1
Rozložte na plech s pečicím papírem 400 g máslové dýně a pečte v troubě na 180 °C po dobu 30–45 minut. Hotovou dýni poznáte tak, že ji lze snadno propíchnout vidličkou. Nechte vychladnout a poté pomocí ručního mixéru rozmixujte dohladka na konzistenci dýňového pyré. Připravte si ve svém kávovaru 2 espressa z kávy Perla, dolijte 340 ml horké vody a nechte vychladnout.
2
Ve velké míse lehce promíchejte 500 g mascarpone se 100 g cukru, špetkou soli a 2 lžičkami perníkového koření. Přidejte 400 g dýňového pyré a šlehejte, dokud se vše nespojí. V další míse pomocí ručního mixéru vyšlehejte 200 ml vychlazené smetany do ztuhnutí. Poté přidejte vyšlehanou smetanu k dýňové směsi a lehce zamíchejte stěrkou.
3
Vychladlou kávu vlijte do nádoby, v níž se budou dobře namáčet piškoty. Přidejte do ní lžičku amaretta a promíchejte. Postupně do kávy namáčejte piškoty. Jeden vedle druhého je vyskládejte do obdélníkové zapékací mísy o rozměru 30 × 25 cm, až pokryjí celé dno. Na piškoty rozetřete polovinu krému a uhlaďte ho stěrkou. Přidejte další vrstvu namočených piškotů. Zbytek krému přendejte do cukrářského sáčku s hvězdicovou špičkou a naneste jej na piškoty.
4
Hotové tiramisu dejte alespoň na 6 hodin nebo nejlépe přes noc vychladit do lednice. Před podáváním ho poprašte pomocí jemného sítka mletou skořicí. Ideální dezert pro milovníky kávy.
1
Rozložte na plech s pečicím papírem 400 g máslové dýně a pečte v troubě na 180 °C po dobu 30–45 minut. Hotovou dýni poznáte tak, že ji lze snadno propíchnout vidličkou. Nechte vychladnout a poté pomocí ručního mixéru rozmixujte dohladka na konzistenci dýňového pyré. Připravte si ve svém kávovaru 2 espressa z kávy Perla, dolijte 340 ml horké vody a nechte vychladnout.
2
Ve velké míse lehce promíchejte 500 g mascarpone se 100 g cukru, špetkou soli a 2 lžičkami perníkového koření. Přidejte 400 g dýňového pyré a šlehejte, dokud se vše nespojí. V další míse pomocí ručního mixéru vyšlehejte 200 ml vychlazené smetany do ztuhnutí. Poté přidejte vyšlehanou smetanu k dýňové směsi a lehce zamíchejte stěrkou.
3
Vychladlou kávu vlijte do nádoby, v níž se budou dobře namáčet piškoty. Přidejte do ní lžičku amaretta a promíchejte. Postupně do kávy namáčejte piškoty. Jeden vedle druhého je vyskládejte do obdélníkové zapékací mísy o rozměru 30 × 25 cm, až pokryjí celé dno. Na piškoty rozetřete polovinu krému a uhlaďte ho stěrkou. Přidejte další vrstvu namočených piškotů. Zbytek krému přendejte do cukrářského sáčku s hvězdicovou špičkou a naneste jej na piškoty.
4
Hotové tiramisu dejte alespoň na 6 hodin nebo nejlépe přes noc vychladit do lednice. Před podáváním ho poprašte pomocí jemného sítka mletou skořicí. Ideální dezert pro milovníky kávy.