Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyDvoupatrový narozeninový dort s čokoládou
Albert logoAlbert logo
  • Dvoupatrový narozeninový dort s čokoládou

Dvoupatrový narozeninový dort s čokoládou

Happy birthday! Veselé narozeniny! Ať už slavíte kdekoliv a kdykoliv, bez dortu se řádná narozeninová oslava neobejde. A jak překvapíte s tím dvoupatrovým!
Dvoupatrový narozeninový dort s čokoládou
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Narozeniny
Dezert

Ingredience

Složení
24 porcí
  • Máslo 740 g
  • Kakao 60 g
  • Voda 125 ml
  • Cukr krupicový 450 g
  • Smetana ke šlehání 1650 ml
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Čokoláda hořká 600 g
  • Mouka hladká 535 g
  • Kypřící prášek 6 člž
  • Čokoláda bílá 700 g
  • Vejce 8 ks
  • Ostružiny 100 g
  • Jahody 100 g
  • Květy
  • Máslo 740 g
  • Kakao 60 g
  • Voda 125 ml
  • Cukr krupicový 450 g
  • Smetana ke šlehání 1650 ml
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Čokoláda hořká 600 g
  • Mouka hladká 535 g
  • Kypřící prášek 6 člž
  • Čokoláda bílá 700 g
  • Vejce 8 ks
  • Ostružiny 100 g
  • Jahody 100 g
  • Květy

Příprava

1
Troubu předehřejte na 180 °C. Pečicím papírem si vyložte 3 dortové formy o průměru 18 cm anebo pouze jednu vyšší formu a korpus poté rozkrojíte na 3 pláty. Na tmavý korpus v misce smíchejte 60 g kakaa se 125 ml vroucí vody na pastu. Šlehačem vyšlehejte 125 g změklého másla s 200 g krupicového cukru a 1 sáčkem vanilkového cukru do hladké hmoty. Začněte přidávat postupně jedno vejce po druhém a vždy pečlivě zapracujte. Do směsi prosejte 160 g hladké mouky a 2 balení kypřicího prášku. Dobře promíchejte.
2
Těsto rozdělte do forem a pečte 20–25 minut. Na zkoušku propíchněte dřevěnou špejlí. Pokud vyjde suchá a čistá, je korpus upečený. Vytáhněte z trouby a nechte 5 minut vychladnout, poté vyjměte z formy. Na tmavý krém svařte 950 ml smetany, 600 g hořké čokolády a 120 g másla. Za stálého míchání vše propojte a nechte vychladit. Vychlazený krém pak elektrickým šlehačem vyšlehejte v nadýchaný krém. Jednotlivé pláty kakaového korpusu spojte vrstvou čokoládového krému. Vrchní část dortu potřete také krémem a ozdobte lesním ovocem. Dejte chladit do lednice.
3
Na světlý korpus rozehřejte troubu opět na 180 °C. Vyložte pečicím papírem 3 dortové formy o průměru 22 cm. Průměr musí být o něco větší než u tmavého korpusu. V míse vyšlehejte šlehačem 375 g změklého másla s 250 g krupicového cukru. Postupně zašlehejte 5 vajec, a jakmile je hmota hladká, zapracujte prosátých 375 g hladké mouky se 4 sáčky kypřicího prášku. Rozdělte rovnoměrně do forem a pečte přibližně 25 minut do lehce zlaté barvy. Korpus je hotový, když jej propíchnete špejlí a vyjde ven suchá a čistá. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout.
4
Na světlý krém rozpusťte v kastrolku 700 ml smetany, 700 g bílé čokolády a 120 g másla. Míchejte, dokud se vše nepropojí, nechte vychladit a poté vyšlehejte elektrickým šlehačem do nadýchaného krému. Opět protřete všechny vrstvy korpusu. Vrchní část potřete krémem, posaďte na ni již předpřipravený tmavý dort a vzniklý lem na světlém dortu dozdobte opět ovocem, jedlými květy nebo lístky máty. Grandiózní dort je na světě!
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Pečicím papírem si vyložte 3 dortové formy o průměru 18 cm anebo pouze jednu vyšší formu a korpus poté rozkrojíte na 3 pláty. Na tmavý korpus v misce smíchejte 60 g kakaa se 125 ml vroucí vody na pastu. Šlehačem vyšlehejte 125 g změklého másla s 200 g krupicového cukru a 1 sáčkem vanilkového cukru do hladké hmoty. Začněte přidávat postupně jedno vejce po druhém a vždy pečlivě zapracujte. Do směsi prosejte 160 g hladké mouky a 2 balení kypřicího prášku. Dobře promíchejte.
2
Těsto rozdělte do forem a pečte 20–25 minut. Na zkoušku propíchněte dřevěnou špejlí. Pokud vyjde suchá a čistá, je korpus upečený. Vytáhněte z trouby a nechte 5 minut vychladnout, poté vyjměte z formy. Na tmavý krém svařte 950 ml smetany, 600 g hořké čokolády a 120 g másla. Za stálého míchání vše propojte a nechte vychladit. Vychlazený krém pak elektrickým šlehačem vyšlehejte v nadýchaný krém. Jednotlivé pláty kakaového korpusu spojte vrstvou čokoládového krému. Vrchní část dortu potřete také krémem a ozdobte lesním ovocem. Dejte chladit do lednice.
3
Na světlý korpus rozehřejte troubu opět na 180 °C. Vyložte pečicím papírem 3 dortové formy o průměru 22 cm. Průměr musí být o něco větší než u tmavého korpusu. V míse vyšlehejte šlehačem 375 g změklého másla s 250 g krupicového cukru. Postupně zašlehejte 5 vajec, a jakmile je hmota hladká, zapracujte prosátých 375 g hladké mouky se 4 sáčky kypřicího prášku. Rozdělte rovnoměrně do forem a pečte přibližně 25 minut do lehce zlaté barvy. Korpus je hotový, když jej propíchnete špejlí a vyjde ven suchá a čistá. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout.
4
Na světlý krém rozpusťte v kastrolku 700 ml smetany, 700 g bílé čokolády a 120 g másla. Míchejte, dokud se vše nepropojí, nechte vychladit a poté vyšlehejte elektrickým šlehačem do nadýchaného krému. Opět protřete všechny vrstvy korpusu. Vrchní část potřete krémem, posaďte na ni již předpřipravený tmavý dort a vzniklý lem na světlém dortu dozdobte opět ovocem, jedlými květy nebo lístky máty. Grandiózní dort je na světě!

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Jak udělat dort zdravější
    Šlehačku můžete v receptu nahradit přírodním sýrem. Ideální je mascarpone, které váš dort příjemně odlehčí. Snižte množství cukru. Část mouky můžete nahradit moukou pohankovou nebo špaldovou. Kakao vybírejte přírodní, které je zdravější.
  • Co byste o smetaně měli vědět
    Smetana je nejtučnější složkou mléka. Řadíme ji mezi mléčné výrobky. Smetanou ke šlehání mohou být označovány pouze ty, které obsahují více než 30 % tuku. Smetana ke šlehání by měla být v jídelníčku zařazena pouze občas, protože obsahuje nezdravé tuky.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 11 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.