×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Tradiční velikonoční nádivka s vajíčkem

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Tradiční velikonoční nádivka s vajíčkem

Tip do kuchyně

 

Jak s nádivkou do kuřete se dozvíte v našem oblíbeném receptu pečené kuře s nádivkou.

Co budete potřebovat

450 g vepřové krkovice
400 g uzeného bůčku
250–300 ml vývaru z masa
8 rohlíků
8 vajec, žloutky a bílky odděleně
50 g másla sůl, pepř, muškátový květ
2 pořádné hrsti petrželky a/nebo spařených kopřiv, nasekaných
1 svazek jarní cibulky, nakrájený sádlo na vymazání formy
4–5 vajec uvařených natvrdo řeřicha k posypání

Jak na to?

1) Vepřové a uzené maso uvařte doměkka. Vyndejte, nechte zchladnout a nakrájejte na menší kousky. Vývar uschovejte.

2) Troubu předehřejte na 180 °C. Rohlíky nakrájejte na kostičky, dejte do velké mísy a pokropte vývarem z masa, aby se pečivo navlhčilo.

3) Žloutky utřete se změklým máslem a špetkou soli. Pak je spolu s masem přidejte k rohlíkům, ochuťte pepřem a muškátovým květem. Přidejte nasekané kopřivy nebo petrželku a jarní cibulku. Vše promíchejte a podle potřeby přilévejte vývar – směs nesmí být příliš řídká.

4) Nakonec ušlehejte tuhý sníh z bílků a opatrně jej přidejte do syrové nádivky.

5) Kulatou dortovou formu s otvorem uprostřed vymažte sádlem, vlijte do ní část směsi, na ni poklaďte vařená vejce a přelijte zbylou směsí – případně do ní vajíčka zatlačte, aby byla schovaná.

6) Pečte v předehřáté troubě zhruba 30 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Tradiční velikonoční nádivka s vajíčkem

Příloha Snadné Česká Chuťovky Velikonoce Pečení Petržel kadeřavá Magazín 4/2011
Průměrné hodnocení 5 (6)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Tip do kuchyně

 

Jak s nádivkou do kuřete se dozvíte v našem oblíbeném receptu pečené kuře s nádivkou.

Co budete potřebovat

450 g vepřové krkovice
400 g uzeného bůčku
250–300 ml vývaru z masa
8 rohlíků
8 vajec, žloutky a bílky odděleně
50 g másla sůl, pepř, muškátový květ
2 pořádné hrsti petrželky a/nebo spařených kopřiv, nasekaných
1 svazek jarní cibulky, nakrájený sádlo na vymazání formy
4–5 vajec uvařených natvrdo řeřicha k posypání

Jak na to?

1) Vepřové a uzené maso uvařte doměkka. Vyndejte, nechte zchladnout a nakrájejte na menší kousky. Vývar uschovejte.

2) Troubu předehřejte na 180 °C. Rohlíky nakrájejte na kostičky, dejte do velké mísy a pokropte vývarem z masa, aby se pečivo navlhčilo.

3) Žloutky utřete se změklým máslem a špetkou soli. Pak je spolu s masem přidejte k rohlíkům, ochuťte pepřem a muškátovým květem. Přidejte nasekané kopřivy nebo petrželku a jarní cibulku. Vše promíchejte a podle potřeby přilévejte vývar – směs nesmí být příliš řídká.

4) Nakonec ušlehejte tuhý sníh z bílků a opatrně jej přidejte do syrové nádivky.

5) Kulatou dortovou formu s otvorem uprostřed vymažte sádlem, vlijte do ní část směsi, na ni poklaďte vařená vejce a přelijte zbylou směsí – případně do ní vajíčka zatlačte, aby byla schovaná.

6) Pečte v předehřáté troubě zhruba 30 minut.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Miniskleník
s ventilací
sleva 45 %
15 bodů + 11990 bez bodů 219

vytváří optimální prostředí pro vyseté a vzrůstající rostlinky.

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.