×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Zapečené noky se špenátem

Další recepty a články

Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po...
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty,...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...

Zapečené noky se špenátem

Co budete potřebovat

2 balení po 500 g hotových bramborových noku + sůl
pár kapek ochuceného oleje
Chilli AQ
1 lžíce olivového oleje
4 šalotky, nasekané najemno
3 stroužky česneku, utřené nožem
120 g baby špenátu AQ
250 ml rajčatového pyré
2x 400g plechovka sekaných rajčat
hrst nasekané bazalky AQ
1 lžička soli s dvanácti bylinkami ABio
250 g mascarpone
50 g parmazánu

Jak na to?

Noky uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, pak je sceďte a prokapejte chilli olejem. Mezitím, co se vaří noky, rozpalte olivový olej v pánvi s vyšším okrajem, přidejte šalotky a po pár minutách i česnek a špenát. Ten nechte jen lehce zavadnout, vlijte rajčatové pyré a nakládaná rajčata a přidejte bazalku. Dochuťte bylinkovou solí. Omáčku pak promíchejte s noky, přendejte do zapékací mísy, po lžících přidejte mascarpone, posypejte parmazánem a dejte na pět minut pod rozpálený gril, aby se na nocích vytvořila krusta.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zapečené noky se špenátem

Hlavní chod Snadné Italská Zapékání Magazín 6/2010
Průměrné hodnocení 4 (15)

Co budete potřebovat

2 balení po 500 g hotových bramborových noku + sůl
pár kapek ochuceného oleje
Chilli AQ
1 lžíce olivového oleje
4 šalotky, nasekané najemno
3 stroužky česneku, utřené nožem
120 g baby špenátu AQ
250 ml rajčatového pyré
2x 400g plechovka sekaných rajčat
hrst nasekané bazalky AQ
1 lžička soli s dvanácti bylinkami ABio
250 g mascarpone
50 g parmazánu

Jak na to?

Noky uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, pak je sceďte a prokapejte chilli olejem. Mezitím, co se vaří noky, rozpalte olivový olej v pánvi s vyšším okrajem, přidejte šalotky a po pár minutách i česnek a špenát. Ten nechte jen lehce zavadnout, vlijte rajčatové pyré a nakládaná rajčata a přidejte bazalku. Dochuťte bylinkovou solí. Omáčku pak promíchejte s noky, přendejte do zapékací mísy, po lžících přidejte mascarpone, posypejte parmazánem a dejte na pět minut pod rozpálený gril, aby se na nocích vytvořila krusta.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...

Inspirujte se podobnými recepty