Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

2 balení po 500 g hotových bramborových noku + sůl
pár kapek ochuceného oleje
Chilli AQ
1 lžíce olivového oleje
4 šalotky, nasekané najemno
3 stroužky česneku, utřené nožem
120 g baby špenátu AQ
250 ml rajčatového pyré
2x 400g plechovka sekaných rajčat
hrst nasekané bazalky AQ
1 lžička soli s dvanácti bylinkami ABio
250 g mascarpone
50 g parmazánu

Postup přípravy

Noky uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, pak je sceďte a prokapejte chilli olejem. Mezitím, co se vaří noky, rozpalte olivový olej v pánvi s vyšším okrajem, přidejte šalotky a po pár minutách i česnek a špenát. Ten nechte jen lehce zavadnout, vlijte rajčatové pyré a nakládaná rajčata a přidejte bazalku. Dochuťte bylinkovou solí. Omáčku pak promíchejte s noky, přendejte do zapékací mísy, po lžících přidejte mascarpone, posypejte parmazánem a dejte na pět minut pod rozpálený gril, aby se na nocích vytvořila krusta.

Pomohl vám recept?
28hodnocení4

Další videorecepty