×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Zapečené noky se špenátem

Další recepty a články

Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety,...
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech

Zapečené noky se špenátem

Co budete potřebovat

2 balení po 500 g hotových bramborových noku + sůl
pár kapek ochuceného oleje
Chilli AQ
1 lžíce olivového oleje
4 šalotky, nasekané najemno
3 stroužky česneku, utřené nožem
120 g baby špenátu AQ
250 ml rajčatového pyré
2x 400g plechovka sekaných rajčat
hrst nasekané bazalky AQ
1 lžička soli s dvanácti bylinkami ABio
250 g mascarpone
50 g parmazánu

Jak na to?

Noky uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, pak je sceďte a prokapejte chilli olejem. Mezitím, co se vaří noky, rozpalte olivový olej v pánvi s vyšším okrajem, přidejte šalotky a po pár minutách i česnek a špenát. Ten nechte jen lehce zavadnout, vlijte rajčatové pyré a nakládaná rajčata a přidejte bazalku. Dochuťte bylinkovou solí. Omáčku pak promíchejte s noky, přendejte do zapékací mísy, po lžících přidejte mascarpone, posypejte parmazánem a dejte na pět minut pod rozpálený gril, aby se na nocích vytvořila krusta.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zapečené noky se špenátem

Hlavní chod Snadné Italská Zapékání Magazín 6/2010
Průměrné hodnocení 4 (16)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

2 balení po 500 g hotových bramborových noku + sůl
pár kapek ochuceného oleje
Chilli AQ
1 lžíce olivového oleje
4 šalotky, nasekané najemno
3 stroužky česneku, utřené nožem
120 g baby špenátu AQ
250 ml rajčatového pyré
2x 400g plechovka sekaných rajčat
hrst nasekané bazalky AQ
1 lžička soli s dvanácti bylinkami ABio
250 g mascarpone
50 g parmazánu

Jak na to?

Noky uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, pak je sceďte a prokapejte chilli olejem. Mezitím, co se vaří noky, rozpalte olivový olej v pánvi s vyšším okrajem, přidejte šalotky a po pár minutách i česnek a špenát. Ten nechte jen lehce zavadnout, vlijte rajčatové pyré a nakládaná rajčata a přidejte bazalku. Dochuťte bylinkovou solí. Omáčku pak promíchejte s noky, přendejte do zapékací mísy, po lžících přidejte mascarpone, posypejte parmazánem a dejte na pět minut pod rozpálený gril, aby se na nocích vytvořila krusta.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech

Inspirujte se podobnými recepty