Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyQueensland steak s ajvarem a glazovanou mrkví
Albert logoAlbert logo
  • Queensland steak s ajvarem a glazovanou mrkví
Queensland steak s ajvarem a glazovanou mrkví

Queensland steak s ajvarem a glazovanou mrkví

Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Grilování
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Máslo 15 g
  • Lilek 1 ks
  • Paprika červená 4 ks
  • Cibule 2 ks
  • Česnek 3 strouž.
  • Olej olivový 35 ml
  • Kvasný ocet 20 ml
  • Paprika mletá uzená 1 člž
  • Cukr krupicový 40 g
  • Mrkev 400 g
  • Med 2 plž
  • Hovězí steak Queensland 4 ks
  • Pepř
  • Sůl
  • Máslo 15 g
  • Lilek 1 ks
  • Paprika červená 4 ks
  • Cibule 2 ks
  • Česnek 3 strouž.
  • Olej olivový 35 ml
  • Kvasný ocet 20 ml
  • Paprika mletá uzená 1 člž
  • Cukr krupicový 40 g
  • Mrkev 400 g
  • Med 2 plž
  • Hovězí steak Queensland 4 ks
  • Pepř
  • Sůl

Příprava

1
Na přípravu ajvaru očistěte lilky a papriky a ogrilujte je v celku, až budou mít papriky černou slupku a lilek bude měkký. Poté kapie ihned dejte do sáčku zapařit, aby se oddělila slupka. Slupky oloupejte, odstraňte semínka a lilek vydlabejte do misky.
2
Dužinu z kapií nakrájejte na malé kostičky a spolu s lilkem vsypte do hrnce, přidejte očištěnou, najemno nakrájenou cibuli a česnek, olej, cukr, ocet a uzenou papriku. Na mírném plameni za občasného míchání vařte 10 minut a zredukujte.
3
Polovinu směsi rozmixujte tyčovým mixérem dohladka a vmíchejte zpět do hrnce.
4
Mrkev očistěte a ostrouhejte, vsypte do rendlíku s vroucí vodou a 3 minuty blanšírujte. Sceďte a přendejte do misky. Přidejte med, máslo a promíchejte. Mrkev grilujte 2 minuty.
5
Steaky pokojové teploty osušte papírovou utěrkou z obou stran a dejte na rozpálený gril. Grilujte z každé strany 4 minuty na medium nebo dle vaší chuti. Nakonec osolte a opepřete.
1
Na přípravu ajvaru očistěte lilky a papriky a ogrilujte je v celku, až budou mít papriky černou slupku a lilek bude měkký. Poté kapie ihned dejte do sáčku zapařit, aby se oddělila slupka. Slupky oloupejte, odstraňte semínka a lilek vydlabejte do misky.
2
Dužinu z kapií nakrájejte na malé kostičky a spolu s lilkem vsypte do hrnce, přidejte očištěnou, najemno nakrájenou cibuli a česnek, olej, cukr, ocet a uzenou papriku. Na mírném plameni za občasného míchání vařte 10 minut a zredukujte.
3
Polovinu směsi rozmixujte tyčovým mixérem dohladka a vmíchejte zpět do hrnce.
4
Mrkev očistěte a ostrouhejte, vsypte do rendlíku s vroucí vodou a 3 minuty blanšírujte. Sceďte a přendejte do misky. Přidejte med, máslo a promíchejte. Mrkev grilujte 2 minuty.
5
Steaky pokojové teploty osušte papírovou utěrkou z obou stran a dejte na rozpálený gril. Grilujte z každé strany 4 minuty na medium nebo dle vaší chuti. Nakonec osolte a opepřete.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 22 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě dnes

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě dnes

Od 02.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 22 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.