
Krůtí svíčková

Snadné
Více než 60 minut
3/5
Česká
Hlavní chod
Ingredience
Složení 1 porcí
- Krůtí stehna 6 ks
- Slanina 200 g
- Sůl
- Pepř
- Olej olivový 3 plž
- Mrkev 4 ks
- Petržel 1 ks
- Celer sterilovaný 2 ks
- Vývar zeleninový 2,5 l
- Nové koření 3 ks
- Bobkový list 2 ks
- Jalovec 3 ks
- Mouka hladká 3 plž
- Smetana na vaření 200 g
- Zakysaná smetana 1 ks
- Citronová šťáva
- Knedlík houskový
- Brusinky
- Máslo 2 plž
- Krůtí stehna 6 ks
- Slanina 200 g
- Sůl
- Pepř
- Olej olivový 3 plž
- Mrkev 4 ks
- Petržel 1 ks
- Celer sterilovaný 2 ks
- Vývar zeleninový 2,5 l
- Nové koření 3 ks
- Bobkový list 2 ks
- Jalovec 3 ks
- Mouka hladká 3 plž
- Smetana na vaření 200 g
- Zakysaná smetana 1 ks
Příprava
- 1Stehna omyjte, očistěte, pak je prošpikujte špalíky slaniny a ze všech stran osolte a opepřete. Olej a máslo rozpalte ve větším hrnci a postupně v něm maso ze všech stran opečte. Dejte stranou a naopak do hrnce dejte strouhanou mrkev, petržel i okapaný celer (lák uschovejte). Opékejte asi 10 minut. Pak do hrnce vraťte maso, zalijte vývarem, aby bylo maso ponořené, přilijte lák a přidejte bobkové listy, nové koření i jalovec. Přiklopené vařte 45 minut. Pak maso otočte, dejte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte další hodinu a půl, aby maso zcela změklo. Pak maso vyjměte a udržujte teplé. Vylovte koření a vyhoďte jej. Základ omáčky rozmixujte dohladka. Ve smetaně rozmíchejte mouku a nalijte do hrnce, přidejte zakysanou smetanu a 15 minut provářejte. Chuť dotáhněte solí, pepřem a citronovou šťávou. Omáčku s masem podávejte s knedlíkem a brusinkami.
- 1Stehna omyjte, očistěte, pak je prošpikujte špalíky slaniny a ze všech stran osolte a opepřete. Olej a máslo rozpalte ve větším hrnci a postupně v něm maso ze všech stran opečte. Dejte stranou a naopak do hrnce dejte strouhanou mrkev, petržel i okapaný celer (lák uschovejte). Opékejte asi 10 minut. Pak do hrnce vraťte maso, zalijte vývarem, aby bylo maso ponořené, přilijte lák a přidejte bobkové listy, nové koření i jalovec. Přiklopené vařte 45 minut. Pak maso otočte, dejte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte další hodinu a půl, aby maso zcela změklo. Pak maso vyjměte a udržujte teplé. Vylovte koření a vyhoďte jej. Základ omáčky rozmixujte dohladka. Ve smetaně rozmíchejte mouku a nalijte do hrnce, přidejte zakysanou smetanu a 15 minut provářejte. Chuť dotáhněte solí, pepřem a citronovou šťávou. Omáčku s masem podávejte s knedlíkem a brusinkami.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.