
Pečený velikonoční zajíček
Pečený velikonoční zajíček je tradiční český dezert, který je ideální pro oslavu Velikonoc. Tento snadný recept, který zabere přibližně 31-45 minut, kombinuje jemné těsto s vůní citronu a muškátového oříšku. Výsledkem je lahodný a krásně vypadající zajíček, který potěší nejen děti, ale i dospělé. Podávejte ho s barevnou stužkou kolem krku pro dokonalou velikonoční atmosféru.

Snadné
31-45 minut
0/5
Česká
Velikonoce
Dezert
Ingredience
Složení 4 porce
- Máslo 1 člž
- Mouka polohrubá 50 g
- Kypřící prášek 1 ks
- Cukr krupicový 50 g
- Vejce 1 ks
- Olej slunečnicový 30 ml
- Jogurt bílý 40 g
- Sůl
- Muškátový oříšek
- Citron 1 ks
- Mouka hrubá 1 člž
- Máslo 1 člž
- Mouka polohrubá 50 g
- Kypřící prášek 1 ks
- Cukr krupicový 50 g
- Vejce 1 ks
- Olej slunečnicový 30 ml
- Jogurt bílý 40 g
- Sůl
- Muškátový oříšek
- Citron 1 ks
- Mouka hrubá 1 člž


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.