Albert logo

Tiramisu

Objevte kouzlo pravého italského tiramisu – dezertu, který spojuje jemný krém z mascarpone, nasáklé piškoty a vůni silné kávy s kapkou Amaretta. Díky vanilkovému nádechu a kakaovému posypu vzniká lahodná kombinace chutí, které se nedá odolat. Tento recept na tiramisu je ideální volbou, když chcete překvapit hosty elegantním, ale přitom snadno připravitelným dezertem, který se stane hvězdou každé tabule.
Tiramisu
Snadné
Více než 60 minut
3/5
Italská
Dezert

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Káva
  • Piškoty cukrářské 250 g
  • Mascarpone 500 g
  • Voda 50 ml
  • Cukr krupicový 100 g
  • Vejce 5 ks
  • Amaretto 50 ml
  • Vanilkový extrakt 2 člž
  • Kakao holandské 2 plž
  • Káva
  • Piškoty cukrářské 250 g
  • Mascarpone 500 g
  • Voda 50 ml
  • Cukr krupicový 100 g
  • Vejce 5 ks
  • Amaretto 50 ml
  • Vanilkový extrakt 2 člž
  • Kakao holandské 2 plž

Příprava

  1. 1
    Udělejte espresso a připravte kávovou lázeň. Vychladlou kávu, amaretto a vodu vlijte do širší misky. Namáčejte v ní piškoty z obou stran a vyskládejte je na dno nádoby na tiramisu či zapékací mísy o rozměru 30 × 21 × 5 cm.
  2. 2
    Pomocí šlehače nebo kuchyňského robotu vyšlehejte žloutky s cukrem do pěny. Ve vedlejší míse našlehejte pouze 3 bílky do jemného sněhu. Ke žloutkům ručně metličkou vmíchejte mascarpone s vanilkou a nakonec opatrně vmíchejte sníh.
  3. 3
    Hotový krém naneste v asi 3cm vrstvě na piškoty. Na krém poklaďte další vrstvu piškotů namočených v kávové směsi a opět zakryjte krémem.
  4. 4
    Zbylý krém naneste pomocí zastřihnutého cukrářského sáčku po celé ploše tiramisu v podobě malých pusinek.
  5. 5
    Tiramisu dejte alespoň na 2 hodiny chladit do lednice a před podáváním zasypte tiramisu kakaem.
  1. 1
    Udělejte espresso a připravte kávovou lázeň. Vychladlou kávu, amaretto a vodu vlijte do širší misky. Namáčejte v ní piškoty z obou stran a vyskládejte je na dno nádoby na tiramisu či zapékací mísy o rozměru 30 × 21 × 5 cm.
  2. 2
    Pomocí šlehače nebo kuchyňského robotu vyšlehejte žloutky s cukrem do pěny. Ve vedlejší míse našlehejte pouze 3 bílky do jemného sněhu. Ke žloutkům ručně metličkou vmíchejte mascarpone s vanilkou a nakonec opatrně vmíchejte sníh.
  3. 3
    Hotový krém naneste v asi 3cm vrstvě na piškoty. Na krém poklaďte další vrstvu piškotů namočených v kávové směsi a opět zakryjte krémem.
  4. 4
    Zbylý krém naneste pomocí zastřihnutého cukrářského sáčku po celé ploše tiramisu v podobě malých pusinek.
  5. 5
    Tiramisu dejte alespoň na 2 hodiny chladit do lednice a před podáváním zasypte tiramisu kakaem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Fun Fact o tiramisu
    Fun Fact o tiramisu Slovo tiramisu v italštině doslova znamená „zvedni mě“ nebo „rozvesel mě“ – odkazuje na povzbudivé účinky kávy a cukru v dezertu 🍰. Není divu, že se tiramisu stalo oblíbeným sladkým zakončením dne!
  • Tip na nejlepší ovocné tiramisu
    Milujete svěží ovocné tiramisu dezerty? Pak určitě vyzkoušejte tento recept na ovocné tiramisu - jahodové tiramisu.
  • Kolekce receptů na tiramisu
    Pro milovníky tiramisu jsme připravili kolekci receptů na tiramisu.
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 12.11.2025 do 18.11.2025

Platný ještě 4 dny

Od 29.10.2025 do 18.11.2025

Platný ještě 47 dní

Od 12.11.2025 do 31.12.2025

Platný ještě 4 dny

Od 12.11.2025 do 18.11.2025

Platný ještě 4 dny

Od 29.10.2025 do 18.11.2025

Platný ještě 18 dní

Od 12.11.2025 do 02.12.2025

Platný ještě 47 dní

Od 12.11.2025 do 31.12.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.