
Pastýřský koláč

Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Máslo 20 g
- Brambory typu C 1 kg
- Sůl
- Mléko plnotučné 200 ml
- Vejce 1 ks
- Muškátový oříšek
- Cibule 1 ks
- Mrkev 2 ks
- Olej olivový 1 plž
- Česnek 3 strouž.
- Mleté maso mix 800 g
- Rajský protlak 1 plž
- Mouka hladká 20 g
- Voda 250 ml
- Pepř
- Bujón hovězí 1 ks
- Worcesterová omáčka 1 člž
- Petrželka čerstvá 1 snít.
- Tymián čerstvý 1 snít.
- Rozmarýn čerstvý 1 snít.
- Hrášek mražený 200 g
- Máslo 20 g
- Brambory typu C 1 kg
- Sůl
- Mléko plnotučné 200 ml
- Vejce 1 ks
- Muškátový oříšek
- Cibule 1 ks
- Mrkev 2 ks
- Olej olivový 1 plž
- Česnek 3 strouž.
- Mleté maso mix 800 g
- Rajský protlak 1 plž
- Mouka hladká 20 g
- Voda 250 ml
- Pepř
Příprava
- 1Připravte si bramborovou kaši. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky, vložte do hrnce a vařte v osolené vodě doměkka. Pak je ručním šlehačem spolu s máslem a horkým mlékem rozmixujte dohladka. Přidejte 1⁄2 lžičky soli, špetku muškátového oříšku, žloutek a důkladně promíchejte.
- 2Cibuli a mrkev oloupejte. Cibuli nakrájejte najemno, mrkev na kostičky. Společně orestujte v pánvi na rozpáleném oleji. Přidejte oloupaný, prolisovaný česnek, mleté maso a pokračujte v restování. Osolte a opepřete, zaprašte moukou a promíchejte.
- 3Přidejte rajčatový protlak, vodu, bujón, worcesterskou omáčku, omytou, nasekanou petržel, tymián a rozmarýn. Vařte do zhoustnutí. Nakonec vsypte hrášek.
- 4Masovou směs přendejte do zapékací mísy. Poté pomocí lžíce na ni rozprostřete bramborovou kaši až do okrajů zapékací mísy.
- 5Pečte 15 minut v troubě předehřáté na 200 °C dozlatova.
- 1Připravte si bramborovou kaši. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky, vložte do hrnce a vařte v osolené vodě doměkka. Pak je ručním šlehačem spolu s máslem a horkým mlékem rozmixujte dohladka. Přidejte 1⁄2 lžičky soli, špetku muškátového oříšku, žloutek a důkladně promíchejte.
- 2Cibuli a mrkev oloupejte. Cibuli nakrájejte najemno, mrkev na kostičky. Společně orestujte v pánvi na rozpáleném oleji. Přidejte oloupaný, prolisovaný česnek, mleté maso a pokračujte v restování. Osolte a opepřete, zaprašte moukou a promíchejte.
- 3Přidejte rajčatový protlak, vodu, bujón, worcesterskou omáčku, omytou, nasekanou petržel, tymián a rozmarýn. Vařte do zhoustnutí. Nakonec vsypte hrášek.
- 4Masovou směs přendejte do zapékací mísy. Poté pomocí lžíce na ni rozprostřete bramborovou kaši až do okrajů zapékací mísy.
- 5Pečte 15 minut v troubě předehřáté na 200 °C dozlatova.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.