Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Špagety carbonara jednoduše a chutně

Špagety carbonara jednoduše a chutně

Jednoduchý recept na klasickou italskou pochoutku s těstovinami, slaninou, sýrem a smetanou. Zvládne jej opravdu každý a máte jej hotový za půl hodiny.

Ingredience

400 g kvalitních špaget
200 g libové slaniny nebo domácího uzeného bůčku
100 g parmazánu
2 stroužky česneku
50 g másla
4 žloutky
60 ml smetany ke šlehání
sůl
mletý pepř

Postup přípravy

  • Do velkého hrnce dejte vařit vodu a hodně ji osolte. Jakmile se začne voda vařit, vložte do ní špagety a uvařte je na skus podle návodu na obalu.
  • Mezitím si nakrájejte najemno slaninu, nastrouhejte parmazán a rozmáčkněte česnek plochou nože. Potom si ve velké pánvi rozehřejte máslo a vsypte do něj slaninu a česnek. Slaninu nechte na středním ohni vysmahnout dozlatova. Česnek vyndejte a vyhoďte.
  • Pánev udržujte jen na úplně malém plameni. Vyndejte vařené těstoviny kleštěmi nebo je slijte, ale vodu, ve které se vařily, nevylijte. Těstoviny přidejte do pánve. Žloutky prošlehejte v misce s většinou sýru a smetanou. Pánev s těstovinami sundejte z plotny a přilijte k nim vaječnou směs.
  • Těstoviny promíchejte dvěma vidličkami, občas je zdvihněte, aby se rovnoměrně obalily vaječnou směsí. Pak přidejte pár lžic vody, ve které se těstoviny vařily – omáčka musí být vláčná a hladká. Těstoviny naservírujte na talíři, opepřete je a posypte zbylým parmazánem.

Tip do kuchyně - Místo těstovin můžete jindy zkusit vařené a na kousky nakrájené brambory nebo bramborové knedlíky, které zbyly z nedělního oběda. Někdo tomu říká uhlířina. Klidně přidejte i kyselé zelí.

Pomohl vám recept?
1273hodnocení4

Další videorecepty