Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySvíčková z králíka s bramborovými knedlíky
Albert logoAlbert logo
  • Svíčková z králíka s bramborovými knedlíky

Svíčková z králíka s bramborovými knedlíky

Svíčková z králíka s bramborovými knedlíky
Náročné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Králík celý 1 ks
  • Sůl
  • Olej slunečnicový 2 plž
  • Mrkev 3 ks
  • Nové koření 8 ks
  • Celer sterilovaný 360 g
  • Bobkový list 5 ks
  • Vývar zeleninový
  • Tymián sušený
  • Mléko 500 ml
  • Mouka hladká 2 plž
  • Smetana ke šlehání 200 g
  • Zakysaná smetana 200 g
  • Brusinky kompotované
  • Citronová šťáva
  • Knedlík bramborový
  • Králík celý 1 ks
  • Sůl
  • Olej slunečnicový 2 plž
  • Mrkev 3 ks
  • Nové koření 8 ks
  • Celer sterilovaný 360 g
  • Bobkový list 5 ks
  • Vývar zeleninový
  • Tymián sušený
  • Mléko 500 ml
  • Mouka hladká 2 plž
  • Smetana ke šlehání 200 g
  • Zakysaná smetana 200 g
  • Brusinky kompotované
  • Citronová šťáva

Příprava

1
Králíka omyjte, naporcujte na 6–8 kousku a ze všech stran osolte. Nejlépe v litinovém širším hrnci rozpalte olej a máslo, přisypte nastrouhanou mrkev, přidejte okapané celerové nudličky (lák uschovejte) a zhruba 10–15 minut za stálého míchání opékejte. Pak zeleninu odsuňte ke kraji a v hrnci ze všech stran opečte porce králíka. Pokud je potřeba, přidejte máslo. Nakonec maso posaďte na zeleninu, zalijte lákem z celeru a vývarem, aby maso bylo potopené, přihoďte nové koření, bobkové listy a tymián, přiklopte a tři čtvrtě hodiny vařte na středním plameni. Maso obracejte. Pak 1,5 hodiny pečte přiklopené v troubě předehřáté na 180 °C. Podlévejte. Maso vyndejte stranou, ze sosu vylovte koření a směs rozmixujte tyčovým mixérem. V části mléka rozkvedlejte mouku, přilijte zbylé mléko a pak do něj metličkou zašlehejte obě smetany. Směs opatrně vlijte k základu a prohřívejte do zhoustnutí. Dochuťte solí a citronem. Omáčku podávejte s masem, bramborovými knedlíky a brusinkami.
1
Králíka omyjte, naporcujte na 6–8 kousku a ze všech stran osolte. Nejlépe v litinovém širším hrnci rozpalte olej a máslo, přisypte nastrouhanou mrkev, přidejte okapané celerové nudličky (lák uschovejte) a zhruba 10–15 minut za stálého míchání opékejte. Pak zeleninu odsuňte ke kraji a v hrnci ze všech stran opečte porce králíka. Pokud je potřeba, přidejte máslo. Nakonec maso posaďte na zeleninu, zalijte lákem z celeru a vývarem, aby maso bylo potopené, přihoďte nové koření, bobkové listy a tymián, přiklopte a tři čtvrtě hodiny vařte na středním plameni. Maso obracejte. Pak 1,5 hodiny pečte přiklopené v troubě předehřáté na 180 °C. Podlévejte. Maso vyndejte stranou, ze sosu vylovte koření a směs rozmixujte tyčovým mixérem. V části mléka rozkvedlejte mouku, přilijte zbylé mléko a pak do něj metličkou zašlehejte obě smetany. Směs opatrně vlijte k základu a prohřívejte do zhoustnutí. Dochuťte solí a citronem. Omáčku podávejte s masem, bramborovými knedlíky a brusinkami.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 6 dní

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 6 dní

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 6 dní

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.