×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Špagety s rajčatovou omáčkou a slaninou

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Špagety s rajčatovou omáčkou a slaninou

Co budete potřebovat

400 g špaget BASIC
sůl a mletý pepř
1 lžíce olivového oleje
120 g slaniny , nakrájené na proužky
1 cibule, nakrájená najemno
2 stroužky česneku, prolisované
2 lžičky mleté sladké papriky BASIC
2× 400g konzerva krájených rajčat BASIC
2 lžíce cukru
strouhaný parmazán k podávání

Jak na to?

Špagety uvařte podle návodu na obalu. Mezitím v pánvi rozehřejte olej a 3–4 minuty na něm dokřupava opékejte slaninu. Pak vsypte cibuli, míchejte další 3–4 minuty; na poslední minutu přidejte česnek a mletou papriku. Potom vlijte rajčata z konzervy, cukr, přiveďte k varu a nechte 5 minut probublávat, aby omáčka zhoustla. Občas ji promíchejte, aby se nepřichytla ke dnu. Slijte těstoviny, protřeste je s omáčkou a podávejte se strouhaným parmazánem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Špagety s rajčatovou omáčkou a slaninou

Velmi snadné Česká Vaření Magazín 2/2015
Průměrné hodnocení 4 (31)

Co budete potřebovat

400 g špaget BASIC
sůl a mletý pepř
1 lžíce olivového oleje
120 g slaniny , nakrájené na proužky
1 cibule, nakrájená najemno
2 stroužky česneku, prolisované
2 lžičky mleté sladké papriky BASIC
2× 400g konzerva krájených rajčat BASIC
2 lžíce cukru
strouhaný parmazán k podávání

Jak na to?

Špagety uvařte podle návodu na obalu. Mezitím v pánvi rozehřejte olej a 3–4 minuty na něm dokřupava opékejte slaninu. Pak vsypte cibuli, míchejte další 3–4 minuty; na poslední minutu přidejte česnek a mletou papriku. Potom vlijte rajčata z konzervy, cukr, přiveďte k varu a nechte 5 minut probublávat, aby omáčka zhoustla. Občas ji promíchejte, aby se nepřichytla ke dnu. Slijte těstoviny, protřeste je s omáčkou a podávejte se strouhaným parmazánem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat