
Dýňové tiramisu

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Italská
Dezert
Ingredience
Složení 6 porcí
- Espresso 60 ml
- Voda 340 ml
- Mascarpone 500 g
- Cukr krupicový 100 g
- Sůl
- Perníkové koření 2 člž
- Smetana ke šlehání 300 ml
- Piškoty cukrářské 400 g
- Amaretto 1 člž
- Skořice mletá 2 člž
- Máslová dýně Albertova tržnice 400 g
- Espresso 60 ml
- Voda 340 ml
- Mascarpone 500 g
- Cukr krupicový 100 g
- Sůl
- Perníkové koření 2 člž
- Smetana ke šlehání 300 ml
- Piškoty cukrářské 400 g
- Amaretto 1 člž
- Skořice mletá 2 člž
- Máslová dýně Albertova tržnice 400 g
Příprava
- 1Rozložte na plech s pečicím papírem 400 g máslové dýně a pečte v troubě na 180 °C po dobu 30–45 minut. Hotovou dýni poznáte tak, že ji lze snadno propíchnout vidličkou. Nechte vychladnout a poté pomocí ručního mixéru rozmixujte dohladka na konzistenci dýňového pyré. Připravte si ve svém kávovaru 2 espressa z kávy Perla, dolijte 340 ml horké vody a nechte vychladnout.
- 2Ve velké míse lehce promíchejte 500 g mascarpone se 100 g cukru, špetkou soli a 2 lžičkami perníkového koření. Přidejte 400 g dýňového pyré a šlehejte, dokud se vše nespojí. V další míse pomocí ručního mixéru vyšlehejte 200 ml vychlazené smetany do ztuhnutí. Poté přidejte vyšlehanou smetanu k dýňové směsi a lehce zamíchejte stěrkou.
- 3Vychladlou kávu vlijte do nádoby, v níž se budou dobře namáčet piškoty. Přidejte do ní lžičku amaretta a promíchejte. Postupně do kávy namáčejte piškoty. Jeden vedle druhého je vyskládejte do obdélníkové zapékací mísy o rozměru 30 × 25 cm, až pokryjí celé dno. Na piškoty rozetřete polovinu krému a uhlaďte ho stěrkou. Přidejte další vrstvu namočených piškotů. Zbytek krému přendejte do cukrářského sáčku s hvězdicovou špičkou a naneste jej na piškoty.
- 4Hotové tiramisu dejte alespoň na 6 hodin nebo nejlépe přes noc vychladit do lednice. Před podáváním ho poprašte pomocí jemného sítka mletou skořicí. Ideální dezert pro milovníky kávy.
- 1Rozložte na plech s pečicím papírem 400 g máslové dýně a pečte v troubě na 180 °C po dobu 30–45 minut. Hotovou dýni poznáte tak, že ji lze snadno propíchnout vidličkou. Nechte vychladnout a poté pomocí ručního mixéru rozmixujte dohladka na konzistenci dýňového pyré. Připravte si ve svém kávovaru 2 espressa z kávy Perla, dolijte 340 ml horké vody a nechte vychladnout.
- 2Ve velké míse lehce promíchejte 500 g mascarpone se 100 g cukru, špetkou soli a 2 lžičkami perníkového koření. Přidejte 400 g dýňového pyré a šlehejte, dokud se vše nespojí. V další míse pomocí ručního mixéru vyšlehejte 200 ml vychlazené smetany do ztuhnutí. Poté přidejte vyšlehanou smetanu k dýňové směsi a lehce zamíchejte stěrkou.
- 3Vychladlou kávu vlijte do nádoby, v níž se budou dobře namáčet piškoty. Přidejte do ní lžičku amaretta a promíchejte. Postupně do kávy namáčejte piškoty. Jeden vedle druhého je vyskládejte do obdélníkové zapékací mísy o rozměru 30 × 25 cm, až pokryjí celé dno. Na piškoty rozetřete polovinu krému a uhlaďte ho stěrkou. Přidejte další vrstvu namočených piškotů. Zbytek krému přendejte do cukrářského sáčku s hvězdicovou špičkou a naneste jej na piškoty.
- 4Hotové tiramisu dejte alespoň na 6 hodin nebo nejlépe přes noc vychladit do lednice. Před podáváním ho poprašte pomocí jemného sítka mletou skořicí. Ideální dezert pro milovníky kávy.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
TIP Espresso můžete nahradit 4 lžícemi instantní kávy Perla Espresso, které zalijete 400 ml vroucí vody, a necháte vychladnout.


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.