×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Rychlá svíčková

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s...
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Rychlá svíčková

Co budete potřebovat

2 mrkve
1 větší petržel
1/4 celeru
1–2 lžíce másla
150 g slaniny, nakrájené na kostičky
100 g anglické slaniny
1 l hovězího nebo zeleninového vývaru (může být i voda)
2 bobkové listy
4–5 kuliček nového koření
500 ml smetany ke šlehání
2–3 lžíce hladké mouky
Sůl
pepř
šťáva z citronu
500 g krůtích nebo kuřecích prsou, opečených dozlatova
těstoviny k podávání

Jak na to?

1. Kořenovou zeleninu – mrkev, petržel i celer – nakrájejte nebo nastrouhejte nadrobno. Máslo nechte rozpustit v širším hrnci, přihoďte slaninu a v momentě, kdy začne uvolňovat vůni, vsypte zeleninu a vše opečte dozlatova. Zalijte vývarem, případně vodou, přidejte bobkový list i kuličky nového koření. Přiveďte k varu a přiklopené nechte na mírném plameni vařit 15 minut.
2. Poté vyndejte koření a obsah hrnce rozmixujte tyčovým mixérem. Ve smetaně rozmíchejte mouku, vlijte ji k základu a společně prohřejte. Dochuťte solí, pepřem a čerstvou citronovou šťávou. Podávejte s opečeným drůbežím masem a těstovinami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rychlá svíčková

Hlavní chod Velmi snadné Česká Magazín 1/2012
Průměrné hodnocení 4 (28)

Co budete potřebovat

2 mrkve
1 větší petržel
1/4 celeru
1–2 lžíce másla
150 g slaniny, nakrájené na kostičky
100 g anglické slaniny
1 l hovězího nebo zeleninového vývaru (může být i voda)
2 bobkové listy
4–5 kuliček nového koření
500 ml smetany ke šlehání
2–3 lžíce hladké mouky
Sůl
pepř
šťáva z citronu
500 g krůtích nebo kuřecích prsou, opečených dozlatova
těstoviny k podávání

Jak na to?

1. Kořenovou zeleninu – mrkev, petržel i celer – nakrájejte nebo nastrouhejte nadrobno. Máslo nechte rozpustit v širším hrnci, přihoďte slaninu a v momentě, kdy začne uvolňovat vůni, vsypte zeleninu a vše opečte dozlatova. Zalijte vývarem, případně vodou, přidejte bobkový list i kuličky nového koření. Přiveďte k varu a přiklopené nechte na mírném plameni vařit 15 minut.
2. Poté vyndejte koření a obsah hrnce rozmixujte tyčovým mixérem. Ve smetaně rozmíchejte mouku, vlijte ji k základu a společně prohřejte. Dochuťte solí, pepřem a čerstvou citronovou šťávou. Podávejte s opečeným drůbežím masem a těstovinami.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Inspirujte se podobnými recepty