadnout, vlijte rajčatové pyré a nakládaná rajčata a přidejte bazalku. Dochuťte bylinkovou solí. Omáčku pak promíchejte s noky, přendejte do zapékací mísy, po lžících přidejte mascarpone, posypejte parmazánem a dejte na pět minut pod rozpálený gril, aby se na nocích vytvořila krusta.
Pomohl vám recept?
28hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod