Slaný dýňový koláč s kozím sýrem

Snadné Svačina Počet porcí: 1 koláč Magazín 10/2021
Snadné Svačina Počet porcí: 1 koláč Magazín 10/2021

Ingredience

280 g hladké mouky
130 g másla
210 ml vody
½ dýně Hokkaidó
3 vejce
380 ml smetany ke šlehání (30 %)
sůl, pepř
200 g čerstvého kozího sýra
1 hrst dýňových semínek

Postup přípravy

1. Do mísy prosejte 260 g mouky a přidejte na kostky nakrájené studené máslo vyndané z lednice. Mouku s máslem zpracujte v robotu nebo ručně na drobenku, až je sypká jako písek. Pak přidejte ledovou vodu, ½ lžičky soli a vypracujte hladké těsto.

2. Těsto vytvarujte do hranaté placky, zabalte do potravinářské fólie a dejte na 2 hodiny odležet do lednice.

3. Dýni omyjte, rozpulte, vydlabejte semínka a rozdělte ji na menší kusy, tak aby se vám dobře krájela na tenké plátky. Plátky nakrájejte co nejtenčí a dejte je do mísy.

4. V míse metličkou prošlehejte vejce, smetanu, sůl a pepř. Přidejte 80 g kozího sýra a znovu prošlehejte. Ve směsi mohou zůstat malé kousky sýra.

5. Do koláčové formy o průměru 28 cm vložte těsto rozválené na pomoučeném stole na 3 mm silnou placku. Prsty vtlačte těsto do formy tak, aby vám vznikly okraje a těsto dobře přiléhalo k formě. Dno těsta propíchejte vidličkou a zakryjte pečicím papírem. Navrch vsypte pečicí fazole, které papír zatíží. Koláč vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 15 minut. Pak ho vyndejte a opatrně sundejte pečicí papír s fazolemi.

6. Do předpečeného koláče vyskládejte ⅔ nakrájené dýně, pak vše zalijte smetanovovaječnou směsí. Nahoru hezky vyložte do kruhu zbytek plátků dýně. Zbytek kozího sýra nadrolte na vršek koláče a posypte dýňovými semínky.

7. Koláč pečte 30–40 minut na 180 °C. Po upečení nechte vychladnout na mřížce.

Pomohl vám recept?
2hodnocení

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky