Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyZapečená quinoa s batáty a červenými fazolemi
Albert logoAlbert logo
  • Zapečená quinoa s batáty a červenými fazolemi

Zapečená quinoa s batáty a červenými fazolemi

Zapečená quinoa s batáty a červenými fazolemi
Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Vegetariánské
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 20 g
  • Batáty 2 ks
  • Paprika červená 1 ks
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 1 strouž.
  • Olej olivový 30 ml
  • Vývar zeleninový 500 ml
  • Kmín mletý 1 člž
  • Chilli mleté 1 člž
  • Kukuřice sterilovaná 200 g
  • Quinoa BIO 250 g
  • Fazole červené sterilované 250 g
  • Rajský protlak 150 ml
  • Sůl
  • Cheddar strouhaný 150 g
  • Pepř
  • Limetka 1 ks
  • Avokádo 1 ks
  • Koriandr čerstvý 1 hrs.
  • Máslo 20 g
  • Batáty 2 ks
  • Paprika červená 1 ks
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 1 strouž.
  • Olej olivový 30 ml
  • Vývar zeleninový 500 ml
  • Kmín mletý 1 člž
  • Chilli mleté 1 člž
  • Kukuřice sterilovaná 200 g
  • Quinoa BIO 250 g
  • Fazole červené sterilované 250 g
  • Rajský protlak 150 ml
  • Sůl
  • Cheddar strouhaný 150 g

Příprava

1
Očistěte batáty, papriku, cibuli a nakrájejte je na malé kostičky. Dejte na plech opatřený pečicím papírem a zalijte olejem, přidejte kmín, nadrcený česnek a chilli a vše dobře promíchejte. Rozprostřete a pečte v troubě předehřáté na 200 °C 20 minut.
2
Quinou namočte na 10 minut do studené vody, pak znovu propláchněte vodou, sceďte a vložte do hrnce. Zalijte vývarem, osolte a vařte 15 minut. Poté odstavte z plotny a nechte ji zakrytou dalších 5 minut. Nakonec načechrejte vidličkou.
3
Zapékací misku vymažte máslem a rozprostřete quinou. Nahoru na ni nasypte upečenou zeleninu. Zasypte kukuřicí a fazolemi. Přelijte rajčatovým pyré, osolte, opepřete a vše promíchejte. Zasypte nastrouhaným čedarem. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a zapékejte 20 minut.
4
Nakonec pokapejte šťávou z limety a ozdobte nakrájeným avokádem a čerstvým koriandrem.
1
Očistěte batáty, papriku, cibuli a nakrájejte je na malé kostičky. Dejte na plech opatřený pečicím papírem a zalijte olejem, přidejte kmín, nadrcený česnek a chilli a vše dobře promíchejte. Rozprostřete a pečte v troubě předehřáté na 200 °C 20 minut.
2
Quinou namočte na 10 minut do studené vody, pak znovu propláchněte vodou, sceďte a vložte do hrnce. Zalijte vývarem, osolte a vařte 15 minut. Poté odstavte z plotny a nechte ji zakrytou dalších 5 minut. Nakonec načechrejte vidličkou.
3
Zapékací misku vymažte máslem a rozprostřete quinou. Nahoru na ni nasypte upečenou zeleninu. Zasypte kukuřicí a fazolemi. Přelijte rajčatovým pyré, osolte, opepřete a vše promíchejte. Zasypte nastrouhaným čedarem. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a zapékejte 20 minut.
4
Nakonec pokapejte šťávou z limety a ozdobte nakrájeným avokádem a čerstvým koriandrem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 09.10.2024 do 15.10.2024

Platný ještě 14 dní

Od 09.10.2024 do 22.10.2024

Platný ještě 7 dní

Od 09.10.2024 do 15.10.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.