Na základě nařízení vlády upravujeme otevírací dobu na našich prodejnách.Vyhledat prodejnu Zavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Špagety carbonara jednoduše a chutně

Další recepty a články

Těstoviny pappardelle...
Těstoviny pappardell...
Těstoviny pappardelle...
Těstoviny pappardelle...
Chřestové linguine carbonara
Chřestové linguine...
Chřestové linguine carbonara
Chřestové linguine carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety aglio e olio
Špagety aglio e olio
Špagety aglio e olio
Špagety aglio e olio

Špagety carbonara jednoduše a chutně

Co budete potřebovat

400 g kvalitních špaget
200 g libové slaniny nebo domácího uzeného bůčku
100 g parmazánu
2 stroužky česneku
50 g másla
4 žloutky
60 ml smetany ke šlehání
sůl
mletý pepř

Jak na to?

  • Do velkého hrnce dejte vařit vodu a hodně ji osolte. Jakmile se začne voda vařit, vložte do ní špagety a uvařte je na skus podle návodu na obalu.
  • Mezitím si nakrájejte najemno slaninu, nastrouhejte parmazán a rozmáčkněte česnek plochou nože. Potom si ve velké pánvi rozehřejte máslo a vsypte do něj slaninu a česnek. Slaninu nechte na středním ohni vysmahnout dozlatova. Česnek vyndejte a vyhoďte.
  • Pánev udržujte jen na úplně malém plameni. Vyndejte vařené těstoviny kleštěmi nebo je slijte, ale vodu, ve které se vařily, nevylijte. Těstoviny přidejte do pánve. Žloutky prošlehejte v misce s většinou sýru a smetanou. Pánev s těstovinami sundejte z plotny a přilijte k nim vaječnou směs.
  • Těstoviny promíchejte dvěma vidličkami, občas je zdvihněte, aby se rovnoměrně obalily vaječnou směsí. Pak přidejte pár lžic vody, ve které se těstoviny vařily – omáčka musí být vláčná a hladká. Těstoviny naservírujte na talíři, opepřete je a posypte zbylým parmazánem.

Tip do kuchyně - Místo těstovin můžete jindy zkusit vařené a na kousky nakrájené brambory nebo bramborové knedlíky, které zbyly z nedělního oběda. Někdo tomu říká uhlířina. Klidně přidejte i kyselé zelí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Špagety carbonara jednoduše a chutně

Hlavní chod Snadné Italská Těstoviny Vaření Magazín 8/2013
Průměrné hodnocení 4 (533)
Jednoduchý recept na klasickou italskou pochoutku s těstovinami, slaninou, sýrem a smetanou. Zvládne jej opravdu každý a máte jej hotový za půl hodiny.

Co budete potřebovat

400 g kvalitních špaget
200 g libové slaniny nebo domácího uzeného bůčku
100 g parmazánu
2 stroužky česneku
50 g másla
4 žloutky
60 ml smetany ke šlehání
sůl
mletý pepř

Jak na to?

  • Do velkého hrnce dejte vařit vodu a hodně ji osolte. Jakmile se začne voda vařit, vložte do ní špagety a uvařte je na skus podle návodu na obalu.
  • Mezitím si nakrájejte najemno slaninu, nastrouhejte parmazán a rozmáčkněte česnek plochou nože. Potom si ve velké pánvi rozehřejte máslo a vsypte do něj slaninu a česnek. Slaninu nechte na středním ohni vysmahnout dozlatova. Česnek vyndejte a vyhoďte.
  • Pánev udržujte jen na úplně malém plameni. Vyndejte vařené těstoviny kleštěmi nebo je slijte, ale vodu, ve které se vařily, nevylijte. Těstoviny přidejte do pánve. Žloutky prošlehejte v misce s většinou sýru a smetanou. Pánev s těstovinami sundejte z plotny a přilijte k nim vaječnou směs.
  • Těstoviny promíchejte dvěma vidličkami, občas je zdvihněte, aby se rovnoměrně obalily vaječnou směsí. Pak přidejte pár lžic vody, ve které se těstoviny vařily – omáčka musí být vláčná a hladká. Těstoviny naservírujte na talíři, opepřete je a posypte zbylým parmazánem.

Tip do kuchyně - Místo těstovin můžete jindy zkusit vařené a na kousky nakrájené brambory nebo bramborové knedlíky, které zbyly z nedělního oběda. Někdo tomu říká uhlířina. Klidně přidejte i kyselé zelí.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Těstoviny pappardelle...
Těstoviny pappardelle...
Těstoviny pappardelle...
Těstoviny pappardelle...
Chřestové linguine carbonara
Chřestové linguine carbonara
Chřestové linguine carbonara
Chřestové linguine carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety aglio e olio
Špagety aglio e olio
Špagety aglio e olio
Špagety aglio e olio

Inspirujte se podobnými recepty