
Slávky buzara na víně a petrželce
Nebojte se připravit slávky doma,v Albertu je koupíte mražené a originální večeři máte hotovou do 30 minut.

Velmi snadné
16-30 minut
0/5
Středomořská
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Česnek 4 strouž.
- Mušle slávky 1 kg
- Olej olivový 2 plž
- Strouhanka 2 plž
- Bílé víno 200 ml
- Sůl
- Pepř
- Petržel hladkolistá 1 hrs.
- Bageta 1 ks
- Máslo 2 plž
- Česnek 4 strouž.
- Mušle slávky 1 kg
- Olej olivový 2 plž
- Strouhanka 2 plž
- Bílé víno 200 ml
- Sůl
- Pepř
- Petržel hladkolistá 1 hrs.
- Bageta 1 ks
- Máslo 2 plž
Příprava
- 1Slávky očistěte a namočte do studené vody na 15 minut, aby se nasákly a propláchly.
- 2Ve větším hrnci nebo hluboké pánvi na olivovém oleji krátce opečte prolisovaný česnek se strouhankou, pak zalijte vínem. Pozvolna vařte, dokud se nezredukuje na poloviční množství. Osolte a opepřete.
- 3Přidejte propláchnuté slávky a vařte polozakryté, dokud se slávky neotevřou, trvá to cca 5 minut. Přidejte máslo, petržel a můžete servírovat s čerstvou bagetkou.
- 1Slávky očistěte a namočte do studené vody na 15 minut, aby se nasákly a propláchly.
- 2Ve větším hrnci nebo hluboké pánvi na olivovém oleji krátce opečte prolisovaný česnek se strouhankou, pak zalijte vínem. Pozvolna vařte, dokud se nezredukuje na poloviční množství. Osolte a opepřete.
- 3Přidejte propláchnuté slávky a vařte polozakryté, dokud se slávky neotevřou, trvá to cca 5 minut. Přidejte máslo, petržel a můžete servírovat s čerstvou bagetkou.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.