Tiramisu
Objevte kouzlo pravého italského tiramisu – dezertu, který spojuje jemný krém z mascarpone, nasáklé piškoty a vůni silné kávy s kapkou Amaretta. Díky vanilkovému nádechu a kakaovému posypu vzniká lahodná kombinace chutí, které se nedá odolat. Tento recept na tiramisu je ideální volbou, když chcete překvapit hosty elegantním, ale přitom snadno připravitelným dezertem, který se stane hvězdou každé tabule.

Snadné
Více než 60 minut
3/5
Italská
Dezert
Ingredience
Složení 1 porcí
- Káva
- Piškoty cukrářské 250 g
- Mascarpone 500 g
- Voda 50 ml
- Cukr krupicový 100 g
- Vejce 5 ks
- Amaretto 50 ml
- Vanilkový extrakt 2 člž
- Kakao holandské 2 plž
- Káva
- Piškoty cukrářské 250 g
- Mascarpone 500 g
- Voda 50 ml
- Cukr krupicový 100 g
- Vejce 5 ks
- Amaretto 50 ml
- Vanilkový extrakt 2 člž
- Kakao holandské 2 plž
Příprava
- 1Udělejte espresso a připravte kávovou lázeň. Vychladlou kávu, amaretto a vodu vlijte do širší misky. Namáčejte v ní piškoty z obou stran a vyskládejte je na dno nádoby na tiramisu či zapékací mísy o rozměru 30 × 21 × 5 cm.
- 2Pomocí šlehače nebo kuchyňského robotu vyšlehejte žloutky s cukrem do pěny. Ve vedlejší míse našlehejte pouze 3 bílky do jemného sněhu. Ke žloutkům ručně metličkou vmíchejte mascarpone s vanilkou a nakonec opatrně vmíchejte sníh.
- 3Hotový krém naneste v asi 3cm vrstvě na piškoty. Na krém poklaďte další vrstvu piškotů namočených v kávové směsi a opět zakryjte krémem.
- 4Zbylý krém naneste pomocí zastřihnutého cukrářského sáčku po celé ploše tiramisu v podobě malých pusinek.
- 5Tiramisu dejte alespoň na 2 hodiny chladit do lednice a před podáváním zasypte tiramisu kakaem.
- 1Udělejte espresso a připravte kávovou lázeň. Vychladlou kávu, amaretto a vodu vlijte do širší misky. Namáčejte v ní piškoty z obou stran a vyskládejte je na dno nádoby na tiramisu či zapékací mísy o rozměru 30 × 21 × 5 cm.
- 2Pomocí šlehače nebo kuchyňského robotu vyšlehejte žloutky s cukrem do pěny. Ve vedlejší míse našlehejte pouze 3 bílky do jemného sněhu. Ke žloutkům ručně metličkou vmíchejte mascarpone s vanilkou a nakonec opatrně vmíchejte sníh.
- 3Hotový krém naneste v asi 3cm vrstvě na piškoty. Na krém poklaďte další vrstvu piškotů namočených v kávové směsi a opět zakryjte krémem.
- 4Zbylý krém naneste pomocí zastřihnutého cukrářského sáčku po celé ploše tiramisu v podobě malých pusinek.
- 5Tiramisu dejte alespoň na 2 hodiny chladit do lednice a před podáváním zasypte tiramisu kakaem.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Fun Fact o tiramisu Fun Fact o tiramisu Slovo tiramisu v italštině doslova znamená „zvedni mě“ nebo „rozvesel mě“ – odkazuje na povzbudivé účinky kávy a cukru v dezertu 🍰. Není divu, že se tiramisu stalo oblíbeným sladkým zakončením dne!Tip na nejlepší ovocné tiramisu Milujete svěží ovocné tiramisu dezerty? Pak určitě vyzkoušejte tento recept na ovocné tiramisu - jahodové tiramisu.Kolekce receptů na tiramisu Pro milovníky tiramisu jsme připravili kolekci receptů na tiramisu.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
| kus | ks | špetka | špet. | |
| lžíce | plž | svazek | svaz. | |
| lžička | člž | plátek | plát. | |
| hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
| stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
| snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.






