×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Špagety carbonara jednoduše a chutně

Další recepty a články

Těstoviny pappardelle...
Těstoviny pappardell...
Těstoviny pappardelle...
Těstoviny pappardelle...
Chřestové linguine carbonara
Chřestové linguine...
Chřestové linguine carbonara
Chřestové linguine carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety aglio e olio
Špagety aglio e olio
Špagety aglio e olio
Špagety aglio e olio

Špagety carbonara jednoduše a chutně

Co budete potřebovat

400 g kvalitních špaget
200 g libové slaniny nebo domácího uzeného bůčku
100 g parmazánu
2 stroužky česneku
50 g másla
4 žloutky
60 ml smetany ke šlehání
sůl
mletý pepř

Jak na to?

1. Do velkého hrnce dám vařit vodu a hodně ji osolím. Jakmile se začne voda vařit, vložím do ní špagety a uvařím je na skus podle návodu na obalu.
2. Mezitím si nakrájím najemno slaninu, nastrouhám parmazán a rozmáčknu česnek plochou nože. Potom si ve velké pánvi rozehřeju máslo a vsypu do něj slaninu a česnek. Slaninu nechám na středním ohni vysmahnout dozlatova. Česnek vyndám a vyhodím.
3. Pánev udržuju jen na úplně malém plameni. Vyndám vařené těstoviny kleštěmi nebo je sliju, ale vodu, ve které se vařily, nevyliju. Těstoviny přidám do pánve. Žloutky prošlehám v misce s většinou sýru a smetanou. Pánev s těstovinami sundám z plotny a přiliju k nim vaječnou směs.
4. Promíchávám těstoviny dvěma vidličkami, občas je zdvihnu, aby se rovnoměrně obalily vaječnou směsí. Pak přidám pár lžic vody, ve které se těstoviny vařily – omáčka musí být vláčná a hladká. Těstoviny naservíruju na talíř, opepřím je a posypu zbylým parmazánem.
Tip - Místo těstovin někdy používám vařené a na kousky nakrájené brambory nebo bramborové knedlíky, které mi zbyly z nedělního oběda. Můj děda tomu říkal uhlířina a klidně k tomu přidal i kyselé zelí, což tedy se špagetami carbonara už mnoho společného nemělo.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Špagety carbonara jednoduše a chutně

Hlavní chod Snadné Italská Vaření Magazín 8/2013
Průměrné hodnocení 4 (261)
Jednoduchý recept na klasickou italskou pochoutku s těstovinami, slaninou, sýrem a smetanou. Zvládne jej opravdu každý a máte jej hotový za půl hodiny.

Co budete potřebovat

400 g kvalitních špaget
200 g libové slaniny nebo domácího uzeného bůčku
100 g parmazánu
2 stroužky česneku
50 g másla
4 žloutky
60 ml smetany ke šlehání
sůl
mletý pepř

Jak na to?

1. Do velkého hrnce dám vařit vodu a hodně ji osolím. Jakmile se začne voda vařit, vložím do ní špagety a uvařím je na skus podle návodu na obalu.
2. Mezitím si nakrájím najemno slaninu, nastrouhám parmazán a rozmáčknu česnek plochou nože. Potom si ve velké pánvi rozehřeju máslo a vsypu do něj slaninu a česnek. Slaninu nechám na středním ohni vysmahnout dozlatova. Česnek vyndám a vyhodím.
3. Pánev udržuju jen na úplně malém plameni. Vyndám vařené těstoviny kleštěmi nebo je sliju, ale vodu, ve které se vařily, nevyliju. Těstoviny přidám do pánve. Žloutky prošlehám v misce s většinou sýru a smetanou. Pánev s těstovinami sundám z plotny a přiliju k nim vaječnou směs.
4. Promíchávám těstoviny dvěma vidličkami, občas je zdvihnu, aby se rovnoměrně obalily vaječnou směsí. Pak přidám pár lžic vody, ve které se těstoviny vařily – omáčka musí být vláčná a hladká. Těstoviny naservíruju na talíř, opepřím je a posypu zbylým parmazánem.
Tip - Místo těstovin někdy používám vařené a na kousky nakrájené brambory nebo bramborové knedlíky, které mi zbyly z nedělního oběda. Můj děda tomu říkal uhlířina a klidně k tomu přidal i kyselé zelí, což tedy se špagetami carbonara už mnoho společného nemělo.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Těstoviny pappardelle...
Těstoviny pappardelle...
Těstoviny pappardelle...
Těstoviny pappardelle...
Chřestové linguine carbonara
Chřestové linguine carbonara
Chřestové linguine carbonara
Chřestové linguine carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety aglio e olio
Špagety aglio e olio
Špagety aglio e olio
Špagety aglio e olio

Inspirujte se podobnými recepty