×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Snadné ratatouille

Další recepty a články

Bramborové koblihy
Bramborové koblihy
Bramborové koblihy
Bramborové koblihy
Ratatouille
Ratatouille
Ratatouille
Ratatouille
Francouzské tousty
Francouzské tousty
Francouzské tousty
Francouzské tousty
Karamelizovaná cibule
Karamelizovaná...
Karamelizovaná cibule
Karamelizovaná cibule

Snadné ratatouille

Co budete potřebovat

2 velké lilky
4 malé cukety
2 červené, zelené nebo žluté papriky
4 velká zralá rajčata
6 lžic olivového oleje
1 cibule
3 stroužky česneku, oloupané a nakrájené na tenké plátky
1 lžíce červeného vinného octa
1 lžička cukru
3 hrsti čerstvé bazalky

Jak na to?

1. Začnu krájením čerstvé zeleniny: lilky rozkrojím podélně na půl, položím je na prkénko řeznou plochou dolů, uprostřed rozříznu ještě jednou a pak je pokrájím napříč na malé kousky. Cukety nakrájím na kolečka, papriky (bez jaderníků) na kusy velké jako sousto.
2. Trochu pracnější jsou rajčata. Nakrojím je křížem, dám do misky a zaliju je hodně horkou vodou. Až napočítám do dvaceti, vodu sliju a poliju rajčata studenou vodou, aby vychladla. Pak jim lehce nožíkem nebo jen tak rukou stáhnu slupku a nakrájím je na kusy.
3. V kastrolu rozpálím dvě lžíce oleje a vhodím nejdřív lilek. Opékám ho ze všech stran pět minut, až zezlátne. Vyndám ho, přidám lžíci oleje a pět minut opékám cuketu. Vyndám ji z kastrolu a opeču papriky. Zelenina nesmí při smažení ztratit barvu – stačí ji opékat opravdu jen krátce.
4. Do kastrolu od zeleniny přidám zbývající olej a smažím pět minut cibuli. Přidám česnek a za minutu vmíchám ocet a cukr, rajčata a část lístků bazalky. Nakonec přidám všechnu opečenou zeleninu, osolím, opepřím a zahřívám posledních pět minut. Podávám posypané čerstvou bazalkou.
TIP - Ratatouille je tradiční francouzské jídlo (čte se ratatuj), které se může jíst teplé jako samostatný pokrm s bagetou nebo s brambory. Dobré je ale i studené nebo jako příloha k masu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Snadné ratatouille

Snadné Francouzská Vegetariánské Magazín 8/2011
Průměrné hodnocení 4 (38)

Co budete potřebovat

2 velké lilky
4 malé cukety
2 červené, zelené nebo žluté papriky
4 velká zralá rajčata
6 lžic olivového oleje
1 cibule
3 stroužky česneku, oloupané a nakrájené na tenké plátky
1 lžíce červeného vinného octa
1 lžička cukru
3 hrsti čerstvé bazalky

Jak na to?

1. Začnu krájením čerstvé zeleniny: lilky rozkrojím podélně na půl, položím je na prkénko řeznou plochou dolů, uprostřed rozříznu ještě jednou a pak je pokrájím napříč na malé kousky. Cukety nakrájím na kolečka, papriky (bez jaderníků) na kusy velké jako sousto.
2. Trochu pracnější jsou rajčata. Nakrojím je křížem, dám do misky a zaliju je hodně horkou vodou. Až napočítám do dvaceti, vodu sliju a poliju rajčata studenou vodou, aby vychladla. Pak jim lehce nožíkem nebo jen tak rukou stáhnu slupku a nakrájím je na kusy.
3. V kastrolu rozpálím dvě lžíce oleje a vhodím nejdřív lilek. Opékám ho ze všech stran pět minut, až zezlátne. Vyndám ho, přidám lžíci oleje a pět minut opékám cuketu. Vyndám ji z kastrolu a opeču papriky. Zelenina nesmí při smažení ztratit barvu – stačí ji opékat opravdu jen krátce.
4. Do kastrolu od zeleniny přidám zbývající olej a smažím pět minut cibuli. Přidám česnek a za minutu vmíchám ocet a cukr, rajčata a část lístků bazalky. Nakonec přidám všechnu opečenou zeleninu, osolím, opepřím a zahřívám posledních pět minut. Podávám posypané čerstvou bazalkou.
TIP - Ratatouille je tradiční francouzské jídlo (čte se ratatuj), které se může jíst teplé jako samostatný pokrm s bagetou nebo s brambory. Dobré je ale i studené nebo jako příloha k masu.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bramborové koblihy
Bramborové koblihy
Bramborové koblihy
Bramborové koblihy
Ratatouille
Ratatouille
Ratatouille
Ratatouille
Francouzské tousty
Francouzské tousty
Francouzské tousty
Francouzské tousty
Karamelizovaná cibule
Karamelizovaná cibule
Karamelizovaná cibule
Karamelizovaná cibule

Inspirujte se podobnými recepty