×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Rychlá svíčková

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Rychlá svíčková

Co budete potřebovat

2 mrkve
1 větší petržel
1/4 celeru
1–2 lžíce másla
150 g slaniny, nakrájené na kostičky
100 g anglické slaniny
1 l hovězího nebo zeleninového vývaru (může být i voda)
2 bobkové listy
4–5 kuliček nového koření
500 ml smetany ke šlehání
2–3 lžíce hladké mouky
Sůl
pepř
šťáva z citronu
500 g krůtích nebo kuřecích prsou, opečených dozlatova
těstoviny k podávání

Jak na to?

1. Kořenovou zeleninu – mrkev, petržel i celer – nakrájejte nebo nastrouhejte nadrobno. Máslo nechte rozpustit v širším hrnci, přihoďte slaninu a v momentě, kdy začne uvolňovat vůni, vsypte zeleninu a vše opečte dozlatova. Zalijte vývarem, případně vodou, přidejte bobkový list i kuličky nového koření. Přiveďte k varu a přiklopené nechte na mírném plameni vařit 15 minut.
2. Poté vyndejte koření a obsah hrnce rozmixujte tyčovým mixérem. Ve smetaně rozmíchejte mouku, vlijte ji k základu a společně prohřejte. Dochuťte solí, pepřem a čerstvou citronovou šťávou. Podávejte s opečeným drůbežím masem a těstovinami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rychlá svíčková

Hlavní chod Velmi snadné Česká Magazín 1/2012
Průměrné hodnocení 4 (27)

Co budete potřebovat

2 mrkve
1 větší petržel
1/4 celeru
1–2 lžíce másla
150 g slaniny, nakrájené na kostičky
100 g anglické slaniny
1 l hovězího nebo zeleninového vývaru (může být i voda)
2 bobkové listy
4–5 kuliček nového koření
500 ml smetany ke šlehání
2–3 lžíce hladké mouky
Sůl
pepř
šťáva z citronu
500 g krůtích nebo kuřecích prsou, opečených dozlatova
těstoviny k podávání

Jak na to?

1. Kořenovou zeleninu – mrkev, petržel i celer – nakrájejte nebo nastrouhejte nadrobno. Máslo nechte rozpustit v širším hrnci, přihoďte slaninu a v momentě, kdy začne uvolňovat vůni, vsypte zeleninu a vše opečte dozlatova. Zalijte vývarem, případně vodou, přidejte bobkový list i kuličky nového koření. Přiveďte k varu a přiklopené nechte na mírném plameni vařit 15 minut.
2. Poté vyndejte koření a obsah hrnce rozmixujte tyčovým mixérem. Ve smetaně rozmíchejte mouku, vlijte ji k základu a společně prohřejte. Dochuťte solí, pepřem a čerstvou citronovou šťávou. Podávejte s opečeným drůbežím masem a těstovinami.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Inspirujte se podobnými recepty