Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySlaný cibulový koláč
Albert logoAlbert logo
  • Slaný cibulový koláč

Slaný cibulový koláč

Slaný cibulový koláč
Velmi snadné
31-45 minut
0/5
Francouzská
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Mouka hladká 460 g
  • Pomazánkové máslo 1 ks
  • Anglická slanina plátky 150 g
  • Olej olivový 4 plž
  • Ementál bloček 150 g
  • Kypřící prášek 1/2 ks
  • Cukr krupicový 2 člž
  • Pepř
  • Sůl
  • Cibule červená 3 ks
  • Tymián sušený 2 člž
  • Mouka hladká 460 g
  • Pomazánkové máslo 1 ks
  • Anglická slanina plátky 150 g
  • Olej olivový 4 plž
  • Ementál bloček 150 g
  • Kypřící prášek 1/2 ks
  • Cukr krupicový 2 člž
  • Pepř
  • Sůl
  • Cibule červená 3 ks
  • Tymián sušený 2 člž

Příprava

1
Do mísy robotu vsypte 460 g hladké mouky, přidejte 2 lžičky cukru, ½ sáčku prášku do pečiva, 2 lžíce olivového oleje, 260 ml vody a lžičku soli. Robot zapněte na mírné otáčky a nechte přibližně 3 minuty propracovat nebo těsto vypracujte ručně.
2
Hotové těsto rozdělte na poloviny, rozválejte je na dva stejně velké ovály a položte na plechy vyložené pečicím papírem.
3
Pomazánkové máslo rozdělte rovnoměrně na oba koláče a rozetřete pomocí stěrky. Nakrájejte 150 g anglické slaniny na nudličky a spolu se 150 g sýra ementálského typu rovnoměrně rozprostřete na připravené pláty těsta. Ozdobte měsíčky oloupané cibule a zasypte 2 lžičkami sušeného tymiánu. Na závěr zakápněte 2 lžícemi olivového oleje a opepřete.
4
Koláče pečte 15 minut v troubě na 220 °C, dokud se sýr nerozpustí a cibule se slaninou nezezlátnou. Koláče servírujte ještě teplé a křupavé.
1
Do mísy robotu vsypte 460 g hladké mouky, přidejte 2 lžičky cukru, ½ sáčku prášku do pečiva, 2 lžíce olivového oleje, 260 ml vody a lžičku soli. Robot zapněte na mírné otáčky a nechte přibližně 3 minuty propracovat nebo těsto vypracujte ručně.
2
Hotové těsto rozdělte na poloviny, rozválejte je na dva stejně velké ovály a položte na plechy vyložené pečicím papírem.
3
Pomazánkové máslo rozdělte rovnoměrně na oba koláče a rozetřete pomocí stěrky. Nakrájejte 150 g anglické slaniny na nudličky a spolu se 150 g sýra ementálského typu rovnoměrně rozprostřete na připravené pláty těsta. Ozdobte měsíčky oloupané cibule a zasypte 2 lžičkami sušeného tymiánu. Na závěr zakápněte 2 lžícemi olivového oleje a opepřete.
4
Koláče pečte 15 minut v troubě na 220 °C, dokud se sýr nerozpustí a cibule se slaninou nezezlátnou. Koláče servírujte ještě teplé a křupavé.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 14 dní

Od 24.07.2024 do 06.08.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.