×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Těstoviny s čočkou

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka
Musaka
Musaka
Musaka
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy...
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové...
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Těstoviny s čočkou

Co budete potřebovat

150 g červené čočky
trocha olivového oleje
2 mrkve a 4 stonky řapíkatého celeru, na kolečka
1 cibule, nasekaná
1 paprika, na kousky
4 stroužky česneku
½ lžičky tymiánu
1 lžička oregana
2 lžíce rajčatového protlaku
100 ml červeného vína
400g konzerva krájených rajčat
500 ml hovězího vývaru
400 g špaget
120 g parmazánu

Jak na to?

Čočku uvařte podle návodu. Na oleji v kastrolu opečte mrkev, řapíkatý celer, cibuli, papriku, česnek, tymián, oregano – až vše bude měkké.
Vmíchejte protlak a polovinu vína, povařte. Přidejte rajčata, osolte a opepřete, povařte a vmíchejte čočku.
Mezitím, přiveďte velký hrnec osolené vody k varu. Špagety uvařte podle návodu a podávejte je polité omáčkou a posypané strouhaným parmazánem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Těstoviny s čočkou

Hlavní chod Snadné Vaření Magazín 9/2015
Průměrné hodnocení 4 (10)

Co budete potřebovat

150 g červené čočky
trocha olivového oleje
2 mrkve a 4 stonky řapíkatého celeru, na kolečka
1 cibule, nasekaná
1 paprika, na kousky
4 stroužky česneku
½ lžičky tymiánu
1 lžička oregana
2 lžíce rajčatového protlaku
100 ml červeného vína
400g konzerva krájených rajčat
500 ml hovězího vývaru
400 g špaget
120 g parmazánu

Jak na to?

Čočku uvařte podle návodu. Na oleji v kastrolu opečte mrkev, řapíkatý celer, cibuli, papriku, česnek, tymián, oregano – až vše bude měkké.
Vmíchejte protlak a polovinu vína, povařte. Přidejte rajčata, osolte a opepřete, povařte a vmíchejte čočku.
Mezitím, přiveďte velký hrnec osolené vody k varu. Špagety uvařte podle návodu a podávejte je polité omáčkou a posypané strouhaným parmazánem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka
Musaka
Musaka
Musaka
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Inspirujte se podobnými recepty